به گزارش ایرنا، در متن نامه علی اصغر مونسان خطاب به اقبال عباسی آمده است:در اجرای بند (ج) ماده واحده قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۴ مجلس شورای اسلامی و بند ۶ ماده ۳ قانون اساسنامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ۱۳۶۷ مجلس شورای اسلامی مبنی بر ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی – تاریخی کشور در فهرست آثار ملی و فهرستهای ذیربط، مراتب ثبت اثر فرهنگی – تاریخی "تپه جمالو" واقع در استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان بن، بخش شیدا، دهستان حیدری، ۲۵۰ متری غرب روستای متروکه جمالوی قدیم که پس از طی تشریفات قانونی لازم به شماره ۳۲۱۴۴ مورخ ۱۴/۰۹/۱۳۹۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده، ابلاغ میگردد.
اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری صنایع دستی است و هرگونه دخل و تصرف یا اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت آن شود برابر مواد ۵۵۸ تا ۵۶۹ از کتاب پنجم قانون مجازاتهای قانونی خواهد شد و مرمت و بازسازی اثر تنها با تایید و نظارت این وزارتخانه ممکن خواهد بود.
خواهشمند است دستور فرمائید مراتب برای اطلاع و اجرا به مقامات و مسئولان ذیربط در چهارمحال و بختیاری ابلاغ و از نتیجه این وزارتخانه را مطلع کنید.
به گزارش ایرنا، در این هفته همچنین مراتب ثبت یک اثر شامل "درختان کهنسال نارون امامزاده امام قیس" در استان چهارمحال و بختیاری، شهرستان بروجن، بخش گندمان، روستای امام قیس، به شماره ۴۸۶ مورخ ۲۸/۰۸/۱۳۹۷ در فهرست میراث طبیعی ملی و ثبت ۸ اثر دیگر شامل "مراسم سینهزنی کیچه (چل چلی) به شماره ۱۹۴۶، "سرباره (سرواره) در بختیاریها" به شماره ۱۹۴۷، "فنون پخت نان توچری (برکو) بختیاری" به شماره ۱۹۴۸، "مهارت پخت کوفته در شهرستان بروجن" به شماره ۱۹۴۹، "فنون بافت سفره آردی" به شماره ۱۹۵۰، "آئین بارانخواهی و عروسک چمچه گلین" به شماره ۱۹۵۱، "ترکهبافی، فنون بافت سبد" به شماره ۱۹۵۲ و "فنون کیسهبافی" به شماره ۱۹۵۳ در تاریخ ۰۵/۰۴/۱۳۹۸ در فهرست آثار ملی میراث فرهنگی ناملموس از سوی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به استاندار چهارمحال و بختیاری ابلاغ شده است.
تپه تاریخی روستای جمالو قدیم از توابع شهرستان بن چهارمحال و بختیاری بعد از آبگیری سد زاینده رود در سال ۱۳۴۹ هجری خورشیدی به زیر آب رفته بود که پس از خشکسالیهای دهه اخیر و افت شدید دریاچه سد، این روستا پدیدار شد.
اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی چهارمحال و بختیاری بلافاصله نسبت به تهیه پرونده ثبت و مشخص کردن حریم آن اقدامات لازم را انجام و پرونده را برای ثبت به سازمان مرکزی ارائه داد.
این محوطه تاریخی تا رودخانه زایندهرود حدود ۲۰۰ متر فاصله داشته و روستای متروکه جمالوی قدیم نیز در ۱۵۰ تا ۲۰۰ متری ضلع شرقی آن قرار دارد.
روستای جمالو قدیم از توابع شهرستان بن در ۷۵ کیلومتری شهرکرد واقع شده است.
۷۳۶۲/۲۰۹۷
نظر شما