به گزارش ایرنا، استفاده از سرویس حمل و نقل مدارس، خودرو والدین یا سفر پیاده از انواع روش هایی است که دانش آموزان با آن خود را به مدارس می رسانند اما توجه به برطرف کردن معایب هر کدام از این مقوله ها می تواند کمک بزرگی به سلامت جسمی و روحی نسل فردا باشد.
سلامت اخلاقی راننده ها که دانش آموزان از آن الگوپذیری دارند و سلامت خودرو از مقوله هایی است که همواره برای والدین جای سوال است.
نام نویسی برای استفاده از سرویس مدارس از دهم شهریور ماه جاری آغاز شده و والدین دانش آموزان به باید در سامانه سپند (سامانه پایش ناوگان دانش آموزی) به نشانی https://irtusepand.ir ثبت نام کنند.
اما تا روز بیست و چهارم شهریور تنها ۲۰۰ هزار نفر از والدین دانش آموزان به منظور استفاده از سرویس مدارس در سامانه سپند نام نویسی کرده اند و با توجه به اینکه نام نویسی تا پایان شهریور ادامه دارد می توان حدس زد که استقبال قابل توجهی از سرویس های مدارس نشده است.
البته مسئولان یک اپلیکیشن را پیش بینی کرده اند تا والدین مسیر تردد دانش آموز و سرویس مدرسه را کنترل کنند و از این طریق از عملکرد راننده در چارچوب سرویس مدرسه اطلاع داشته باشند و با استفاده از این روش رانندگانی که اصول و قوانین سرویس مدارس را رعایت نکنند، حذف شود که این امر می تواند به جلب رضایت والدین کمک کند .
در مورد والدینی که خود دانش آموزان را به مدرسه می رسانند نیز شلوغ شدن جلوی مدارس هنگام تعطیلی و دشواری برای تردد دانش آموزانی که می خواهند به پیاده مسیر را طی کنند و ترافیک سنگین مشکل ساز است.
ایمنی دانش آموز در مورد چگونگی گذشتن از عرض خیابان ها از سوالات والدینی است که به دلیل نزدیکی فرزندانشان مسیر از خانه تا مدرسه را پیاده طی می کنند.
همه این مشکلات نیاز به هم افزایی خانواده ها، اولیای مدارس و دستگاه های اجرایی را برای حمل و نقل دانش آموزان ضروری تر کرده است.
رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد گفت: ساماندهی سرویس های حمل و نقل مدارس به دلیل نقش مهم آن در تامین امنیت جانی دانش آموزان اهمیت زیادی دارد.
اسماعیل خوشوقت افزود: سلامت اخلاقی رانندگان سرویس های مدارس که نقش مهمی در تربیت دانش آموزان دارد یکی از شاخص های مهمی است که باید نسبت به آن حساسیت زیادی داشت.
وی بیان کرد: راننده خودروی حامل دانش آموز که مثلا سیگار می کشد یا واژگان نامناسبی را بر زبان می آورد به آنان چنین رفتارهایی را آموزش می دهد.
رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: در مواردی که والدین دانش آموزان با سرویس های شخصی دانش آموز را به مدرسه می برند در مسیر خانه تا مدرسه گاهی به دلیل نبود وقت در رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی سهل انگاری می کنند که این امر نقش مهمی در کوتاهی نسل آینده در پایبندی به قانون دارند.
خوشوقت ابراز داشت:طرح ترافیکی ویژه مدارس کهگیلویه و بویراحمد در ۱۵ روز اول سال تحصیلی در مدارسی که در مسیرهای شلوغ قرار دارند اجرا می شود.
وی گفت: براساس این طرح پلیس در محل های مورد نظر حاضر می شود تا به روان سازی ترافیک کمک کند.
خوشوقت خط کشی مدارسی که دانش آموزان باید عرض خیابان را طی کنند از دیگر راهکارهای امنیت جانی دانش آموزان است که از سوی متولیان انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۲ نفر در جاده های درون شهری کهگیلویه و بویراحمد جان خود را از دست دادند از والدین خواست حساسیت ویژه ای نسبت به این مقوله داشته باشند.
کهگیلویه و بویراحمد با ۶۰ درصد تلفات سوانح رانندگی درون شهری در سال ۹۷ رتبه نخست کشور در این حوادث تلخ را کسب کرد.
براساس آمار موجود، سال گذشته ۱۸۶ نفر بر اثر سوانح رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد جان خود را از دست دادند که ۲۵ نفر از آنها در معابر درون شهری در شهرهای مختلف استان جان باختند.
وی با یادآوری این نکته که دوربین های مداربسته نقش مهمی در کاهش حوادث رانندگی دارد از راه اندازی طرح مانیتورینگ (دوربین های پایش تخلفات رانندگی) شهرهای یاسوج و دوگنبدان در آینده نزدیک خبر داد.
خوشوقت کمبود زیرساخت هایی مانند پارکینگ، نبود پلهای مکانیزه در شهرهای استان و همچنین ضعف فرهنگ ترافیکی را از دلایل عمده در تلفات بروز سوانح رانندگی درون شهری کهگیلویه و بویراحمد ذکر کرد.
رئیس پلیس راهور کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: تعداد زیادی از قربانیان حوادث رانندگی جاده ای درون شهری عابران پیاده هستند که این امر لزوم تقویت زیرساخت های ترافیکی استان را بیشتر کرده است.
مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه سرویس های مدارس یکی از دغدغه های والدین برای رساندن دانش آموزان در شرایط ایمن به خانه در آستانه ماه مهر است گفت: پیش بینی می شود ۱۲هزار نفر دانش آموز امسال از سرویس مدارس استفاده کنند.
پارسال ۱۰هزار و ۵۰۰ دانش آموز از خدمات سرویس مدارس در سه شهر بزرگ کهگیلویه و بویراحمد استفاده می کردند.
هادی زارع پور افزود: در سال جاری کار نظارت و مدیریت حمل و نقل مدارس به سازمان دانش آموزی واگذار شده است و براساس قانون کارگروه ماده ۱۸ متشکل ازپلیس راهور،استانداری،سازمان حمل و نقل،آموزش و پرورش بر خدمات رسانی مطلوب سرویس های مدارس نظارت دارند.
وی عنوان کرد:کارت های صلاحیت و سلامت راننده و معاینه فنی خودرو از نیازهای اولیه سرویس های مدارس برای امنیت بهتر دانش آموزان است.
به منظور برقراری نظم و امنیت سرویس مدارس یک برچسب واحد برای تمام ناوگان سرویس مدارس در سراسر کشور طراحی شده است که مورد تایید همه شهر داری هاست، چرا که پیش از این هر شهرداری دارای برچسب خاص خود بود که موجب ناهماهنگی هایی می شد و با نصب برچسب هماهنگ در سراسر کشور با استفاده از بارکد، استعلام های مورد نظر از سرویس مدارس به راحتی انجام می شود و پلیس، آموزش و پرورش و والدین هم می توانند نظارت کافی بر سرویس مدارس داشته باشند.
زارع پور تصریح کرد:والدین می تواند در صورت بروز در مشکل در سرویس مدارس به سازمان دانش آموزی، اداره کل آموزش و پرورش استان مراجعه یا با شماره تلفن ۳۳۲۲۲۰۳۸ تماس بگیرند.
زارع پور افزود:پارسال بیش از ۲ هزار سرویس مدارس در قالب مینی بوس،اتوبوس و سواری برای سرویس مدارس فعالیت می کردند که انتظار می رود این تعداد امسال افزایش یابد.
استان ۷۲۳ هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد بیش از ۱۵۰ هزار نفر دانش آموز دارد.
۸۱۴۳/1662
نظر شما