حجت الله ایوبی روز پنجشنبه در مراسم انعقاد تفاهمنامه "وقف سواد" و رونمایی از "پلاک شهر یادگیرنده مشهد" در این شهر افزود: در تمدن اسلامی و ایرانی ، شهرها محور تمدن بودند و تمدن در ایران با شهرنشینی آغاز شد و ما طلایه دار شهرنشینی هستیم و در فرهنگ ایرانی به جای زور بازو، رقابت در کلام و گفتار و نگارش شعر و ادب مطرح بود.
ایوبی اضافه کرد: شهرها روز به روز مهمتر می شوند و باید شهرداری ها و شهرداران برجسته، مسیر دیپلماسی عمومی، فرهنگی و سیاست خارجی را باز کنند و شهر مشهد باید محور دیپلماسی عمومی در حوزه تمدن ایران و خراسان بزرگ باشد.
دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: مشهد باید شهری بی نظیر و بی مانند و زندگی در این کلانشهر باید خوب و با فرهنگ ارتقاء یافته باشد.
ایوبی افزود: باید علم، آموزش، شادی، سواد، فرهنگ و دیگر مولفه ها را در نظر بگیریم تا بتوانیم شیعه و اسلام را به درستی معرفی کنیم و شهر مشهد حرفهای فراوانی دارد که در شبکه جهانی قابل گفت و گو است.
وی اضافه کرد : بهترین مکان برای آغاز به کار موسسه بین المللی ایران، افغانستان و تاجیکستان شهر مشهد است و باید این مهم مورد توجه باشد.
رئیس سازمان نهضت سواد آموزی نیز در این مراسم گفت: درصد سوادآموزی در استان خراسان رضوی بالاتر از میانگین کشوری است.
شاپور محمدزاده افزود: در خراسان رضوی ۹۶ هزار بی سواد وجود دارد که امید است طی دو سال آینده با سواد شوند و در وزارت آموزش و پرورش این آمادگی وجود دارد تا در دیگر شهرهای خراسان رضوی طرح شتاب بخشی سوادآموزی اجرا شود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت:تفاهمنامه منعقد شده بین شهرداری مشهد و آموزش و پرورش خراسان رضوی در راستای ریشه کن کردن بی سوادی در خراسان رضوی و به ویژه در مشهد است.
قاسمعلی خدابنده افزود: باسوادی شاخص مهم توسعه یافتگی در کشورهاست و هر چه جمعیت باسواد در کشور بیشتر باشد میزان توسعه یافتگی آن کشور بالاتر است.
خدابنده ادامه داد: بیش از ۲۹ هزار نفر بی سواد در شهر مشهد وجود دارد و ۱۰۰ مرکز در خراسان رضوی و ۱۳ مرکز در حاشیه شهر مشهد در خصوص طرح ریشه کن کردن بی سوادی فعال هستند.
امروز ضمن انعقاد تفاهم نامه وقف سواد بین شهرداری، شورای شهر مشهد و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی از پلاک شهر یادگیرنده مشهد رونمایی شد.
هم اکنون ۲۲۴ شهر از ۵۲ کشور جهان از جمله پکن، هامبورگ، آتن، مکزیکوسیتی، دوبلین، شانگهای، پالرمو، سانتیاگو، اوکایاما و بوچئون به عضویت این شبکه جهانی درآمدهاند و امسال سومین فرایند عضوگیری این شبکه برگزار شد که در آن سه شهر مشهد، یزد و هشتگرد از ایران به عضویت این شبکه درآمدند.
پیش از این در ایران شهرهای اراک، شیراز، بهبهان و کاشان چهار عضو شبکه شهرهای یادگیرنده بودهاند.
۷۵۰۵/۱۹۲۲
نظر شما