فردین مهرابیان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با توصیه اکید بر لزوم استفاده از قارچ های دارای مجوز از مراکز مجاز و در بسته بندی های دارای مجوزهای سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و پزشکی اظهار داشت: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است، بنابراین به توصیه های برخی از افراد عادی در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ توجه نشود.
وی با بیان این که مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست، افزود: برخی از روش ها و معیارهای سنتی شامل تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با تاکید بر این که قارچ ها نباید به صورت خام و به مقدار زیاد مصرف شود، اضافه کرد: برخی از سموم موجود در قارچ ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیستند.
وی بیان داشت: در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی شامل تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری5 تا 12 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ بایستی هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت ها منتقل کرد.
وی خاطر نشان کرد: در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری با فاصله بیش از شش ساعت از مصرف قارچ رخ دهد، این دسته از قارچ ها، سمی به مراتب بیشتر دارند و علت اصلی نارسایی حاد کبدی و مرگ تعدادی از هموطنانمان نیز همین مسئله بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان اظهار داشت: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش میدهد و هر گونه تاخیر در این امر موجب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می شود.
وی متذکر شد: با مشاهده علایم و نشانه های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ ، از هر گونه خود درمانی و درمان علامتی پرهیز و بیمار در اسرع وقت به بیمارستان منتقل شود، در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی کادر پزشکی در بیمارستان به همراه داشته باشید.
قارچ ها گیاهانی هستند که مصرف خوراکی پیدا کرده اند اما همه آنها خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناکند ، خوردن چند لقمه از این قارچ های سمی می تواند کبد ، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و بعضا موجب مرگ شود.
۷۲۸۶ /6030
نظر شما