احمد داوطلب روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس مصوبه تنظیم بازار قیمت سبوس به ازای هر کیلوگرم از این محصول ۱۲ هزار و ۵۰۰ ریال اعلام شده است اما جهاد کشاورزی این رقم را کارشناسی و قابل قبول نمی داند.
وی گفت: پایان سال گذشته، قیمت هر کیلوگرم سبوس پنج هزار و ۲۰۰ ریال بود که این رقم بهار امسال به هشت هزار و ۴۰۰ ریال افزایش یافت اما اواخر خردادماه، بر اساس مصوبه تنظیم بازار، به ۱۲ هزار و ۵۰۰ ریال تغییر یافت.
وی با اشاره به اینکه قیمت سبوس در سال جاری افزایش زیادی داشته است افزود: این امر، موجب افزایش قیمت تمام شده شیر شده که تولیدکنندگان را نگران کرده است.
وی خاطرنشان کرد: گرچه جهادکشاورزی، مصوبه تنظیم بازار برای قیمت سبوس را قبول ندارد، اما عرضه این محصول با استناد به مصوبه تنظیم بازار کشور به قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ ریال به دامداران عرضه می شود.
مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: افزایش قیمت سبوس سبب افزایش هزینه های تولید می شود علاوه بر آن، سبب افزایش قیمت کنسانتره هم شده است به طوری که عرضه سبوس با قیمت ۱۲ هزار و ۵۰۰ ریال، سبب افزایش قیمت کنسانتره به میزان دوهزار ریال در هر کیلوگرم شده است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر آن این افزایش قیمت، زمینه ساز افزایش قیمت سایر نهاده های مورد نیاز دامداران شده است زیرا با افزایش قیمت سبوس، تقاضا برای خرید سایر نهادها از جمله جو بیشتر شده و به دنبال آن، قیمت ها افزایش می یابد.
داوطلب اظهار داشت: ۶ کارخانه آرد در استان فعالیت دارد که سالانه هزار و ۸۰۰ تن سبوس تولید می کنند که بخشی از آن به تولید کنسانتره اختصاص می یابد و بخشی هم به صورت مستقیم به مصرف خوراک دام می رسد.
به گفته وی، اکنون به دلیل شرایط خوب مراتع، دام های استان بیشتر در شرایط چرا، تغذیه شدند به همین لحاظ، مصرف سبوس کمتر بود و مشکلی در تامین این محصول ایجاد نشده است اما در نیمه دوم سال که دام به صورت دستی تغذیه می شود، نیاز به سبوس بیشتر می شود.
مدیر امور دام سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: سالانه هزار و ۸۰۰ تن سبوس در خراسان شمالی تولید می شود که نیاز به این محصول، سه برابر این میزان برآورد شده است.
خراسان شمالی قطب دامپروری کشور است و سه میلیون واحددامی در آن نگهداری و پرورش داده می شود.
۷۱۸۵/ ۶۰۴۲
نظر شما