به گزارش گروه نشریات خبری ایرنا؛ بررسی امروز رسانه های داخلی نشان از آن دارد که آنها به نقش تحریم ها در سیاست دونالد ترامپ، علیه کشورمان اشاره کرده اند.
رسانه های نزدیک به جریان اصلاح طلب: ترامپ به دنبال یک گزینه کمهزینهتر برای رویارویی با ایران است و دلیلی که باعث میشود ترامپ اصراری برای درگیری نظامی با ایران نداشته باشد، فشار تحریمها بر اقتصاد ایران است.
رسانه های منتسب به اصلاح طلب معتقدند: درگیری نظامی میتواند شانس موفقیت ترامپ را در انتخابات آبان سال آینده به خطر بیندازد. بهعنوان یک تاجر موفق، ترامپ به دنبال یک گزینه کمهزینهتر برای رویارویی با ایران است. تحریمها از نظر هزینه بسیار ارزانتر از گزینه نظامی برای آمریکا تمام خواهد شد.
همچنین این رسانه ها در مطالب خود به استراتژی ترامپ اشاره کرده و آورده اند: در روش ترامپ، هیچ رفع تحریمی حتی در طول مذاکرات رفع تحریم نیز در کار نخواهد بود. ترامپ، بهخاطر روحیه تجاریای که دارد، سیاست حداکثرسازی فشار برای حداقلسازی امتیاز را در پی گرفته است.
این رسانه ها در مطالب خود به محورهایی چون سیاست آمریکا در برابر ایران؛ انتقاد رییس دموکرات مجلس نمایندگان امریکا از اعزام نیرو به خلیج فارس و هفته دفاع مقدس و سخنان مقامات کشورمان علیه آمریکا، اشاره داشته اند.
همچنین رسانه های نزدیک به جریان اصولگرا نیز درخصوص سیاست رییس جمهوری آمریکا در برابر کشورمان نوشتند: دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا با تصور واداشتن جمهوری اسلامی به تسلیم در برابر اراده خود برای مذاکره روی برجام و توسعه آن به مسائل دفاعی، سیاست فشار حداکثری را دنبال کرد که ترکیبی از تحریمهای ظالمانه، تهدید نظامی و جنگ روانی را برای پیشبرد آن بهکار گرفت.
رسانه های اصولگرا؛ هنرمندی آمریکا این است که با تحریمهای خود گسلهای اقتصادی داخلی ایران را فعال کرده است. این رسانه ها درخصوص تحریم های جدید معتقدند: وقتی آمریکا تحریم جدیدی اعمال میکند، پیامی به جریان نخبگانی داخل ایران میفرستد که فضا برای شما درحال سیاهتر و تیره و تارتر شدن است. لذا امکان دارد کسانی که تحریم و اقتصاد را نشناسند، تحت تاثیر قرار بگیرند و وقتی این پیام اثر کند، قاعدتا تمایل برای اینکه این مسیر عوض شود و مذاکراتی شکل بگیرد، طرفدار پیدا کند.
همچنین این رسانه ها به شکست سیاست فشار حداکثری ترامپ؛ تحریمهای جدید کاخسفید علیه ایران؛ نظر رهبر معظم انقلاب درخصوص برجام؛ سخنان روحانی درخصوص تحریم ها؛ ادعای تحریف تاریخ توسط روحانی برای توجیه امضای برجام؛ انتقاد از سخنان زیباکلام و قانونی یا غیر قانونی بودن عبور کشتی های آمریکا از تنگه هرمز، اشاره کرده اند.
رسانه های اصلاح طلب
سیاست آمریکا در برابر ایران
روزنامه شرق در ستون سرمقاله خود یادداشتی به قلم صادق زیباکلام، منتشر کرده است. نگارنده این یادداشت با طرح سوالی مبنی بر دلیل لحن ترامپ درباره ایران؟، آورده است: به نظر میرسد واشنگتن چندان اصراری ندارد که سطح درگیری را افزایش دهد. از زمانی که سلسله «سوانح» خلیج فارس در بندر فجیره آغاز شد تا امروز، واکنش آمریکاییها کوتاهآمدن و مماشات بوده تا موضعگیری تند و خصمانه ... البته واشنگتن هربار سروصداهای زیادی به راه انداخته و انگشت تهدید و اتهام را به سمت ایران نشانه رفته اما در نهایت از حرف و تهدید فراتر نرفته است ... قطعا دغدغههای نظامی برای ترامپ مطرح است. درعینحال نگارنده معتقد است پای ملاحظات دیگر هم در میان است. نخست آنکه دو جنگ قبلی آمریکا در افغانستان و عراق خاطرات بدی در ذهن بسیاری از آمریکاییها برجای گذاشته است.
ثانیا کم نیستند آمریکاییها و اروپاییهایی که بحران فعلی را ناشی از خروج ترامپ از برجام میدانند... د. درگیری نظامی میتواند شانس موفقیت ترامپ را در انتخابات آبان سال آینده به خطر بیندازد. دلیل بعدی که باعث میشود ترامپ اصراری برای درگیری نظامی با ایران نداشته باشد، فشار تحریمها بر اقتصاد ایران است.
بهعنوان یک تاجر موفق، ترامپ به دنبال یک گزینه کمهزینهتر برای رویارویی با ایران است. گزینه نظامی یقینا کمهزینه نخواهد بود. درحالیکه تحریمها اگرچه به زمان بیشتری نیاز دارند، اما از نظر هزینه بسیار ارزانتر از گزینه نظامی برای آمریکا تمام خواهد شد؛ ملاحظهای که برای متحدان آمریکا در خلیجفارس اهمیت خیلی بیشتری هم پیدا میکند.
همچنین در این زمینه روزنامه آرمان ملی به گفت و گو با عباس ملکی دیپلمات اسبق کشورمان، پرداخته است. وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آمریکا از میان سه استراتژی مذاکره، جنگ و فروپاشی از درون چه سازوکاری را در قبال ایران دنبال میکنند؟، مطرح کرد: مدل اقدامات قهرآمیز ایالات متحده بهدلیل آنکه کشور بزرگی بوده مرکب است. آمریکا از لحاظ نظامی، اقتصادی، فناوری و تکنولوژی و بهطور اخص در زمینه تکنولوژیهای جدید در دنیا قدرتمند است. چنین کشوری استراتژیها و یا راهبردهایش نیز متنوع و متفاوت است.
تارنمای فرارو نیز در مطلبی با عنوان تحریمهای جدید آمریکا؛ استراتژی ترامپ چیست؟، آورد: ترامپ و دیگر جریانهای سیاسی همفکر او، مدام بر این نکته تاکید میکنند که تحریمها، در حال «کشتن» اقتصاد ایران هستند. بنابراین، فقط زمان لازم است تا اثرات نهایی آنها، مشخص شود. رئیسجمهوری آمریکا با تاکید بر لزوم اعمال تحریم بر ایران و خودداری از پاسخ نظامی به این کشور، بار دیگر نشان داد که او بر اثرگذاری تحریمها در بلندمدت شرط بندی کرده و این سیاست را برای تغییر محاسبات ایران مناسب میداند.
در ستون نگاه روزنامه شرق یادداشتی با عنوان مذاکره تحت تحریم به قلم سیدمحمدهادی موسوی، منتشر شده است. در بخشی از این یادداشت می خوانیم: در روش ترامپ، هیچ رفع تحریمی حتی در طول مذاکرات رفع تحریم نیز در کار نخواهد بود. ترامپ، بهخاطر روحیه تجاریای که دارد، سیاست حداکثرسازی فشار برای حداقلسازی امتیاز را در پی گرفته است، ازاینرو شاید معافیتهایی را در نظر بگیرد، اما رفع تحریم به معنای بازگشت به برجام اتفاق نخواهد افتاد.
انتقاد رییس دموکرات مجلس نمایندگان امریکا از اعزام نیرو به خلیج فارس
به گزارش روزنامه اعتماد، نانسی پلوسی، رییس دموکرات مجلس نمایندگان امریکا، روز شنبه با صدور بیانیهای اقدام کاخ سفید برای اعزام نیروهای بیشتر به عربستان سعودی را محکوم کرد. این سیاستمدار ارشد آمریکایی تاکید کرده است که پیش از این کنگره آمریکا قطعنامهای دوحزبی برای ممنوعیت فروش سلاح به عربستان سعودی و امارات متحده عربی تصویب کرده و این اقدام دولت ترامپ، خلاف قوانین مصوب کنگره است. نانسی پلوسی گفت: «بار دیگر رییسجمهوری ترامپ چشمش را بر استمرار خشونتها علیه بیگناهان در یمن، قتل دهشتناک جمال خاشقجی و نقض وسیع حقوق بشر توسط عربستان سعودی که باعث بحرانهای اخلاقی و بشری شد، بسته است. ایالات متحده آمریکا نباید اجازه ادامه چنین وحوشت و خونریزیهایی را بدهد.»
هفته دفاع مقدس و سخنان مقامات کشورمان علیه آمریکا
روزنامه اعتماد در مطلبی با اشاره به برگزاری مراسم گرامیداشت سی و هشتمین سال دفاع مقدس، عنوان همه علیه آمریکا را برگزید و نوشت: صبح دیروز تریبونها در اختیار نظامیان قرار داشت تا در سراسر کشور از «جنگ تحمیلی» بگویند، جنگی که بعد از ۲۸۸۷ روز و با قریب به ۲۰۰ هزار نفر شهید به پایان رسید. گرچه حمله نظامی از مرزهای جنوب و جنوب غربی به ایران به سرکردگی صدام حسین و حمایتهای مالی و تسلیحاتی برخی دیگر از کشورها بالاخره بعد از ۹۶ ماه به پایان رسید اما در تمام دوران پس از جنگ به واقع جنگ دستکم در سطح و اشکال دیگرش خاتمه نیافت. جنگی که این روزها رییسجمهوری از آن با عنوان جنگ اقتصادی یاد میکند. از همین روی از اغلب تریبونها که صبح دیروز روشن شد تا در دورانی که خبری از جنگ نظامی نیست، سخن بگویند بیش از هر چیز صدای جنگ نظامی به سرکردگی آمریکا شنیده شد. سردار علی فدوی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران یکی از همین سخنرانان بود که در حاشیه مراسم رژه بندرعباس حضور داشت و از «خویشتنداری ایران در برابر اقدامات خصمانه آمریکا» گفت. او این خویشتنداری را به خاطر «حفظ حرمت اسلام» دانست.
همچنین این روزنامه در گزارش دیگری به سخنان رییس مجلس در مراسم رژه نیروهای مسلح در بندرعباس، پرداخت و به نقل از وی نوشت: نگاه آمریکا به کشورهای عربی ابزاری است.
هفته دفاع مقدس با سخنرانی رییسجمهوری در تهران و رییس مجلس شورای اسلامی در جنوب و نزدیک به منطقه بحرانزده خلیجفارس آغاز شد. علی لاریجانی روز یکشنبه به منظور حضور در رژه ملی نیروهای مسلح به استان هرمزگان سفر و در این مراسم سخنرانی کرد. رییس مجلس شورای اسلامی دوره دهم در آغاز سخنرانی بازخوانی مفصلی از علت وقوع جنگ میان ایران و عراق داشت و حمله این کشور به ایران را تجزیه و تحلیل کرد. علی لاریجانی اولین علت ایجاد این درگیری را «ندای اصلی انقلاب» دانست و گفت: «ندای اصلی انقلاب، وحدت امت اسلامی بود که ملتهای مسلمان باید با همدیگر متحد باشند و به جای تمکین از اجانب و کفار با یکدیگر روابط برادرانه داشته باشند، اما صدام نخواست این واقعیت را بفهمد و به جای تقویت صف ملتهای مسلمان در تقابل صهیونیسم و امریکا به یک حرکت ارتجاعی دست زد و مساله عرب و فارس را به مساله اصلی تبدیل کرد.» لاریجانی دومین موضوعی که عامل تحریک صدام برای حمله به ایران بود؛ «توهم»، «تکیه به آمریکا برای به زانو درآوردن ملت ایران» و «آقای منطقه» شدن مطرح کرد و گفت: «البته آمریکاییها همه گونه کمکی در جنگ به او کردند و غربیها نیز در حمایت از او کم نگذاشتند. اما همین آمریکا وقتی مشاهده کرد صدام دیگر ارزش حمایت ندارد، به بهانه سلاحهای کشتار جمعی به سرکوب صدام روی آورد و آن فاجعه بزرگ را برای ملت عراق رقم زد.» رییس مجلس با تاکید بر اینکه «کشورهای عربی باید بفهمند آمریکا نگاه ابزاری به آنها دارد»، توضیح داد «آرزوی ما این است که همه ملتهای مسلمان مخصوصا همسایگان ما با اخوت و برادری بهترین روابط فرهنگی، سیاسی، امنیتی و اقتصادی را با هم داشته باشند.»
رسانه های اصولگرا
شکست سیاست فشار حداکثری ترامپ
در بخشی از مطلب منتشر شده در ستون یادداشت روز روزنامه جوان به قلم رسول سنائیراد، می خوانیم: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا با تصور واداشتن جمهوری اسلامی به تسلیم در برابر اراده خود برای مذاکره روی برجام و توسعه آن به مسائل دفاعی، سیاست فشار حداکثری را دنبال کرد که ترکیبی از تحریمهای ظالمانه، تهدید نظامی و جنگ روانی را برای پیشبرد آن بهکار گرفت.
بر اساس تصور ترامپ و باند سیاسی او، مسئولان و مردم کشور ایران اسلامی در زیر فشار این سیاست آمریکایی خرد شده و به اراده طراحان آن تمکین خواهند کرد و بدین ترتیب هم آمریکا و هم متحدان منطقهای آن، یعنی رژیم صهیونیستی، آل سعود و آل زاید موفق به مهار قدرت جمهوری اسلامی و برچیدن مقاومت از منطقه غرب آسیا و تحمیل اهداف سلطهجویانه و توسعهطلبانه خود خواهند بود.
برخلاف این برآورد غلط و محاسبات اشتباه دشمنان که تنها آشکار شدن اهداف خباثتآلود َآنان را برای مردم شریف ایران اسلامی آشکار کرد، جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ راهبرد مقاومت فعال و طراحی اقدامات هوشمندانه برای مقابلهبهمثل، دست به مجموعه اقداماتی زد که حاصل آن شکست سیاست فشار حداکثری دشمن و کمانه کردن آثار آن به سوی آمریکا و متحدان منطقهای آن بود. راهبرد مقاومت فعال موجب شد سیاست فشار حداکثری به مثابه یک محرک برای رفع ضعفها و معایب و تقویت و بهکارگیری فرصتها و قوتها عمل کرده و هنر تبدیل تهدید به فرصت در نظام جمهوری اسلامی گل کند.
تحریمهای جدید کاخسفید علیه ایران
روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان چرا با وجود بیاثر بودن، آمریکا باز هم تحریم میکند؟، به گفت و گو با مسعود براتی کارشناس اقتصاد سیاسی، پرداخته است که در بخشی از آن می خوانیم: وی درباره اینکه مرور اتفاقات تحریمی از تابستان سال گذشته تا الان نشان میدهد اصل مشکلات ما در حوزه اقتصاد که مهمترین آن بازار ارز و تلاطمهای بازار ارز بوده، ریشههای کاملا داخلی داشته است، تصریح کرد: «هنرمندی آمریکا این است که با تحریمهای خود گسلهای اقتصادی داخلی ایران را فعال کرده است.»
براتی در بخش دیگری از گفتوگوی خود در پاسخ به این سوال که «آمریکا چرا تحریم میکند وقتی اثر عینی ندارد؟» بیان کرد: «بهنظر من سه علت پشت این اقدامات است. یکی اینکه آمریکا از نظر افکار عمومی تحت فشار است، یعنی جریاناتی همانند اعراب منطقه و صهیونیستها میگویند باید اقداماتی نسبت به ایران انجام دهد. از آنجایی که گزینه نظامی کاملا دور از دسترس است پس تنها راه باقیمانده تحریم است. نکته دیگر مربوط به تجربه آمریکا در دوره قبلی است و مشخص میکند چرا آمریکا تحریمها را بهصورت غیرواقعی توسعه میدهد. علت این است که هر تحریم روی کاغذ یک امتیاز در مذاکرات احتمالی آینده با ایران است. وقتی روی کاغذ ۱۰ نوع تحریم باشد بهمعنای این است که ۱۰ امتیاز دارد و بابت هر کدام میتواند امتیاز جدیدی از ایران بگیرد که تجربه این را در دوره قبلی داشته و این اتفاق رخ داده است.»
وی در توضیح سومین نکته خود گفت: «بحث سوم هم که بهنظر میرسد آمریکا روی آن حساب کرده، این است که وقتی آمریکا تحریم جدیدی اعمال میکند، پیامی به جریان نخبگانی داخل ایران میفرستد که فضا برای شما درحال سیاهتر و تیره و تارتر شدن است. لذا امکان دارد کسانی که تحریم و اقتصاد را نشناسند، تحت تاثیر قرار بگیرند و وقتی این پیام اثر کند، قاعدتا تمایل برای اینکه این مسیر عوض شود و مذاکراتی شکل بگیرد، طرفدار پیدا کند.»
نظر رهبر معظم انقلاب درخصوص برجام
روزنامه کیهان در گزارشی آورد: برجام از نظر رهبر انقلاب «خسارت محض» است نظر ایشان را تحریف نکنید. بر اساس مستندات متعدد، برجام از نظر رهبر معظم انقلاب، خسارت محض بود. اما متأسفانه مدعیان اصلاحات و رسانههای زنجیرهای با بیمسئولیتی در پی تحریف واقعیت و انداختن تقصیر و قصور خود به گردن دیگران هستند. آنان که مدعی هستند رهبری برجام را تایید کردهاند، به یک سؤال ساده باید پاسخ دهند، آیا از آن تاریخی که ایشان توافق با آمریکا را «خسارت محض» توصیف کردند، تغییری در رویکرد آمریکا در عمل به تعهدات خود بهوجود آمده یا بدعهدی و خباثت طرف مقابل بیشتر شده است!؟
اول خرداد ماه امسال رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان به صراحت نظر خود را درباره برجام اعلام کردند و فرمودند: «من به برجام به آن صورتی که عمل و محقق شد، خیلی اعتقادی نداشتم و بارها نیز به خود مسئولان این کار از جمله به آقای رئیسجمهور و وزیر محترم امور خارجه این مطلب را گفتیم و موارد زیادی را به آنها تذکر دادیم.» با این تفاسیر، ادعای تایید برجام از سوی رهبری، آیا چیزی جز تحریف نظرات واضح و روشن ایشان است؟ البته برای آنان که سعی دارند مسئولیت اشتباهات خود را نپذیرفته و فرافکنی کنند، چنین برخوردی با نظرات روشن رهبر انقلاب، چندان عجیب و غیرمنتظره نیست. مطالبه از آمریکا برای عمل به تعهدات برجامی، یک مطالبه منطقی و مدبرانه است و برداشت تایید برجام از چنین مطالبهای، تحریفی آشکار و ناشیانه است.
سخنان روحانی درخصوص تحریم ها
به گزارش مشرق نیوز رئیسجمهوری با بیان اینکه آمریکا به استیصال کامل رسیده است، گفت: آمریکاییها با تحریم و فشار حداکثری علیه ملت ایران نتوانستهاند کاری انجام دهند.
ادعای تحریف تاریخ توسط روحانی برای توجیه امضای برجام
در بخشی از مطلب منتشر شده روزنامه کیهان می خوانیم: سؤالبرانگیزترین قسمت سخنان حسن روحانی، متأسفانه این است که وی تلویحاً نظم جهانی مورد نظر آمریکا را پذیرفته و معتقد است که باید بهعنوان یک مهره در جدولی که از سوی آمریکاییها برای منطقه طراحی شده است بازی کرد. شاید به همین دلیل است که وی مدعی بود مردم ایران ۳۷ سال است فقط دارند شعار میدهند و اکنون او باید آن را پایان دهد و به تعبیر دیگر، پس از برجام ادبیات مسئولین نظام و مردم نیز باید تغییر یابد؛ به این مفهوم که در عالم سیاست دوست و دشمن معنا ندارد و شعار مرگ بر آمریکا که نشانه تنفر مردم ایران از خوی سلطهگری دولت آمریکا است که البته امروز به جهت مقاومت ملت مبارز ایران، شعاری جهانی شده است، بهزعم دکتر روحانی باید پایان پذیرد؛ زیرا رئیسجمهور معتقد بود که ایران نمیتواند در مقابل ابرقدرتها بایستد.
همچنین وی در نشست تیرماه ۱۳۹۴ با استانداران کشور با تلقی راهبردی دانستن مذاکرات هستهای گفت: تصمیمگیری برای صلح در مواردی سختتر از جنگ است. امام حسن(ع) صلح را انتخاب کردند و ما نیز باید راه همان امام همام را پیش بگیریم.
واقعاً سؤالبرانگیز است که بر اساس چه مبانی تحلیلی و استفاده از چه مشاورانی است که رئیسجمهوری درحالیکه خود شاهد است آمریکا بهعنوان بزرگترین قدرت اقتصادی و نظامی تاریخ جهان در منطقه غرب آسیا در مقابل جمهوری اسلامی ایران و گروههای مقاومت اسلامی دچار شکستهای مکرر شده و پیامدهای اقتصادی، نظامی و سیاسی آن باعث شده است که این کشور را در بدترین وضعیت تاریخی خود قرار دهد و درحالیکه جمهوری اسلامی ایران با در پیش گرفتن راهبرد مقاومت و کار و تلاش توانست به باشگاه هستهای جهان ورود پیدا کند، رئیسجمهوری دولت ایران دچار چنین ضعفی در مشابهتسازی تاریخی و درواقع مرتکب چنین خطای راهبردی میشود؟
انتقاد از سخنان زیباکلام
صبح نو تیتر نخست خود را به انتقاد از گفت و گوی زیباکلام و سازگارا با ایراناینترنشنال پرداخت و زیر عنوان خیانت به وطن، نوشت: زیباکلام و سازگارا، دو اپوزیسیون داخل و خارج کشور در مناظرهای از ضعف آمریکا مقابل ایران استنباطی مغرضانه عرضه کردند.
رسانهها و چهرههای وابسته به جبهه غرب، طی یک هفته اخیر کوشش زیادی برای کشاندن پای ایران به حملات پهپادی نیروهای مقاومت یمن علیه تاسیسات نفتی عربستان(آرامکو) انجام دادند. بنا بر ادعای پروپاگاندای مزبور، طراح و عامل اصلی این عملیات، واحدی سیاسی جز جمهوری اسلامی ایران نبوده است. مقامات کشورمان در مقابل این اتهامتراشیها، حمله به آرامکو را حق جنبش انصارالله یمن در دفاع از خود در برابر حملات نظامی ائتلاف سعودی علیه خاک این کشور در طول بیش از چهار سال گذشته دانستند. در همین ارتباط، تلویزیون تازهتأسیس «ایراناینترنشنال» که برای تأمین بودجه خود دست در جیب سعودیها دارد، اخیراً در گفتوگویی با دو اپوزیسیون داخل و خارج کشور، گزاره عاملیت جمهوری اسلامی ایران در عملیات آرامکو را تصریح کرد. در این مناظره، صادق زیباکلام، فعال اصلاحطلب و محسن سازگارا، اپوزیسیون خارج از کشور شرکت کردند.
زیباکلام در ابتدای اظهارات خود، با ادعای اینکه نگران آینده کشور است، گفت: از ابتدا که این داستان شروع شد، از انفجار در بندر فجیره و نفتکشها تا الان که به حمله به تاسیسات نفتی عربستان رسیدهایم، به نظر میرسد سیاست آمریکاییها بر مبنای یکجور مماشات و عقبنشینی و بهای جدی ندادن به موضوعات بوده است. این مساله بهطور منظم باعث شده تا لااقل در سخن، ایرانیها جسارت و شهامت بیشتری پیدا کنند. زیباکلام در بخش دیگری از اظهارات خود، به جای آنکه توانمندی نظامی کشورمان را عامل بازدارنده معرفی کند، از انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا، بهعنوان عامل انفعال ترامپ در اقدام نظامی علیه کشورمان یاد کرد. این فعال اصلاحطلب در همینباره گفت: اینکه این مماشات آمریکاییها و شخص ترامپ از چه بابت است، بخش عمده آن به ملاحظات انتخابات سال آینده بازمیگردد. هرگونه درگیری با ایران روی شانس انتخاباتی ترامپ تأثیر منفی خواهد گذاشت چون حملات قبلی به افغانستان و عراق، خاطره خوشی بر جای نگذاشته است. بنابراین ایرانی ها حالتی بی باکانه تر و جسورانه تر به خود می گیرند.
قانونی یا غیر قانونی بودن عبور کشتی های آمریکا از تنگه هرمز
مشرق نیوز در گزارشی با طرح سوال مبنی بر آیا عبور کشتیهای آمریکا از تنگه هرمز قانونی است؟ می آورد: ایران حق عبور ترانزیت را برای کشورهایی مانند ایالات متحده که عضو کنوانسیون ۱۹۸۲ نیستند، قانونی نمی داند. اما این کشور ها بنابر عرفی شدن این مسئله، حق عبور ترانزیت را برای خود قائل هستند. بنابراین شرایطی که با آن روبرو هستیم، پیروزی قدرت و زور بر قانون است و کشور های قدرتمند هر جایی به نفع شان باشد، قوانین را رعایت کرده و در غیر این صورت آن عمل را غیر قانونی می دانند.
نظر شما