به گزارش سازمان بیمه سلامت، داوود حاجی قاسمعلی روز دوشنبه درباره بیمه اجباری سلامت و ارزیابی وسع افزود: برنامه استحقاق سنجی تاکنون در ۶۵۰ بیمارستان دولتی و دانشگاهی اجرا شده و در مراکز بهداشتی و درمانی سطح یک یا مراکز جامع سلامت که به شهرها و روستاها خدمات ارائه میدهند نیز تا حدود زیادی امکان انجام استحقاق سنجی و استعلام بیمه ای فراهم است.
مدیرکل بیمه گری و درآمد سازمان بیمه سلامت ادامه داد: استحقاق سنجی برای اطمینان از پوشش بیمهای فرد است. در حال حاضر این برنامه به طور فعال در استانهای گلستان، خراسان رضوی و اردبیل انجام میشود. همچنین خدماتی از جمله تایید نسخه، تایید خدمت در دفاتر پیشخوان و مراکز اجرا کننده نسخه نویسی الکترونیک، استحقاق سنجی به طور فعال و دقیق انجام میشود.
وی درباره ارزیابی وسع و مصوبه هیات دولت مبنی بر بیمه اجباری افراد فاقد پوشش بیمه گفت: از زمان ابلاغ این مصوبه سازمان بیمه سلامت ایران ۴۵ روز فرصت دارد که شیوه نامه اجرایی را ابلاغ کند. این موضوع به طور جدی مستلزم همکاری وزارت رفاه بوده، زیرا کاملا وابسته به بانک هدفمندی یارانهها است و بر اساس آن، سازمان بیمه سلامت میتواند ارزیابی کند که فرد در پرداخت حق بیمه مشارکت داشته باشد یا خیر.
حاجی قاسمعلی بیان کرد: امیدواریم این بانک و اطلاعات آن به صورت آفلاین، دورهای یا به صورت دسترسی بر خط و سرویس استعلام در اختیار ما قرار داده شود تا در نهایت خدمات مورد نیاز و پوشش بیمهای برای افرادی که توان مالی ندارند فراهم شود.
مدیرکل بیمه گری و درآمد سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: افراد فاقد پوشش بیمه پس از زمان تعیین شده میتوانند به دفاتر پیشخوان مراجعه کنند و در قالب سامانه نیز شرایطی فراهم خواهد شد که با وارد کردن شماره ملی به فرد اطلاع داد شود که آیا مشمول یارانه دولت خواهد شد یا خیر.
طاهر موهبتی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت نیز پیش از این گفته بود: بر اساس آیین نامه ارزیابی وسع و بیمه اجباری سلامت، هرکس که فاقد پوشش بیمهای است مکلف شده ظرف مدت ۶ ماه مراجعه کرده و خود را بیمه کند. این افراد باید برای بیمه شدن به سایت سازمان بیمه سلامت یا دفاتر پیشخوان مراجعه کنند.
موهبتی درباره پرداخت حق بیمه بر اساس دهک های درآمدی نیز گفته بود: با توجه به این مصوبه دولت، حق بیمه خانوادههایی که مجموع درآمد و دریافتی آنها بر اساس ارزیابی وسع کمتر از ۴۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد مصوب شورای عالی کار است یا بر اساس وضعیت مالی در یکی از دهکهای درآمدی یک و دو و سه قرار دارند، به صورت کامل توسط دولت پرداخت میشود. همچنین ۵۰ درصد حق بیمه خانوارهایی که درآمد آنها بر اساس ارزیابی وسع بین ۴۰ تا ۱۰۰ درصد حداقل حقوق مصوب است یا بر اساس وضعیت مالی در دهک درآمدی ۴ قرار دارند نیز توسط دولت پرداخت میشود و خانوارهایی که درآمد آنها بر اساس ارزیابی وسع ۱۰۰ درصد حداقل حقوق و بالاتر باشد یا در دهک درآمدی ۵ و بالاتر باشند، با پرداخت حق بیمه میتوانند از بیمه سلامت استفاده کنند.
نظر شما