به گزارش روزنامه خراسان؛ همچنین تاخیر در صدور روادید هیئت ایرانی و وضع تحریم های جدید آمریکا علیه ظریف که با هدف بایکوت خبری وی صورت گرفته بود، با مصاحبه های متعدد وزیر امور خارجه به شکست انجامید. در همین زمینه عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه با انتشار تصویری در توئیتر نوشت:مصاحبه ظریف با برنامه فیس دنیشین ازآنجایی که روادیدش به او اجازه نمی دهد که به استودیو برود، استودیو به دفتر نمایندگی ایران در نیویورک آمد. دیروز قبل از آن که هواپیمای رئیس جمهور، تهران را ترک کند و مشاور روحانی از آغاز «مأموریت دشوار روحانی در نیویورک» سخن بگوید، گمانه زنی ها درباره مذاکره ایران و آمریکا و احتمال دیدار روحانی و ترامپ بالا گرفت.
حتی مهدی محمدی تحلیل گر سیاسی که معمولا خبرهای مهمی از موضوع هستهای منتشر میکند در توئیتر خود نوشت: «در آستانه یک توافق بسیار بد قرار داریم؛ مگر این که آقای روحانی از تجربه برجام چیزی آموخته باشد.» قبل از این تحولات، عباس عراقچی گفته بود که «آتشبس در جنگ اقتصادی» مسیر مذاکره با آمریکا را هموار میکند و همزمان صفحه اینستاگرام رهبر انقلاب، بیانات اخیر ایشان درباره مضرات مذاکره با آمریکا را بازخوانی کرده بود. این اخبار متراکم درباره احتمال گفت و گوی ایران و آمریکا، به یک جرقه احتیاج داشت که به فضای خبری روز تبدیل شود. این جرقه، توئیت کریستین امانپور مجری شبکه سی ان ان بود که به نقل از ظریف در توئیتر خود نوشت: «وزیر خارجه ایران، ظریف، امروز به من گفت که روحانی مایل است این هفته در نیویورک با ترامپ دیدار کند «بهشرطی که رئیسجمهوری ترامپ آماده باشد آن چه را ضروری است انجام دهد»، [و] در قبال برداشتن تحریمها «نظارت دایمی بر تاسیسات اتمی ایران» [انجام گیرد]».
تکرار پیشنهاد بیشتر در برابر بیشتر
با این حال ساعتی بعد یک منبع دیپلماتیک به خبرگزاری صدا و سیما گفت ظریف تأکید کرده تنها در ازای تصویب پروتکل الحاقی در مجلس ایران و متقابلاً لغو نهایی تحریم ها در کنگره آمریکا و اجرایی شدن آن توسط آمریکا امکان دیدار ایران و آمریکا آن هم در چارچوب ۱+۵ وجود دارد. ساعتی بعد ظریف این روایت را در گفت و گو با پایگاه خبری الف تایید کرد. او همچنین در یک گفت و گوی دیگر در آمریکا با بیان این که آمریکا نخواهد توانست ما را از طریق اعمال فشار به زانو دربیاورد، افزود: «آمریکا میتواند توافقی بهتر با ایران داشته باشد اگر از روی احترامی دوجانبه و حرکتی رو به جلو مذاکره کند. چهارشنبه بعد، نشستی میان چهار کشور از پنج عضو دایمی [شورای امنیت سازمان ملل]، آلمان، من و نماینده ارشد اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد و یک صندلی خالی برای آمریکا وجود دارد اما بلیتی برای آن صندلی وجود دارد و آن پایبندی به قانون است.»
ظریف: صندلی خالی آمریکا با برگشت به قانون پر می شود
ظریف همچنین اروپایی ها را خطاب قرار داد و به آن ها گفت: «آن ها یک انتخاب دشوار پیش رو دارند و آن سرپیچی کردن از آمریکاست. این تنها راه است» آن چه ظریف در نیویورک به آن تأکید کرده همان پیشنهاد بیشتر در برابر بیشتر اوست که در سفر قبلی به آمریکا مطرح کرده است. همزمان ترامپ رئیس جمهور آمریکا می گوید برنامه ای برای دیدار با روحانی ندارد.
نظر شما