۲ مهر ۱۳۹۸، ۱۶:۰۶
کد خبر: 83489273
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کلید کاهش مقاومت آنتی‌بیوتیکی در دستان چای سبز

تهران - ایرنا - مطالعات محققان دانشگاه ساری در انگلیس نشان می‌دهد یک آنتی اکسیدان طبیعی موجود در چای سبز قادر به نابودی باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک است.

به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، بر اساس این مطالعه یک ترکیب شیمیایی به نام اپی‌کالوکتشین (epigallocatechin) یا به اختصار EGCG که در چای سبز به وفور یافت می‌شود، قادر به بازیابی فعالیت یک آنتی‌بیوتیک رایج به نام آزترونام است. این آنتی بیوتیک برای درمان عفونت‌های ناشی از باکتری Pseudomonas aeruginosa مورد استفاده قرار می‌گیرد. این باکتری عامل طیف وسیعی از عفونت‌های جدی دستگاه تنفسی و جریان خون است که در سال‌های اخیر نسبت به گروه اصلی آنتی بیوتیک‌ها مقاوم شده اند.   
مطالعات اخیر محققان دانشگاه ساری نشان می‌دهد ترکیب EGCG و آزترونام قادر به نابودی این باکتری مقاوم به دارو است.
مقاومت ضد میکروبی به مقاومت یک میکروارگانیسم (شامل باکتری، قارچ، ویروس و انگل) در برابر داروهای ضد میکروبی، برای درمان عفونت ناشی از آن گفته می‌شود. زمانی که این میکروارگانیسم‌ها نسبت به داروهای ضد باکتری، ضد قارچ و ضد ویروس مقاوم شوند، داروهای استاندارد بی اثر می‌شوند، عفونت در بدن باقی می‌ماند و به راحتی منتقل می‌شود.
درمان بسیاری از بیماری‌های کشنده مانند سل، فقط با آنتی بیوتیک امکان‌پذیر است و همین یک مورد نشان می‌دهد مقاومت در برابر این گروه درمانی تا چه اندازه می‌تواند خطرناک باشد.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، نسبت بالایی از باکتری‌های مقاوم به آنتی بیوتیک که سبب عفونت‌های شایعی مانند عفونت‌های دستگاه ادراری، ذات‌الریه و عفونت‌های خون می‌شوند، وجود دارند. ناکارا بودن دارو نسبت به عفونت به معنای افزایش نرخ ناتوانی و مرگ و تحمیل هزینه‌های هنگفت در حوزه بهداشت است.
تحقیقات گسترده‌ای به منظور راهکار مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک در سراسر جهان وجود دارد.
محققان امیدوارند با ترکیب EGCG با سایر آنتی‌بیوتیک‌های رایج بتوان کارایی این داروها را بازیابی کرد.
 نتایج این مطالعه در نشریه Medical Microbiology منتشر شده است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha