این قشر حتی پس از پایان جنگ تحمیلی نیز با آغاز نهضت بازسازی ویرانیها، با در اولویت قرار گرفتن سازندگی کشور در لباس علم و تخصص به یاری ایران زخم خورده از یورش دشمنان انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شتافت.
"قرآن کریم" کتاب رهنمای بشریت به صلاح و رستگاری، تجهیز امت مسلمان را به دانش و ابزار نوین را موجب رعب و وحشت در دل دشمنان و همچون سلاحی بازدارنده در برابر بدخواهان معرفی میکند و این همان صحنهای است که ملت مسلمان ایران در جریان هشت سال جنگ تحمیلی و عرصه دفاع مقدس مصداق ارزشمند آن را تجربه کرد.
دانشگاه فردوسی مشهد از جمله مراکز دیرقدمت آموزش عالی در ایران بود که با تقدیم ۱۴۳ شهید در عرصه دفاع مقدس حضور یافت و به رسالت خود در این برهه سرنوشتساز عمل نمود.
به پاس قدردانی از این شهدا، موزه دانشگاه فردوسی مشهد تصاویری از کارت دانشجویان شهید این مرکز آموزش عالی را همراه برخی تصاویر و آثار به جا مانده از این عزیزان در معرض دید عموم قرار داده است.
تصویری از موزه دفاع مقدس دانشگاه فردوسی
تغییر ستاد عملیات جنگ به ستاد تولید و فناوری
عضو هیات رئیسه دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در زمان جنگ دانشگاهیان نیز در جبهه های حق علیه باطل حضور پیدا می کردند و طبق وظیفه خاصی که بر عهده آنها قرار می گرفت به انجام وظیفه می پرداختند و اکنون نزدیک ۵۰ درصد اعضای هیات علمی و کارمندان دانشگاه، طبق قانون جدید ایثارگری در این جایگاه قرار می گیرند.
دکتر حسین انصاری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زمان دفاع مقدس ستاد عملیات جنگ نقشی اساسی در پیروزیها داشت و اینک مسئولیت دانشگاه هم شبیه نقش آن ستاد است با این تفاوت که باید نامش را ستاد عملیات تولید علم و فناوری گذاشت و فکر میکنم در این ستاد، دانشگاه نقش خودش را به خوبی انجام داده است.
وی ادامه داد: پس از جنگ نیز دانشگاهیان سعی کردند تا قله های علمی را فتح کنند و حجم تولیدات علمی در کشور بیان کننده این مدعاست به گونه ای که حتی در سطح کشورهای خاورمیانه و جهان قابل مشاهده است.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: در حال حاضر نیز اعضای هیات علمی این دانشگاه درتلاشی جهاد گونه، با ارائه مقالات، تالیفات و رساله های تخصصی همانند زمان جنگ سعی در فعال نگاه داشتن ستاد عملیات علمی دارند و این، نقشی است که دانشگاه فردوسی مشهد برای خود تعریف کرده است.
علم قدرت ایجاد می کند
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در زمان دفاع مقدس حضور دانشجویان به صورت سازمان یافته در میان بخش های تخصصی جنگ مانند توپخانه، بهداری و مهندسی کاملا مشهود و تاثیرگذار بود.
سردار حسینعلی یوسفعلیزاده با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب افزود: نخستین موضوع این بیانیه توصیه رهبری به جوانان در حوزه علم و پژوهش است زیرا در روایات آمده است که علم قدرت ایجاد می کند و به همین دلیل دشمنان این کشور با تلاش کشورمان در به دست آوردن حوزه های مختلف علم مانند هسته ای، نانو و فناوری مخالفت می کنند زیرا می دانند که ما به هر فناوری دست پیدا کنیم یک قدرت بازدارندگی نیز به دست آورده ایم.
وی ادامه داد: دانشمندان ما در مراکز تحقیقاتی و توسعه علمی، تلاش می کنند نمونه های علمی را پس از تولید با کمک صنعت به خط تولید دفاعی برسانند که شاهد این مدعا، درحوزه های پهپاد، موشکی و تسلیحات نظامی است که با دانش، قدرت را به دست آورده ایم و دانشگاه ها و مراکز پژوهشی بستر این فعالیت ها هستند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: با توجه به نیاز استفاده از تجربیات و اسناد دفاع مقدس در کارهای تحقیقی دانشگاهی، به مراکرعلمی و دانشجویی اعلام کرده ایم تا دانشجویانی که موضوعات پژوهشی در حوزه دفاع مقدس انتخاب می کنند مورد حمایت اسنادی این بنیاد قرار خواهند گرفت.
وی افزود: دانشجویان رشته های علوم انسانی از دانشگاه های مختلف استان خراسان رضوی، استقبال خوبی از پژوهش در موضوعات دفاع مقدس کرده اند و معتقد هستیم که دیگر دانشجویان از سایر رشته های دیگر نیز می توانند از حمایت های این بنیاد استفاده کنند.
سردار یوسفعلیزاده گفت: برای پیشرفت کشور باید افراد بدخواه که در مسیر و محیط های دانشگاهی به صورت نفوذی حضور دارند را شناخت و از آنها دوری کرد زیرا هیچ کس مخالف کشور خودش نخواهد بود.
او افزود: اگر محیط دانشگاهی، آرامش لازم سیاسی و فکری را نداشته باشد، ملتهب می شود و دانشجویان باید قدر محیط علم و تحقیق و پژوهش را به خوبی بدانند تا در چاله های ضد انقلاب و نفوذی دشمن قرار نگیرند.
۲۰۳۰/۱۹۲۲
نظر شما