"علی مراد" امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کسی که از ماهیت تاسیسات نفتی عربستان که هدف قرار گرفت، با خبر است، به خوبی می داند حمله ای که صورت گرفت می توانست بزرگتر باشد.
وی در توضیح این مطلب اضافه کرد: در پالایشگاه "بقیق" تجهیزات جداسازی نفت و گاز از روغن وجود دارد که اگر هدف قرار می گرفت، این تاسیسات نفتی کاملا از کار می افتاد، در حالی که یمنی ها تقرییا نصف تجهیزات نفتی این پالایشگاه را هدف قرار دادند.
این نویسنده و کارشناس لبنانی ادامه داد: این حمله نصف حمله و به معنی پیامی به عربستان و آمریکا بود، با این مضمون که در صورت ادامه تجاوز به یمن می توانیم حملات بزرگتری انجام دهیم و اهداف دیگری به موازات بقیق وجود دارد که قادریم آن را در تیررس بگیریم.
وی افزود: سخنان "مهدی مشاط" رئیس "شورای عالی سیاسی یمن" مبنی بر توقف حملات پهپادی به عمق خاک عربستان در مقابل توقف حملات سعودی به یمن، یک ابتکار عمل سیاسی و پیام یمنی است که نشان می دهد آنها می توانند تاسیسات نفتی مهم و حساس را در عمق خاک عربستان هدف قرار دهند و چنانچه ریاض با این ابتکار عمل تعامل مثبتی نداشته باشد، چه بسا یمنی ها بار دیگر تاسیسات نفتی عربستان یا تاسیسات جدیدی را در این کشور هدف قرار دهند.
مراد ادامه داد: هنوز نیمی از تولید نفت عربستان ادامه دارد، اما یمنی ها می توانند آن را نیز هدف قرار دهند و این چیزی است که ریاض باید متوجه شده و تجاوز خود علیه ملت یمن را متوقف کند.
امارات نیز در تیررس یمنی ها
وی در ارزیابی وضعیت امارات در برابر حمله احتمالی ارتش یمن گفت: پرواضح است نیرویی که می تواند عمق خاک عربستان را در فاصله یک هزار و 300 کیلومتری از مرز یمن هدف قرار دهد، می تواند امارات را نیز در تیررس داشته باشد، البته این بستگی دارد به عملکرد ابوظبی به این معنی که هرچند اماراتی ها اعلام کردند از یمن بیرون خواهند رفت، اما بعدا مشخص شد سخنان آنان فقط یک مانور سیاسی بوده و نیروهای اماراتی در جنوب یمن مستقر هستند.
به هر حال انصار الله به ادعاهای امارات اکتفا نمی کند، بلکه ابوظبی باید رسما خروج خود را از ائتلاف جنایتکارانه علیه یمن اعلام کند؛ برخی نشانه ها حاکی از این است که امارات در روزهای آینده از یمن عقب گرد خواهد داشت، زیرا احساس می کند منافع و منابع ثروتش در معرض خطر قرار گرفته، چرا که نفت یعنی منبع ثروت و تامین تمام هزینه های عربستان و امارات است، حال آنکه تاسیسات نفتی امارات و یا تاسیسات تصفیه و شیرین سازی آب و برج های این کشور اهدافی است که نیروی هوایی یمن به آسانی می تواند آن را در تیررس خود بگیرد.
کارشناس لبنانی افزود: هدف قرار دادن هر یک از این تاسیسات با موشک و یا پهپاد مشکل بزرگی را برای امارات رقم خواهد زد و این چیزی است که در نهایت یمنی ها و نیز سعودی ها را به عقب گرد و پذیرفتن واقعیت، عینی پایان دادن جنگ علیه یمن سوق خواهد داد.
میانجیگری، مانور سیاسی آمریکا برای امتیازگیری
مراد در بخش دیگری از این گفت و گو در مورد تلاش های میانجیگری بین ایران و عربستان گفت: این اقدام به تصمیم آمریکا مربوط می شود، به این معنی که عربستان در اصل نمی تواند بدون چراغ سبز آمریکا، میانجیگری را بپذیرد یا رد کند. "عمران خان" نخست وزیر پاکستان نیز در این خصوص اعلام کرد، "دونالد ترامپ" و "محمد بن سلمان" از او درخواست میانجیگری کرده اند و ترامپ در این مورد به او اختیاراتی داده است.
وی تاکید کرد: میانجیگری یک مانور سیاسی آمریکا است که از طریق آن در تلاش برای امتیاز گیری از ایران در خصوص موضوع هسته ای و نیز سایر پرونده ها است.
این کارشناس افزود: عربستان صفحه شطرنج آمریکا است و تمام مسائل مربوط به میانجیگری عراق بین عربستان و ایران با تکاپوی سیاسی آمریکا گره خورده است و البته طرف های دیگری مانند فرانسه و عمان نیز در تلاش برای میانجیگری برآمدند، اما ریاض با میانجیگری عمان مخالف است. در هر حال باید منتظر نتایج سفر "عادل عبدالمهدی" نخست وزیر عراق به ریاض ماند، اما آنچه روشن است اینکه واشنگتن از تکرار حمله به تاسیسات نفتی عربستان نگران است، زیرا در این صورت منافع انتخاباتی ترامپ تحت تاثیر قرار می گیرد.
اتهام زنی به ایران در قالب اقدامی از قبل برنامه ریزی شده
مراد در مورد متهم کردن ایران پس از حمله یمن به تاسیسات نفتی عربستان گفت: بی تردید شتاب در متهم کردن تهران اقدامی سیاسی است و در چارچوب سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران جا دارد. تا این لحظه نه آمریکا و نه عربستان دلایل قانع کننده ای در مور محلی که ادعا می کنند از آنجا پهپادها به پرواز درآمدند، ارائه نکرده اند و همین وضعیت موجب شد موضع رسمی واشنگتن و ریاض در متهم کردن ایران تضعیف شده و معلوم شد اتهام زنی به ایران در مورد هر اتفاقی که در منطقه رخ می دهد، اقدامی از قبل برنامه ریزی شده است، علاوه بر این بسیاری از رسانه های دنیا این اتهام زنی را باور نکردند و حتی از اینکه این حمله از یمن صورت گرفته است، خبر دادند، در نتیجه شاهد عقبگرد آمریکا و عربستان هستیم مبنی بر اینکه منتظر نتیجه تحقیقات در خصوص حمله به تاسیسات نفتی عربستان می مانیم و این یعنی عقب گرد و بازنگری در محاسبات.
نظر شما