۳ مهر ۱۳۹۸، ۱۶:۲۰
کد خبر: 83490822
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

چالش پزشکان برای درمان بیماران کشمیری

۳ مهر ۱۳۹۸، ۱۶:۲۰
کد خبر: 83490822
چالش پزشکان برای درمان بیماران  کشمیری

دهلی نو-ایرنا- پزشکان در کشمیر پس اعمال محدودیت و قطع خدمات اینترنت و ارتباطات این منطقه با دیگر ایالت های هند پس از لغو ماده ۳۷۰ قانون اساسی با چالش ها و مشکلات زیادی برای درمان بیماران مواجه شدند.

روزنامه  "پرینت" روز چهارشنبه نوشت: نخست وزیر هند ۵ اوت(۱۴ مرداد) از تصمیم خود برای لغو خودمختاری نسبی و اختیارات ویژه منطقه جامو و کشمیر خبر داد.

طبق اصل ۳۷۰ قانون اساسی هند، این منطقه به جز در مسایل دفاعی و امور خارجی، در سایر موارد از اختیارات خاص برخوردار بود.

براساس این بند فروش هرگونه اموال غیر منقول به افرادی که بومی ایالت جامو و کشمیر نیستند، ممنوع است و ساکن دائمی جامو و کشمیر فردی است که پیش از سال ۱۹۵۴ مقیم این ایالت بوده باشد یا ۱۰ سال دائم و مستمر در آن زندگی کرده باشد.

دولت پس از لغو اصل ۳۷۰ قانون اساسی و بند ۳۵ قانون هند که اختیارات ویژه ای برای ایالت جامو و کشمیر در نظر گرفته بود، برای جلوگیری از اعتراض مردم، مدارس و دانشگاه ها را تعطیل و تلفن و اینترنت این منطقه را قطع کرد.

یک پزشک در بیمارستان "اسکیمز" در شهر سرینگر گفت: پس از مسدود شدن خدمات مخابراتی در کشمیر، امکان تماس با خانواده های بیمارانی که به بخش اورژانس مراجعه می کنند وجود ندارد. در یک ماه گذشته موارد زیادی وجود داشته اند که  پزشکان نتوانسته اند با خانواده بیماران برای تعیین هویت او تماس بگیرند.

وی افزود: در بسیاری از موارد پزشکان مجبور به تقبل هزینه های درمانی بیماران شده اند.

از پنجم اوت ، پس از آنکه محدودیت های رفت و آمد در سراسر کشمیر وضع شد، پزشکان کشمیری به صورت داوطلبانه اقدام به پرداخت هزینه های درمانی برای بیمارانی که امکان تماس با خانواده هایشان ممکن نبود، کردند.

یک پزشک ارشد دیگر در بیمارستان اسکومز گفت: ما  نمی  توانیم به علت برقرار نشدن تماس با خانواده بیماران اجازه دهیم که فرد جان خود را از دست بدهد.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد پزشکان در زمان برقراری محدودیت های رفت و آمد و در اعتراضات در محل کار خود حاضر شده اند.

به گفته وی وضعیت پزشکان در بیمارستان دولتی "شری مهاراجه هری سینگ" نیز مانند پزشکان بیمارستان اسکیمز است.

یک پزشک ارشد دیگر در بیمارستان اسکیمز که خواست نامش ذکر نشود گفت که مواردی بوده که  پزشکان مجبور شده اند به دلیل محدودیت های رفت و آمد، به محل سکونت بیماران مراجعه کنند.

پزشکان در  بیمارستان های دولتی شهر سرینگر اعلام کرده اند که آنها هر روز به علت محدودیت های در نظر گرفته شده با مشکلات زیادی مواجه می شوند.

بک پزشک دیگر کشمیری نیز گفت که پس از کشته شدن برهان وانی رهبر حزب المجاهدین در سال ۲۰۱۶، بیمارستان ما شاهد هجوم مراجعه کنندگان جوانی بود که توسط اسلحه های ساچمه ای مجروح شده بودند.

به گفته مقامات دولتی ، پس از کشته شدن برهان وانی  سرکرده گروه حزب المجاهدین در سال ۲۰۱۶، حدود ۷۵ نفر در خشونت های بعد از مرگ وانی در کشمیر جان خود را از دست دادند.

دولت هند اعلام کرده است که در یک ماه گذشته نیروهای امنیتی هند موفق شده اند از وقوع خشونت در کشمیر جلوگیری کنند و از زمان لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر تاکنون فردی کشته نشده است.

هرچند مقامات هندی تایید کرده اند که در یک ماه گذشته حدود چهار  هزار نفر در کشمیر بازداشت شده اند .

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha