نشست مشترک پاکستان و برخی اعضای شورای همکاری خلیج فارس در نیویورک

اسلام آباد - ایرنا - پاکستان که این روزها به شدت درصدد یارگیری در بحث کشمیر است در اقدامی دیگر نشست مشترکی با اعضای شورای همکاری خلیج فارس را در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار کرد که حضور نداشتن وزیران خارجه عربستان و امارات بار دیگر نشان دهنده عدم تمایل آنان برای همراهی اسلام آباد است.

وزارت امور خارجه پاکستان امروز (پنجشنبه) با صدور بیانیه ای از برگزاری نشست مشترک وزیر امور خارجه این کشور با اعضای شورای همکاری خلیج فارس در مقر سازمان ملل خبر داد و تنها به حضور وزیران امور خارجه عمان و کویت اشاره کرد.
وزیر امور خارجه قطر که روابط خوبی میان این کشور و پاکستان وجود دارد نیز در این نشست حضور نداشت که به نظر می رسد اختلافات طولانی مدت سعودی ها و اماراتی ها با قطر، دلیل آن باشد.
در این بیانیه که هیچ اشاره ای به حضور وزرای سعودی و اماراتی که پاکستان از آنان به عنوان دو کشور متحد و دوست یاد می کند، نشد و گفته شد که نمایندگان دائم سایر اعضای این شورا در سازمان ملل، در این نشست شرکت کردند.
وزارت امور خارجه پاکستان افزود: «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه این کشور اعضای این نشست را در جریان تحولات تازه مربوط به کشمیر و آنچه که وی اقدامات یکجانبه هند در جنوب آسیا خواند، قرار داد.
در این نشست درخصوص راه های تقویت روابط میان پاکستان و اعضای شورای همکاری خلیج فارس و همکاری های دوجانبه نیز بحث و تبادل نظر شد.
اختلاف نظر اعراب حاشیه خلیج فارس با پاکستان به رغم روابطی که به گفته طرفین بسیار محکم و سازنده است، حتی در سخنرانی اخیر «عمران خان» نخست وزیر پاکستان خطاب به مردم این کشور نیز روشن بود.
نخست وزیر پاکستان اوایل شهریورماه امسال گفت: اگر برخی از کشورهای اسلامی به دلیل منافع تجاری و یا بحثی دیگر پشتیبان پاکستان نیستند ، ما نباید مایوس شویم.
وی همچنین طی مقاله ای که در روزنامه نیویورک تایمز منتشر شد، با اشاره تلویحی به متحدان عربی پاکستان که همزمان روابط بسیار قوی با هند در حوزه های اقتصادی و سرمایه گذاری دارند، گفت: ضرورت دارد جامعه بین الملل فراتر از مزایای معیشتی و تجاری فکر کند؛ در غیر این صورت ممکن است وضعی همانند جنگ جهانی دوم به وجود آید اما این بار تهدید جنگ هسته‌ای در میان است.
با این حال عربستان و امارات ماه گذشته با وجود اعزام وزیران امور خارجه خود به اسلام آباد برای دلجویی از پاکستان، موضعی که باعث دلگرمی این کشور شود از خود نشان نداده و تنها به تکرار اظهارات تشریفاتی محدود پرداختند.
تلاش های پاکستان به رغم تاکید هند بر داخلی بودن موضوع کشمیر و تحولات اخیر در این منطقه مسلمان نشین، برای یارگیری در این خصوص ادامه دارد و عمران خان نیز اعلام کرده است که در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل که قرار است روز جمعه انجام شود، موضوع کشمیر را مطرح خواهد کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha