احسان عباسپور روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، ابراز داشت: یک هزار و ۲۰۱ تن انواع میوه شامل ۸۹۷ تن انگور سفید و ۳۰۴ تن سیب در سال ۱۳۹۷ پس از فرآوری در واحد کنستانتره میوه شاهرود از استان سمنان به خارج از کشور صادر و موجب ارزآوری برای کشور شد.
وی ادامه داد: انگور سفید، سیب درختی، انگور سیاه و کیوی از جمله میوههای کنستانتره صادراتی استان سمنان بهشمار میروند که در این سالها به کشور روسیه صادر شد.
وی اظهار داشت: ۶۶۴ تن میوه شامل ۴۱۷ تن انگور سفید، ۱۷۵ تن سیب و ۷۲ تن انگور سیاه پس از تبدیل در واحد فرآوری شاهرود در سال ۱۳۹۶ صادر شد.
مدیر تعاون روستایی استان سمنان تصریح کرد: ۱۴۰ تن کیوی، ۵۰ تن سیب و ۱۸۵ تن انگور سفید پس از فرآوری در واحد تولیدی کنسانتره میوه شاهرود، در سال ۱۳۹۵ از استان سمنان به کشورهای دیگر صادر شد.
عباسپور یادآور شد: امسال کنسانتره یک هزار و ۵۰۰ تن محصولات کشاورزی مانند سیب و انگور، پس از تبدیل در واحد فرآوری شاهرود، برای صادرات به روسیه در برنامه قرا ردارد.
وی اظهار داشت: از مرداد تا اواسط شهریور امسال ۵۰۰ تن سیب و یک هزارتن انگور استان سمنان برای تبدیل به کنسانتره به کارخانه فرآوری محصولات کشاورزی در شاهرود منتقل شده که منجر به تولید ۲۷۰ تن کنسانتره شده است.
وی اضافه کرد: صادرات کنستانتره میوه توسط اتحادیههای فعال در زمینه صادرات انجام میشود و تعاون روستایی آمار دقیق از میزان ارزآوری صادرات ندارد.
عباسپور بیان کرد: یک اتحادیه فعال در زمینه صادرات در استان سمنان در حال شکلگیری است و در مراحل ثبت قرار دارد.
مدیر تعاون روستایی استان سمنان گفت: ظرفیت کارخانه کنسانتره برای خرید محصولات روزانه ۱۰۰ تن است که اکنون این ظرفیت تکمیل است.
کارخانه کنسانتره توحید شاهرود در آغاز فعالیت از سال ۱۳۸۶ پنج هزار تن انگور و سه هزار تن سیب درجه سه فرآوری کرد، اما در سال ۸۷ به خاطر سرمازدگی مزارع و باغها، کنسانتره انگور تولید نشد و فقط سه هزار و ۵۰۰ تن سیب فرآوری شد، طی سال های ۸۶ تا ۹۲ به طور میانگین سالانه سه هزار تن آبمیوه در واحد کنسانتره شاهرود تولید شد و به مصرف داخلی رسید.
در استان سمنان ۴۵ هزار بهره بردار و ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی وجود دارد.
۱۰۸ تعاونی و اتحادیه در چهار گروه تولیدی، روستایی، زنان و کشاورزی در استان سمنان فعال است که بیش از ۶۶ هزار نفر عضو تعاونی های روستایی استان هستند.
۷۳۴۲/۶۱۰۳