خبر فوری: رفع فیلترینگ

سالانه ۲۰ هزار درخت برای اسناد بستری بیمارستانی قطع می‌شوند

تهران - ایرنا - کارشناس گروه بستری دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت گفت: به طور میانگین هر پرونده بستری حدود ۳۰ برگه A۴ نیاز دارد تا یک سند هزینه‌ای تولید و وارد سازمان شود که برای ۵.۶ میلیون پرونده بالغ بر ۲۰۰ میلیون برگ کاغذ A۴ سالانه باید مصرف شود که معادل ۲۰ هزار درخت است.

به گزارش سازمان بیمه سلامت،  حسن سعیدی روز شنبه درباره اجرای برنامه رسیدگی الکترونیکی به اسناد بستری و صرفه جویی در مصرف کاغذ افزود: حدود ۵.۶ میلیون پرونده بستری و بستری موقت از طرف بیمارستان‌های طرف قرارداد به ادارت کل بیمه سلامت استان‌ها تحویل داده می‌شود.  با اجرای کامل سامانه پردازشگر اسناد بستری می‌توان از مصرف ۲۰۰ میلیون برگ کاغذ جلوگیری کرد.

وی ادامه داد: بیمارستان‌ها و مراکز طرف قرارداد مکلف هستند که ماهانه اسناد هزینه درمان را به سازمان تحویل دهند. امروزه یکی از مهمترین اسناد درمانی که به سازمان می‌رسد، اسناد بستری و بستری موقت هستند که طبق آمارها حدود ۵.۶ میلیون پرونده بستری و بستری موقت از طرف بیمارستان‌های طرف قرارداد به ادارت کل بیمه سلامت استان‌ها تحویل داده می‌شود.

کارشناس گروه بستری دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت گفت: اولین سودی که کشور از اجرای برنامه رسیدگی الکترونیک اسناد بهره‌مند می‌شود، حذف ۲۰۰ میلیون برگ کاغذ است که از نظر هزینه‌ای و محیط زیستی بسیار حائز اهمیت است.

وی بیان کرد: اطلاعات، گزارش‌گیری و هزینه‌های پرداخت شده با ارسال اسناد کاغذی چندان قابل احراز و اعتماد نبود و به همین دلیل از حدود ۲ سال پیش بحث سامانه پردازشگر اسناد بستری به صورت آزمایشی در ۳ استان اجرا شد. مقدمات این اقدام در اداره کل استان اصفهان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی این استان انجام شد، به طوری که پس از طراحی قوانین به صورت عملیاتی از اردیبشت ماه سال گذشته یک بیمارستان و از مهر ماه تقریبا تمام بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تحت پوشش این نرم افزار قرار گرفتند و بعد از استقرار نهایی تبادل اسناد بستری به صورت مکانیزه انجام شد.

کارشناس گروه بستری دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ادامه داد: شروع این فرآیند در استان‌های دیگر در سال ۹۸ در ابتدا در ۶ استان منتخب از جمله استان گیلان، مازندران، گلستان، زنجان، آذربایجان شرقی و فارس کلید خورد و پس از برگزاری دوره‌های آموزشی در خرداد ماه استقرار یافت که آخرین گزارش اسناد تیر ماه و مرداد ماه این ادارات به صورت مکانیزه از بیمارستان به ادارات کل ارسال شده است.

سعیدی گفت: حدود ۵۰۰ بیمارستان‌ در کشور تا به امروز تحت پوشش پردازشگر اسناد بستری قرار گرفتند و سایر بیمارستان‌های دیگر نیز در مرحله استقرار هستند، به طوری که آموزش‌های اولیه به کاربران بیمارستان‌های مذکور داده شده است.

کارشناس گروه بستری دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت اظهار داشت: تا پایان آذر ماه تمام بیمارستان‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی یعنی ۶۰۶ بیمارستان تحت پوشش این نرم افزار قرار خواهند گرفت، به نحوی که تا پایان بهمن ماه سال جاری کلیه پرونده‌های هزینه‌های درمانی بیمارستان‌های دانشگاهی به صورت الکترونیک پذیرش و پرداخت خواهد شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha