مقاومت برخی مقابل واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی

تهران- ایرنا- مدیرعامل و رئیس هیئت‌مدیره صندوق احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی گفت: با وجودی که قانون، صندوق را مکلف به واگذاری کرده؛ برخی با نگاه منسوخ به واگذاری بناها به بخش خصوصی مقاومت می‌کنند.

هادی میرزایی روز یک‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان این که به طور قطع بهترین واگذاری در حوزه فرهنگی است، گفت: در پاره‌ای از موارد تقاضایی در حوزه فرهنگی وجود ندارد و بهتر است که بنا از سوی بخش خصوصی مورد احیا و مرمت و سپس بهره‌برداری قرار بگیرد تا واگذاری انجام نگیرد و بدون مرمت و احیا به سمت  تخریب برود. ما به جد حساسیت داریم که هیچ  تغییری در واقعیت بنا اتفاق نیفتد.

وی با یادآوری اینکه وزیر میراث فرهنگی به هر استانی که سفر می کند از استاندارد و مسئولان میراث استان ، لیست بناهایی که امکان واگذاری آن به صندوق احیا،‌ وجود دارد می گیرد،‌ گفت: هم اکنون در حال تدوین بانک اطلاعاتی از سه دسته ۲۶۹، ۱۵۵ و ۴۰۱ بنای تاریخی که به ما اعلام شده هستیم.

به گفته وی در مرحله نخست در حال مشخص شدن مالکیت بنا هستیم که آیا مالکیت آن در اختیار میراث است و یا ارگان و یا بخش خصوصی و یا سازمان دیگری همچون اوقاف است.

وی افزود: اگر بنا اوقافی باشد، با سازمان اوقاف صحبت می کنیم و در مرحله بهره برداری بیشتر عواید بنا را به سازمان اوقاف پرداخت می کنیم.

این مسئول صندوق احیا با بیان این که در حالی بسیاری با واگذای بناهای تاریخی به صندوق احیا مخالفت می‌کنند که در برنامه چهارم و ششم توسعه  هدف زمینه واگذاری این بناها به بخش خصوصی تاکید شده است. 

میرزایی شفاف سازی بیشتر برای مزایده‌ها از جمله برنامه‌هاپیش روی صندوق اعلام کرد و افزود: از این به بعد پیش از مزاینده و اعلام آن در روزنامه لیست بناها که قرار است در مزایده قرار بگیرد، در اختیار رسانه ها قرار می گیرد. تا مردم آگاهی کامل داشته باشند.

وی اضافه کرد: با شفافیت روند واگذاری‌ها امکان افزایش تنوع کابری‌ها نیز می تواند افزایش پیدا کند به عنوان مثال یک استاد معماری می تواند به جای خرید و یا اجاره دفتری به عنوان محل کارش،‌ یکی از این بناها تاریخی و فرهنگی را مرمت و احیا و سپس از آن بهره برداری کند. و یا محلی در سال‌های گذشته محل کار طبیب بوده امروز نیز می‌توان محل گار پزشک برای ملاقات و درمان بیماران باشد.

میرزایی با اشاره به روند واگذاری به بخش خصوصی گفت: در طول  و پس از مرمت و احیا بنا از سوی بخش خصوصی،‌ تحت نظارت کارشناسان صندوق احیا قرار دارد و قطعا امکان تغییر هویت و اصالت بنا وجود ندارد و همچنین عواید در طول دوره بهره برداری نیز می تواند در بخش دیگر حوزه میراث فرهنگی هزینه شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha