طاهر موهبتی روز یکشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران درباره پوشش بیمه اجباری سلامت افزود: بر اساس آمارها حدود ۱۰ درصد افراد در کل کشور تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند و امیدواریم این افراد در بازه زمانی ۶ ماهه پس از اعلام سازمان بیمه سلامت، برای بیمه شدن مراجعه کنند تا از تسهیلات آیین نامه برخوردار شوند. البته اگر افراد شرایط قانونی را در هر بازه زمانی پیدا کنند، سه ماه فرصت دارند که برای پوشش بیمهای مراجعه کرده و از یارانه بیمه سلامت همگانی برخوردار شوند.
وی اظهار داشت: برای اینکه آیین نامهها و ضوابط مورد نیاز برای اجرای این برنامه فراهم و زیرساختهای فناوری اطلاعات آماده شود، به زمان نیاز داشتیم که مقدمات کار انجام شده است.
پرداختیهای جدید بیمه سلامت
وی درباره آخرین پرداختیهای این سازمان نیز اظهار داشت: هفته آینده بخشی از هزینههای سال ۹۸ را پرداخت میکنیم و امیدواریم در این پرداختیها، ۸۰۰ میلیارد تومان از مطالبات سال جاری پرداخت شود. پنجمین مرحله پرداختی سطح یک روستاییان نیز انجام میشود. هرچند محدودیتهای مالی در این زمینه وجود دارد، اما همه تلاش سازمان بیمه سلامت این است که پرداختیهای مربوط به روستاییان اجرایی شود.
هزینه ۸۰۰ میلیارد تومانی بیمه سلامت برای آزمایشها
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت درباره هزینههای این سازمان برای آزمایشها نیز گفت: حدود ۸۰۰ میلیارد تومان از هزینههای سازمان بیمه سلامت در سال گذشته مربوط به خدمات آزمایشگاهی است. بیشترین هزینه در سال گذشته مربوط به آزمایشهای تیروئید بود که مقام اول را از نظر هزینه داشت و بعد از آن، آزمایش چربی خون و آزمایشهای اندازه گیری سلولهای خونی قرار داشت. در خدمات آزمایشگاهی از هزار و ۱۴۳ خدمتی که تعریف شده، ۸۰۰ خدمت تحت پوشش سازمانهای بیمه گر است. این خدمات در سه سرفصل پاتولوژی، ژنتیک و آزمایشهای بالینی قرار دارد.
وی بیان کرد: از نظر بار مراجعه نیز FBS (قند خون ناشتا) دومین مقام را دارد و CBC رتبه اول هزینه را دارد. اندازه گیری کمی کراتنین هم رتبه سوم بار مراجعه را در کشور به خود اختصاص داده است.
موهبتی افزود: سال گذشته سازمان بیمه سلامت برای آزمایش ویتامین D که به صورت معمول در جامعه ایرانی کم است، ۱۸ میلیارد تومان هزینه کرد. به نظر میرسد میتوان به جای برخی آزمایشها که کمتر مورد نیاز مردم است، آزمایشهای غربالگری که میتواند از ایجاد بیماری ژنتیکی در افراد پیشگیری کند را جایگزین کرد. به تازگی درخواست کردیم ۳ یا ۴ خدمت در زمینه غربالگری تحت پوشش بیمه باشد. در واقع باید رویکرد سازمانهای بیمه گر به سمت پیشگیری برود تا بتوان از بروز بیماریها جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت راهنماهای بالینی تعریف و تدوین کرده است تا از هزینههای غیرضروری جلوگیری کند. البته هنوز این موارد در بخش آزمایشگاهها به صورت صد در صد پیاده سازی نشده است. راهنماهای بالینی منجر به کاهش خدمات نمیشود، بلکه خدمات را منطقی میکند. یعنی با اجرای راهنماهای بالینی، سلامت بیمار به خطر نمیافتد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت بیان کرد: وضعیت بودجهای سازمان بیمه سلامت به شکلی است که نمیتوانیم پوششهای جدیدی ایجاد کنیم و از لحاظ قانونی باید منابع هر پوشش جدید را در نظر بگیریم، اما اگر غربالگریها راه اندازی شود، در زمینه برخی بیماریها با کاهش هزینه مواجه میشویم.
نظر شما