علی مهری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استادان برجستهای از جمله سیدمرتضی برغانی، حسن و حسین میرخانی و ابراهیم بوذری از استان البرز برخاستند و افزون بر ۷۰ سال پیش با تشکیل دورههای آموزشی آزاد خوشنویسی، پایه گذار انجمن خوشنویسان ایران شدند.
وی ادامه داد: در این مدت شمار انگشتشمار استادان خوشنویسی در کشور به حدود ۴۰۰ نفر خوشنویس تراز اول و افزون بر یکهزار نفر خوشنویس با درجه فوق ممتاز رسید.
رئیس انجمن خوشنویسان البرز اظهار داشت: جریانی در اواخر دوره پهلوی اول و اوایل پهلوی دوم به دنبال تغییر خط پارسی به لایتن و از رده خارج کردن هنر خوشنویسی بود، اما تلاشها و فعالیتهایی از جمله کتابت قرآن کریم به خط نستعلیق و دریافت تقدیر نامه از دانشگاه الازهر مصر توسط حسین میرخانی و کتابت دیوان شعر بسیاری از شاعران توسط زنده یاد حسن میرخانی مانع این اقدام شد؛ این استادان با هنر خود مردم را بیش از پیش با هنر خوشنویسی مانوس کردند.
مهری با بیان اینکه تحریر کتابهای درسی مدارس با بهرهگیری از هنر خوشنویسی نیز سبب آشنایی بیشتر دانشآموزان با این هنر و ماندگاری آن شد، افزود: استاد غلامحسین امیرخانی که پس از برادران میرخانی و زنده یاد بوذری حدود ۴۰ سال انجمن خوشنویسان ایران را به بهترین نحو مدیریت کرده از اهالی شهرستان طالقان در استان البرز است.
وی ادامه داد: استاد امیرخانی با تلفیق شیوه های گذشته خوشنویسی از جمله کلهر و دورههای صفویه، قاجار و پهلوی اول سبک قالب معاصر را پایهگذاری کرد و اکنون حدود ۸۰ درصد خوشنویسان کشور به این سبک قلم می زنند.
رئیس انجمن خوشنویسان البرز با بیان اینکه ۱۰ درصد خوشنویسان فوق ممتاز کشور از این استان هستند، خاطر نشان کرد: البرز اکنون دارای ۱۲۰ خوشنویس فوق ممتاز، ۵۰۰ ممتاز و ۲۰ نفر استاد است و در بین انجمنهای خوشنویسان سراسر کشور جزو برترینها محسوب میشود.
مهری با یادآوری استقبال مطلوب از هنر خوشنویسی در البرز به دلیل ریشهدار بودن آن گفت: نخستین کتابهای نساخی شده (دست نوشته) ایران مربوط به منطقه برغان از توابع استان البرز است و حتی مغازه ای با این عنوان در برغان دایر بود.
وی افزود: در منطقه کرکبود شهرستان طالقان نیز نخستین نسل از کاتبان قرآن کریم فعالیت داشتند، به طوری که در فصل مناسب در حجرههای چوبی کنار آبشار این منطقه به کتابت قرآن مشغول میشدند؛ در منطقه طالقان به طور معمول هر خانواده دارای یک قرآن مکتوب به ارث رسیده از گذشتگان خود است.
رئیس انجمن خوشنویسان البرز با یادآوری برگزاری مجمع این انجمن در ۲۲ آذر ۱۳۹۷ و انتخاب هیات مدیره و رئیس آن اظهار داشت: رفع مشکلات گذشته و جلب حمایت شهرداری و شورای اسلامی شهر کرج، برپایی محفل و نمایشگاه بزرگ خوشنویسی به مناسبت میلاد حضرت فاطمه (س)، برگزاری کارگاه با همراهی ۳۰ نفر از خوشنویسان و ۲۰ نفر از فعالان هنر تذهیب در باغ لالههای البرز از جمله فعالیتهای اخیر انجمن است.
مهری، برپایی نمایشگاه خوشنویسی همزمان با روز فرهنگی البرز (۲۱ فروردین)، تحریر وصیتنامه حضرت امیر المومنین (ع) و امام حسن مجتبی (ع) در باغ فاتح جهانشهر کرج و تلاش برای آماده سازی آن به صورت کتاب نفیس، برگزاری محفل و کارگاه خوشنویسی و تذهیب به مناسبت روز قلم (۱۴ تیر) با همکاری انجمن موسیقی البرز و شرکت در مجمع انجمن خوشنویسان ایران در جزیره کیش را از دیگر فعالیتهای اخیر انجمن اعلام کرد.
وی برگزاری برنامه بزرگداشت روز ملی البرز و روز خوشنویسی (۲۰ و ۲۱ مهر) و برپایی نمایشگاه به مناسبت اربعین حسینی با هماهنگی استانداری البرز و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج در فرهنگسرای شاه عباسی را از مهمترین برنامههای انجمن خوشنویسان استان عنوان کرد.
نایب رئیس خانه هنرمندان البرز خاطر نشان کرد: انجمن خوشنویسان البرز از سال گذشته پیگیر راهاندازی مجدد خانه هنرمندان کرج بود که این مهم با حمایت استادان، مفاخر، شورای اسلامی و شهرداری کرج محقق شد و ساختمانی را برای انجام فعالیت آن اختصاص دادند.
وی خاطر نشان کرد: به مناسبت شهادت حضرت سجاد (ع) و همچنین پاسداشت شهدای کربلا، ۲ شب برنامه مذهبی در خانه هنرمندان برگزار شد.
۷۵۳۲/ ۶۱۵۵
نظر شما