بیمه سلامت بدون ارزیابی وسع نباید تمدید شود

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: سازمان بیمه سلامت نباید بدون ارائه نامه از وزارت رفاه مبنی بر تایید ارزیابی وسع، کسی را تحت پوشش بیمه سلامت قرار دهد یا بیمه همگانی سلامت را تمدید کند.

به گزارش سازمان بیمه سلامت، حیدر علی عابدی روز یک شنبه درباره ارزیابی وسع و بیمه اجباری سلامت افزود: در زمینه ارزیابی وسع در برنامه پنجم و ششم توسعه کارهای زیادی انجام شده است. بیمه‌ها بنگاه اقتصادی هستند و باید درآمدی داشته باشند تا با این درآمد بتوانند هزینه‌ها و تعهد خود را انجام دهند. در نتیجه به این فکر شده که سازمان‌های بیمه گر چه درآمدی باید داشته باشند. دراین زمینه گفته شده که یا کارفرما یا خود بیمه شده یا در صورت عدم توانایی فرد باید حق بیمه توسط سازمان‌های حمایتی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) یا بهزیستی پرداخت و در غیر این صورت حق بیمه توسط دولت پرداخت خواهد شد.

 وی ادامه داد: اتفاقی که افتاد این بود که سازمان‌های مختلف برای بیمه‌ها هزینه درست کردند اما برای درآمد، کسی کمک نکرد. همچنین به این موضوع توجه نشد که اگر قرار است افراد جدیدی بیمه شوند، حق بیمه توسط چه کسی باید پرداخت شود. قرار بر این بود که ارزیابی وسع انجام شود و اگر کسی قادر به پرداخت حق بیمه نبود، هزینه او توسط دولت پرداخت شود. در آن زمان بدون حساب و کتاب تعداد زیادی از افراد دفترچه بیمه دریافت کردند. این در حالی است که هیچکس نباید دفترچه بیمه دریافت کند، اما محل پرداخت حق بیمه او مشخص نباشد.

 این نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از طرفی موضوع همپوشانی بیمه‌ها هم اتفاق افتاد، اما قانون در برنامه پنجم و ششم توسعه مکلف کرده بود که پس از انجام ارزیابی وسع، دفترچه بیمه سلامت به مردم ارائه شود.

 عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: موضوع مقطع زمانی و چگونگی اجرا در زمینه ارزیابی وسع مطرح است. کسانی که حق بیمه پرداخت نمی‌کنند باید به وزارت رفاه معرفی شده و زمان مشخصی نیز برای تمدید دفترچه تعیین شود. اگر این افراد نامه تایید ارزیابی وسع را از وزارت رفاه دریافت کرده و به بیمه سلامت ارائه کنند، سپس باید تحت پوشش بیمه سلامت قرار بگیرند.

طاهر موهبتی، مدیرعامل سازمان بیمه سلامت پیش از این درباره بیمه اجباری سلامت گفته بود: مصوبه‌ای از سوی دولت در زمینه اجرای قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر بیمه اجباری سلامت برای آحاد ایرانیان و انجام ارزیابی وسع صادر شده است. در این مصوبه، ضوابط مربوطه ابلاغ شده و همه کسانی که فاقد پوشش بیمه‌ای هستند باید ظرف مدت ۶ ماه بیمه شوند. بر این اساس، افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند باید مراجعه کرده و نسبت به بیمه کردن خود اقدام کنند. البته کسانی که توان مالی کافی داشته باشند باید سرانه حق بیمه را پرداخت کنند. بر اساس مصوبه دولت، در مواردی که درآمد خانوار تا ۴۰ درصد حداقل حقوق است، صد در صد سرانه حق بیمه توسط دولت تامین می‌شود. آن دسته از خانوارهایی که درآمدشان بین ۴۰ تا حداقل حقوق است، از ۵۰ درصد یارانه دولت در بخش بیمه سلامت برخوردار می‌شوند که این افراد در دهک چهار قرار دارند. آن دسته از افرادی که درآمد خانوار بیش از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کار باشد یا در دهک‌های پنج به بالا قرار می‌گیرند، باید سرانه کامل حق بیمه را پرداخت کنند.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت امروز از آغاز پوشش اجباری بیمه سلامت از هفته بیمه سلامت خبر داد و گفت: بر اساس آمارها حدود ۱۰ درصد افراد در کل کشور تحت پوشش هیچ بیمه‌ای نیستند و امیدواریم این افراد در بازه زمانی ۶ ماهه پس از اعلام سازمان بیمه سلامت، برای بیمه شدن مراجعه کنند تا از تسهیلات آیین نامه برخوردار شوند. البته اگر افراد شرایط قانونی را در هر بازه زمانی پیدا کنند، سه ماه فرصت دارند که برای پوشش بیمه‌ای مراجعه کرده و از یارانه بیمه سلامت همگانی برخوردار شوند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha