۹ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۴۷
کد خبرنگار: 1266
کد خبر: 83498704
T T
۱ نفر
وضعیت پناهجویان در یونان وخیم تر از هر  زمانی است

آتن - ایرنا - اردوگاه ویژه پناهجویان موریا درجزیره لزو یونان اوایل هفته جاری دچار آتش سوزی شد، اتفاقی که بیش از پیش عمق وضعیت نامناسب پناهجویان در این کشور را هویدا کرد.

این آتش سوزی روز شنبه گذشته روی داد وطی آن یک ن افغان و یک کودک جان سپردند.این موضوع اعتراض و شورش ساکنین این اردوگاه را به دنبال داشت و به درگیری شدید پناهجویان با نیروهای امنیتی انجامید که حتی تا صبح امروز(سه شنبه) نیز ادامه داشت.

گفته می شود که آتش سوزی دریک کانتینر محل سکونت تعدادی پناهجو آغاز شد.در پی این واقعه، شماری از پناهجویان اقدام به اعتراض کردند که با واکنش پلیس و پرتاب گاز اشک آور توسط ماموران مواجه شدند.به اعتقاد پناهجویان ماموران آتش نشانی با تاخیر وارد عمل شدند.

اردوگاه موریا به دلیل ازحام بیش از حد و اعمال سیاست "مهار" اتحادیه اروپا مملو از جمعیت شده و باعث شده این افراد به جای منتقل شدن به سرزمین اصلی یونان در این جزیره نگهداشته شوند.

وضعیت اردوگاههای پناهجویان در یونان بخصوص اردوگاه موریا که شامل پناهجویانی از سوریه، افغانستان، پاکستان، آفریقا و ایران می باشد، بسیار اسفبار و تکان دهنده است.

بنابر گزارش ها هم اکنون حدود  12 هزار و 700 نفر در جزیره لزو زندگی می کنند.این در حالی است که اردوگاه موریا در این جزیره برای اسکان 3 هزار و 600 نفر تدارک دیده شده است.

 بنابر اعلام شبکه دولتی آرت -1 یونان، از مجموع 12 هزار و 700 نفر ساکن در این جزیر، حدود 10 هزار نفر بطور خودسرانه وارد شده و یا با برپایی چادر در کنار دیگر کمپ های مسقف زندگی می کنند و بقیه در خیابان ها بصورت بی خانمان بسر می برند.

پناهجویان در دیگر کمپ ها در شهرهای مختلف و جزایر یونان نیز تقریباً دارای وضعیت مشابهی بوده و شرایط پناهجویان مانند ساکنین لزو بسیار اسفبار می باشد.

بارها اغلب سازمان های بین المللی امور پناهجویان و مهاجران و همچنین کمیسیون اتحادیه اروپا از دولت یونان به سبب نوع امکانات این کشور برای پناهچویان دراردوگاههاانتقاد کرده و خواستار بهبود وضعیت محل اسکان مهاجران و پناهجویان شده اند.

بنابرگزارش ها درمحل نگهداری این افراد امکانات کافی وجود ندارد وحتی سرویس بهداشتی کافی نیز موجود نیست.ساکنین از داشتن سیستم های گرمایشی وسرمایشی محروم هستند.ازسوی دیگری تعداد زیادی از کودکان  بی سرپرست در جمع بزرگسالان و در شرایط بسیار بدی زندگی می کنند که بارها مورد آزار و اذیت بزرگسالان قرار گرفته و سازمان های بین المللی بارها به روند زندگی کودکان درمحل  های نگهداری پناهجویان بشدت انتقاد و خواستار جدا کردن کودکان از بزرگسالان شده اند.

افزایش ورود پناهجویان

 یکی از علت های به وخامت گراییدن وضعیت زندگی پناهجویان درکمپ های جزایر یونان، افزایش شدید ورود پناهجویان در تابستان گذشته بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 40 درصد افزایش نشان می دهد.حدود 35 هزار نفر از این دسته افراد طی مدت 2 ماه گذشته وارد خاک یونان شده اند.

جنگ افروزی آمریکا و تعدادی از کشورهای غربی- عربی در کشورهایی چون سوریه،افغانستان، لیبی و یمن باعث گردیده که تعداد زیادی از شهروندان این کشورها برای نجات جان خود و فرزندانشان، خانه و کاشانه خود را ترک و به سوی دیگر کشورها آواره شوند.

 تعداد زیای از این دست افراد که به ناچار راه آوارگی و مهاجرت را در پیش می گیرند ، در طول مسیر در دریا غرق و یا در مرزهای زمینی با مین برخورد و جان خود را از دست داده و می دهند .

این دسته از افراد به محض ورود به کشورهای اروپایی و بخصوص یونان دستگیر و پس از بررسی ها اولیه راهی زندان و سپس تحویل اردوگاهها می شوند و در بدترین شرایط زندگی می کنند و مرتب مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و برای مدت زیادی بصورت بلاتکلیف بسر می برند.

بازگرداندن مهاجران به کشورهای خود

دولت یونان پس از این اعتراضات اقدام به برگزاری جلسه اضطراری کرده و تصمیماتی را برای مقابله با بحران پناهجویان گرفت.

در این جلسه تصمیم گرفته شد که این دسته از افراد به پناهجویان و مهاجران تقسیم گردند.تفاوت عمده ای بین مهاجر و پناهجو وجود دارد،بنابراین دولت بر این اساس تصمیم گرفته که کمپ های مسقف برای مهاجران درنظرگرفته شودوبه روندی سریع برای اخراج آنان به کشورهای مبدا(کشوری که از آنجا امده اند) اقدام نماید.بر اساس این تصمیم ابتدا مهاجران به ترکیه و سپس از طریق ترکیه به کشورهای خودشان منتقل شوند.

دولت یونان در این رابطه  تصمیم گرفته که سالانه  10 هزار نفر از  این افراد را اخراج کند.
بر اساس این تصمیم افرادی که از افغانستان، افریقای جنوبی وتعداد زیادی از دیگر کشورهای دیگر به یونان سفر می کنند، پناهجو قلمداد نخواهند شد و بنابر این باید مسئولان سریع نسبت  به اخراج آنان اقدام کنند.

براساس تصمیم هیات دولت یونان، افرادی پناهجو شناخته می شوند که جان آنان به علت فعالیت های سیاسی در خطر باشد.این موضوع باید ثابت شود. دراین صورت با آنان بصورت پناهنده سیاسی برخورد و بطور سریع یعنی ظرف 3 ماه به آنان پناهندگی سیاسی اعطا خواهد شد.

تحلیلگران در این باره می گویند، اخراح 10 هزار نفر بطور سالانه امکان پذیر نیست، زیرا طی 4 سال گذشته دولت یونان فقط توانسته آن هم پس از توافق آناکرا با اتحادیه اروپا، از طریق ترکیه تعداد 1800 پناهجو و مهاجر را به کشورهای خود بفرستد، بنابراین اخراج 10 هزار نفر با توجه به روابط متشنج ترکیه و یونان و ترکیه با اتحادیه اروپا بعید است.

انتقال پناهجویان از جزایر یونان به شهرهای بزرگ از دیگر تصمیمات هیات دولت یونان بود.بدین ترتیب از بار و مشکلات حضور آنان در جزایر، کاسته می شود.قرار است  طی چند روز آینده بیش از 3هزار نفر از آنان به شهرهای مختلف  انتقال داده شوند .

 یکی دیگر از تصمیمات دولت یونان، تقویت حضور گاردهای ساحلی برای جلوگیری از ورود پناهجویان می باشد و در این راستا از اتحادیه اروپا نیز درخواست همراهی و همکاری خواهد شد.

لزوم حل ریشه ای مشکل پناهجویی در جهان

کارشناسان بر این عقیده هستند که تلاش سازمان های مردم نهاد وسازمان های بین المللی طی 10 سال اخیر برای حل بحران پناهندگان و مهاجران نتیحه ای دربر نداشته است،زیرا راه حل اصلی این موضوع رفع آتش افروزی و تنش زایی در جهان از سوی کشورهای بزرگ جهانی است.

به نظر آنان ریشه آوارگی در بحران های جهانی و بویژه جنگ و درگیری های نظامی دارد.موضوعی که کشورهای بزرگ از آن برای افزایش درآمدهای خود و چپاول دیگر کشورها بهره برداری می کنند.

اروپام**462**

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha