چلنک در حاشیه سومین همایش بین المللی اربعین حسینی در تهران در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، این مطلب را در پاسخ به سؤالی در خصوص نقش ایران در شکست داعش و به تبع آن تقویت امنیت عراق و افزایش حضور زائران اربعین حسینی از کشورهای مختلف بیان کرد.
سومین دوره همایش روز گذشته (دوشنبه) بین المللی اربعین در محل همایش های دانشگاه علامه طباطبایی در دهکده المپیک تهران برگزار شد و در آن شماری از شخصیت های برجسته دانشگاهی و دینی از ایران و کشورهای ترکیه، عراق، لبنان و افغانستان حضور داشتند.
چلنک با اشاره به اینکه در همایش راهپیمایی اربعین حسینی، میلیون ها نفر از سراسر جهان شرکت می کنند، افزود: این مسأله عمدتا برخاسته از دینامیک ها و پویایی های داخلی مذهب شیعه می باشد؛ البته من از نظر فنی و اصطلاح، کلمه شیعه را به کار می برم، چرا که به باور من مسلمانان، یک کل را تشکیل می دهند؛ از سوی دیگر به ویژه در سال های اخیر، حوادث ناگواری رخ داده، روند مشکل دار موسوم به بهار عربی، نتایج منفی به باور آورده و این نیز در بین شیعیان، حس اعتراض، همبستگی و یگانگی و برادری را تقویت کرده است؛ از همین رو یکی دیگر از دلایل مهم توجه روزافزون و گسترده شیعیان به همایش جهانی اربعین حسینی، تقویت همبستگی معنوی و دینی و ارسال پیام مقاومت به کشورهای بدخواه می باشد.
استاد دانشگاه بورسا با تأکید بر اینکه به عنوان یک ترکیهای از نزدیک، خواهان مشاهده راهپیمایی میلیونی اربعین حسینی می باشد، اظهار داشت: مردم ترکیه و بالاخص شیعیان این کشور علاقمند به مشارکت در این مراسم باشکوه هستند. با این وجود نباید از نقش رسانه های غربی در منفی جلوه دادن منطقه خاورمیانه غافل شد. این پانزدهمین حضورم در ایران است و همیشه می گویم که پانزدهمین بار اول است که به ایران میآیم!؛ تلاش های دینی جامعه شیعیان ترکیه و تلاش مردم این کشور برای فهم بهتر منطقه، زمینه ساز حضور بیشتر ترک ها در راهپیمایی اربعین حسینی در سالهای آینده می شود.
چلنک در پاسخ به این سؤال که حضور میلیونی مسلمانان و حتی غیرمسلمانان از کشورهای مختلف جهان در مراسم اربعین حسینی، چه پیام ویژه ای برای قدرتها و رژیمهای بدخواه دارد که سعی در تضعیف جهان اسلام و ایجاد تفرقه بین مسلمانان دارند، گفت: طبق تحقیقاتم از منابع موثق، ۲۰ میلیون نفر در مراسم اربعین شرکت می کنند. این بزرگترین گردهمایی مردمی در سراسر جهان است که می تواند برای آینده جهان اسلام، تحول امیدوارکنندهای باشد. در احراز این موفقیت، به ویژه ارتباط مستقیم و زنده علمای شیعی با توده مردم و وجهه کاریزماتیک آنها نقش تعیینکنندهای دارد.
استاد دانشگاه ترکیه همچنین درخصوص مهمترین و مؤثرترین راه بازگشت امنیت و آرامش به عراق گفت: چنانچه علما و روشنفکران اسلامی حول محور ایدهها و آرمانهای اسلامی گرد هم آمده و با نگاه به آرمانهای اسلامی، حل و فصل مسائل را در دستور کار خود قرار دهند، هم مسائل عراق و هم دیگر مسائل مرتبط با مسلمانان امکان بهبود و حل و فصل را پیدا میکند. یک و نیم میلیارد مسلمان در حال حاضر از بالفعل ساختن پتانسیلهای عظیم خود غافل مانده اند. ایرانیها به فارسی، ترکها به ترکی و دیگر مسلمانان به زبان و ملیت خود فکر میکنند و این هم یکی از مهمترین موانع در ایجاد پروژههای مشترک بین مسلمانان است؛ از این رو بر این عقیدهام که پیوند و یگانگی بین علمای اسلامی حول محور آرمانهای اسلامی، قادر به حل تک تک مسائل و معضلاتی میباشد که جهان اسلام در حال حاضر با آنها دست و پنجه نرم میکند.
نظر شما