رئیس جمهوری فرانسه حمایت بیش از حد از پناهجویان را خطرناک عنوان و تاکید کرده بود: باید در مقابل سوءاستفاده از حق پناهندگی و آسان سازی مهاجرت ایستاد. او از همه شهروندان و دولتمردان خواسته بود با نگاهی بدون حاشیه به بحران مهاجرت، بهتر بتوانند برای آن راه حل پیدا کنند.
رئیس جمهوری فرانسه ۲۵شهریور / ۱۶سپتامبر در جمع ۲۰۰ نفر از نمایندگان حزب "جمهوری به پیش" و دیگر احزاب متحد با دولت از جمله رهبران حزب مردم گفت: حق پناهندگی را یکی از مهمترین حقوق انسانی میداند اما در عین حال تصریح کرد: فرانسه اگر میخواهد به خوبی افراد را بپذیرد، نمیتواند پذیرای همه باشد.
دغدغه های ناشی از سیل مهاجران به اروپا در حالی این روزها جدی تر از گذشته مطرح می شود که یکی از مهمترین مسایل برای اروپایی ها حفظ هویت اروپایی است.
براساس اطلاعات اداره آمار اتحادیه اروپا (یوروستات) در سال ۲۰۱۸ میلادی حدود ۴۰ درصد از پاسخ های مثبت به تقاضاهای پناهندگی در اتحادیه اروپا را آلمان صادر کرده بود. ایتالیا و فرانسه نیز در جایگاه دوم و سوم قرار داشتند.
در سال گذشته میلادی، نزدیک به ۱۱۰ هزار درخواست پناهندگی در فرانسه به ثبت رسیده که این تعداد، فرانسه را در میان کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی بعد از ترکیه (با ۱۱۶ هزار) و آلمان (با ۱۶۲ هزار) در جایگاه بعدی با بیشترین میزان درخواست پناهندگی قرار داده است.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا خود همواره با مشکلات اقتصادی بسیاری گریبانگیر بوده اند و این مساله در طول سال های گذشته بویژه یکی دو دهه اخیر به معضلی جدی تبدیل شده و اوج نارضایتی های مردمی نسبت به سیاست های اقتصادی دولت از جمله در فرانسه و ایتالیا را به دنبال داشته است.
رئیس جمهوری فرانسه در آستانه مناظره بزرگ درباره سیاست های مهاجرتی که هفته آینده در فرانسه برگزار می شود نسبت به پیامدهای اقداماتی چون "دور زدن" فرآیند پناهندگی هشدار داد.
به نوشته روزنامه فرانسوی "لو فیگارو"، «امانوئل مکرون» روز گذشته - سه شنبه - در جمع اعضای شورای اروپا در هفتادمین سالگرد تاسیس این نهاد تاکید کرد: در صورتیکه اقدام های لازم برای مبارزه با دور زدن این فرآیند در پیش گرفته نشود، احتمال آن وجود دارد که «حق پناهندگی» دیگر به رسمیت شناخته نشود. رئیس جمهوری فرانسه تاکید کرد اگر با انحراف های حق پناهندگی مقابله نشود، این حق از بین می رود.
او نمایندگان منتخب پارلمان اروپا را برای آغاز مواجهه با چالش های معاصر با شروع مناظره ها درباره موضوع مهاجرت که دوشنبه آینده در فرانسه انجام خواهد شد فراخواند.
همچنین به گزارش یورونیوز، او که در مقر شورای اروپا در استراسبورگ سخنرانی می کرد بر ضرورت اصلاح «کنترل جریان مهاجرت» و «حفاظت از حق پناهندگی» تاکید کرد و گفت: اگر ما اجازه دهیم که حق پناهندگی تبدیل به هدفی برای دور زدن یا وسیلهای برای قاچاق انسانی شود، این حق از بین خواهد رفت.
به عقیده مکرون تعداد زیادی از درخواستهای پناهندگی از کشورهایی ارسال می شود که امن هستند و به طور مشخص درخواست پناهندگی از هدف اصلی آن منحرف شده است.
او که حق پناهندگی را «یکی از دستاوردهای اساسی» اروپا توصیف می کند بار دیگر بر مواضع سختگیرانه فرانسه در باب پذیرش مهاجران و اعطای حق پناهندگی به آنان پافشاری کرد.
به نوشته یورونیوز، در حالی که تعداد درخواستهای پناهندگی در آلمان رو به کاهش رفته، در عین حال میزان درخواستهای پناهندگی در فرانسه در سال ۲۰۱۸ برای دومین سال متوالی، ۲۰ درصد افزایش داشت. بسیاری از درخواستهای پناهندگی در فرانسه در سالهای اخیر از شهروندان کشورهای آلبانی و گرجستان هستند که مقامات فرانسه معتقدند بسیاری از این درخواستها ساختگی است.
تاکید مجدد پاریس بر حضور روسیه در شورای اروپا
رئیس جمهوری فرانسه که پیش تر از این هم در جریان برگزاری اجلاس گروه ۷ که به میزبانی فرانسه در بیاریتز برگزار شده بود بر بازگشت مجدد روسیه به جمع کشورهای عضو این گروه تاکید کرده بود، بار دیگر در اظهاراتی از حضور روسیه در شورای اروپا قویا حمایت کرد.
حق رای روسیه در سال ۲۰۱۴ و پس از الحاق کریمه، به حالت تعلیق درآمد؛ شورای اروپا که شامل ۴۷ کشور است، امسال مجددا" به روسیه حق رای داد؛ این حق رای، پنج سال پیش در ارتباط با موضوع الحاق کریمه به روسیه، از این کشور سلب شده بود.
آسوشیتدپرس نوشت: «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه با وجود تعلیق حق رای روسیه در سال ۲۰۱۴ در شورای اروپا به دنبال الحاق کریمه به شدت از حضور روسیه در شورای اروپا، سازمان کلیدی حقوق بشر این قاره دفاع کرده است.
او در مجمع شورای اروپا در استراسبورگ تاکید کرد: به شهروندان روسی این اجازه را می دهد که از حقوق خود در دادگاه حقوق بشر اروپا در برابر دولت خود دفاع کنند.
مکرون همچنین در حاشیه سفرش به استراسبورگ در دیدار با «اولگ سنتسوف» فیلمساز اوکراینی که به تازگی از زندانی در مسکو آزاد شده است حمایت خود از مسکو برای حضور در شورای اروپا را اعلام کرد.
سنتسوف که از نظر گروههای حامی حقوق بشر یک زندانی سیاسی بوده است، در حدود سه هفته پیش (۷ سپتامبر/ ۱۶شهریور) به همراه ۳۵ زندانی اوکراینی دیگر در یک عمل تبادل زندانی با روسیه، از زندان آزاد و به کشور خود بازگشت.
این فیلمساز اوکراینی چند روز پس از آزادی گفته بود که قصد دارد همچنان فیلم بسازد و برای احقاق حقوق زندانیان زندانهای روسیه تلاش کند.
سیاستهای دولت امانوئل مکرون در زمینه مهاجرت از ابتدای ورود به کاخ الیزه سختگیرانه بوده است.
برخی کارشناسان حقوق پناهندگان می گویند، سیاستهای سختگیرانه دولت امانوئل ماکرون با هیچکدام از دولتهای راستگرای پیش از وی قابل مقایسه نیست.
نظر شما