مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان شامگاه چهارشنبه در نشست فعالان صنعت گردشگری کردستان اظهار داشت: تعداد اقامتگاه بومگردی در استان از یک واحد در سال ۹۶ به ۱۵ واحد در سال جاری رسیده که این تعداد تا سال اینده به بیش از ۶۰ اقامتگاه افزایش مییابد.
محسن علوی با بیان اینکه رویکرد گردشگری در کردستان از شیوه سنتی خارج شده و شکل علمی به خود گرفته است، افزود: سه استان کردستان، سیستان و بلوچستان و سمنان در رده نخست این برنامهریزی هستند تا بُعد برجسته آنها در زمینه گردشگری تقویت شود.
وی تاکید کرد: کردستان پایلوت گردشگری روستایی و طبیعتگردی است که بومگردی بخش اصلی آن به شمار می رود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان به برخی مشکلات زیرساختی هم اشاره کرد و یادآور شد: پیشبرد اهداف حوزه کردشگری بر مبنای امکانات عملی می شود.
علوی از افزایش اقامت گردشگران در استان در نیمه نخست امسال در مقایسه با پارسال نیز خبر داد و گفت: این مساله نشان می دهد که کردستان در مسیر توسعه گردشگری قرار گرفته است.
وی به برخی مشکلات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گذشته هم اشاره کرد و افزود: گردشگری از بخش های آسیب پذیری است که به دلیل تغییر و تحولات آسیب دیده و اکنون در حال ترمیم است.
لزوم راهاندازی شهرک صنایع دستی
رییس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق بازرگانی سنندج نیز در این نشست اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشست بررسی مشکلات و چالشهای صنعت گردشگری استان و ارائه راهکار و چشم انداز برای آینده است.
سید مختار هاشمی به اقدامات ارزنده حوزه گردشگری در کردستان اشاره کرد و افزود: از این جمله میتوان به تلاش برای ثبت جهانی هورامان و ثبت سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی اشاره کرد.
وی ضعف زیرساختهای ارتباطی، نبود اقامتگاههای بین راهی استاندارد، نبود پروازهای منظم در فرودگاه سنندج و نبود فرودگاه در شهرهای گردشگرپذیر استان از جمله مریوان را از کاستیهایی دانست که گردشگری استان را تحت تاثیر قرار داده است.
هاشمی با بیان اینکه گردشگری پایدار به عنوان یکی از مباحث مهم در ثروت آفرینی است، ادامه داد: صنایع دستی ارتباط مستقیمی با گردشگری دارد که برای تمرکز هنمندان و صنعتگران استان، ایجاد شهرک صنایع دستی ضروری است.
وی به اشاره به پیامدهای اقتصادی مثبت گردشگری تاکید کرد: در کنار این باید به آثار منفی محیط زیستی، اجتماعی و فرهنگی گردشگری هم توجه شود.
هاشمی با بیان اینکه باید با برنامه ریزی منایب به سمت گردشگری حق محور مبتنی بر جوامع محلی حرکت کرد، اظهار داشت: ایجاد وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به توسعه این بخش کمک می کند و حاکی از توجه ویژه دولت و مجلس به حوزه گردشگری است
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران نیز در این نشست به نگاه ویژه کمیسیون گردشگری اتاق ایران به کمیسیونهای استانی اشاره کرد و افزود: کردستان یکی از استانهای ویژه در حوزه گردشگری است.
علیاکبر عبدالملکی از استانداران خواست تا کمیسیون گردشگری اتاق های بازرگانی را به عضویت شورای راهبردی استانها درآورند.
مجید پورکاید نایب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران به ویژگی های تاریخی و طبیعت بکر کردستان اشاره کرد و افزود: این ویزگی ها می تواند اقتصاد منطقه را رونق دهد.
در این نشست از پایگاه رسانه ای کورد توریسم به منظور تبلیغ و معرفی اماکن گردشگری کردستان، رونمایی شد.
۹۹۳۷/۹۱۰۲
نظر شما