عبدالکریم گراوند روز پنجشنبه درآئین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان بوشهر افزود: ظرفیتها و توانمندیهای موجود در استان، بوشهر را به صندوق ذخیره جمهوری اسلامی ایران تبدیل کرده و وزارتخانههای مختلف باید به میزان تاثیرگذاری این استان در اقتصاد ملی به آن نگاه ویژهای داشته باشند.
وی یادآورشد:در گذشته کسی تنش آبی این استان را باور نداشت اما با تلاشهای صورت گرفته امسال در این بخش ۵۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافت هرچند مشکلات استان بیش از این اعتبار است.
گراوند اظهارداشت: باتوجه به ظرفیت مجاورت استان بوشهر با خلیج فارس باید ۴۰ درصد از نیازهای آبی استان از این منبع مهم تامین شود که با تلاشهای صورت گرفته این نگاه امروز در وزارت نیرو به وجود آمده است.
استاندار بوشهر افزود: امروز این اصل در وزارت نیرو پذیرفته شده است که امکان تامین آب به شیوه کنونی در استان وجود ندارد و استفاده از این ظرفیت عظیم خدادادی تنها راه حل برای برطرف کردن مشکل تامین آب در استان بوشهر است.
وی یادآورشد: در زمان حاضر آبشیرینکن ۳۵ هزار مترمکعبی بوشهر در حال کار است و انتظار میرود بهزودی عملیات اجرایی آبشیرینکن ۱۷ هزار مترمکعبی برازجان نیز آغاز شود.
گراوند اضافه کرد: تلاش شده براساس پدافند غیرعامل در همه شهرستانهای استان در بخش آبشیرینکن ظرفیتسازی شود تا به این وسیله مشکل تامین آب در استان برزمین باقی نماند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه از دیلم تا عسلویه به عنوان مناطق شمالی و جنوبی این استان با مشکل تامین آب روبرو بوده ایم اما با تزریق اعتبار به بخش آب و فاضلاب استان و همافزایی تلاش شد تابستان امسال مشکلی در خصوص تامین آب نداشته باشیم .
وی ادامه داد: بوشهر تنها مرکز استانی است که با وجود همسایگی با خلیج فارس اما آب در آن حتی در زمستان نیز نوبتبندی است و با اجرای طرحهای مناسب انتظار میرود به زودی جیرهبندی در مرکز استان جمع شود.
گراوند یادآورشد: امسال در راستای تامین امکانات و تجهیزات مناسب ۱۵ میلیارد تومان اعتبار به بخش آب و فاضلاب استان تخصیص یافت.
استاندار بوشهر گفت: انتظارمیرود وقفهای در اجرای پروژههای آبشیرینکن ها در استان ایجاد نشود.
وی تاکید کرد: هرچند در شهرها تنش آبی در تابستان امسال کاهش یافت اما در روستاهای ساحلی استان مردم در خصوص تامین آب با مشکلاتی روبهرو بودند.
مدیرعامل سابق شرکت آب و منطقه ای استان بوشهر گفت:در سال ۹۲، طرحی شامل ۴ طرح آب رسانی و ایجاد ۵ سد محزنی در دستور کار قرار دادم که از چهار طرح آب رسانی به دلایلی که در حوزه خارج از استان قرار داشت فقط یک طرح
آبرسانی انجام شد اما در خصوص ۵ سد مخزنی هم اکنون چهار سد آن در مراحل ساخت قرار دارد.
شاپور رجایی افزود: در مجموع از ۳۲ طرحی که استانها به وزارت نیرو معرفی کردند ۵ طرح مصوب شد که از این بین ۲ سد که مربوط به استان بوشهر بود به تصویب رسید.
وی بیان کرد: استفاده نکردن از ظرفیتهای مردمی از جمله مهمترین دلایل ناکامی استان بوشهر در حوزه آب است.
رجایی تاکید کرد: یکی از دلایل مقابله مردم با اجرای طرح نخلستان در شهرستان دشتستان اعتماد نداشتن مردم به کارشناسیهای ماست که برای کسب اعتماد مردم باید این نوع کارشناسیها به مردم اثبات شود.
وی بیان کرد: وقتی طرح اصلاح و تغییر شیوه آبیاری نخیلات در دشتستان در قالب طرح نخلستان مطرح شد تعدادی از نخلداران شهرستان یادشده اعلام کردند "فقط خواهان رفتن رجایی از آب منطقه ای استان بوشهر هستیم تا این طرح اجرا نشود" .
وی یادآور شد: شاید علت این نوع پافشاری و ایستادگی مردم بر این موضوع این بوده که ما نتوانستیم به درستی و به شکل علمی تخصصی آنها را قانع کنیم که با اصلاح شیوه آبیاری، محصول آنها با کیفیتتر و و بهرهوری بیشترمیشود.
رجایی گفت: هر جا مشکلی به نام بیآبی و کمآبی در استان بوشهر وجود دارد به دلیل بیبرنامگی ما مسئولان بوده است هر چند عادت داریم گناه آن را به گردن خشکسالی بیاندازیم در حالی که اقلیم استان بوشهر گرم و کم بارش است و نباید اگر سالی باران کم بارید بگوییم کم آبی داریم.
دراین آئین علی محمدی بهعنوان مدیرعامل جدید شرکت آب منطقهای استان بوشهر معرفی و از خدمات شاپور رجایی تقدیر شد.
شاپور رجایی اردیبهشت ماه امسال به عنوان مدیرکل جدید دفتر نظامهای بهرهبرداری و حفاظت آب و آبفای این وزارتخانه معرفی و منصوب شد.
در این مدت شرکت آب منطقه ای استان بوشهر با سرپرستی حسین باشی زادگان مدیریت شد.
۶۰۴۷/۶۰۴۵
نظر شما