کلید اقتصاد قم در اختیار سرمایه‌گذاران قرار می‌گیرد

قم - ایرنا - با توجه به ظرفیت‌های خاص قم برای توسعه و پیشرفت، مسئولان استان عزم خود را برای جذب سرمایه‌گذاران و دادن کلید بخش‌های اقتصادی به آنان جذب کرده‌اند.

مدتی است لزوم جذب گسترده سرمایه‌گذاران و مهیاکردن همه شرایط برای مشارکت بخش خصوصی در حوزه‌های اقتصادی قم به یکی از کلیدواژه‌های اساسی سخنان مسئولان استان تبدیل‌شده است و آنان آمادگی کامل خود را برای حمایت از این گروه به‌وضوح بیان می‌کنند.

در چنین شرایطی که مسئولان استان لازمه رشد و توسعه اقتصادی قم را جذب سرمایه‌گذار می‌دانند و آماده‌اند تا همه امکانات موجود را در عملیاتی ساختن این هدف بسیج کنند قرار است به‌زودی همایش بزرگی به‌منظور معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری استان برگزار و در آن بسر لازم برای حضور گسترده سرمایه‌گذاران فراهم شود.

در همین رابطه خبرنگار ایرنا به بررسی بیشتر موضوع از دیدگاه مسئولان و متولیان بخش‌های اقتصادی استان پرداخت.

استفاده از ظرفیت‌های ملی برای جذب سرمایه‌گذاری در قم

 استاندار قم با اشاره به در پیش بودن همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در استان خواستار استفاده از ظرفیت‌های ملی برای جذب سرمایه‌گذاری درقم شد.

بهرام سرمست جذب سرمایه را از اولویت‌های اصلی توسعه دانست و اظهار کرد: در کنار سرمایه‌های اقتصادی هر جامعه، توجه ویژه به سرمایه‌های اجتماعی از اهمیت دوچندانی برخوردار است.

وی ضرورت بکارگیری شیوه‌های نوین در جذب سرمایه را مورد توجه قرارداد و اضافه کرد: سرمایه‌های اجتماعی، انسانی و فکری جوامع، نقش مهمی در جذب سرمایه‌های اقتصادی دارد و باید به این موضوع در قالب یک زنجیره تکمیلی در فرآیند تولید و گردش سرمایه توجه شود.

وی با اشاره به پایه‌ریزی اقتصاد نوین بر اساس سرمایه‌های اجتماعی در کشورهای مختلف، افزود: اگرچه شرایط کشور مابعد از برجام و اعمال تحریم‌ها، برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی دشوار شده است، اما با پاسداشت از سرمایه‌های اجتماعی و انسانی داخل کشور، می‌توانیم در مسیری گام برداریم که بی‌اثر شدن تحریم‌ها، رونق تولید و افزایش صادرات را در پی داشته باشد.

سرمست با اشاره به برنامه استان در برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری، بر لزوم حمایت‌های سازمان سرمایه‌گذاری ایران در باب حمایت از مسئولان برگزاری همایش، انتقال تجربیات و اطلاع‌رسانی پیرامون این همایش در سطح ملی و بین‌المللی را خواستار شد و گفت: استان قم ظرفیت‌ها و پهنه‌های سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی دارد که سرمایه‌گذاری در این استان می‌تواند نقش مؤثری در افزایش تولید ناخالص ملی ایفا کند.

وی با تأکید بر لزوم اصلاح برخی آیین‌نامه‌ها درزمینهٔ جذب سرمایه‌گذار، به‌ویژه سرمایه‌گذاران خارجی، تصریح کرد: ضروری است فرآیندهای بروز جهت ورود سرمایه خارجی به داخل کشور در شرایط کنونی بکار برده شود.

وی ادامه داد: تفویض اختیار صدور مجوز سرمایه‌گذاری به استان‌ها و ایجاد اصلاحات در ارائه تسهیلات ارزی و مبادلات بانکی سهم مهمی در بهبود فرآیند جذب سرمایه‌گذار خواهد داشت.

حفظ و گسترش سطح اشتغال با سرمایه‌گذاری قابل تحقق است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز گفت: حفظ اشتغال موجود و جلوگیری از رکود و تعطیلی حتی یک واحد تولیدی خط قرمز و نقطه تلاقی اشتغال و سرمایه‌گذاری در قم است.

مهرداد غضنفری بیان کرد:‌ زیرساخت‌های بسیار خوبی برای سرمایه‌گذاری در استان ایجادشده است، ازاین‌رو باید اطلاع‌رسانی مناسب برای هدایت سرمایه‌گذاران در دستور کار مسئولان امر قرار گیرد.

وی با اشاره به این‌که بخشی از مقدمات کار سرمایه‌گذاری شامل ایجاد زیرساخت‌ها و مدیریت هزینه‌ها در قم فراهم‌شده است، افزود: به همین خاطر اگر یک سرمایه‌گذار واقعی و باتجربه وجود داشته باشد، با درک صحیح از شرایط و فرصت ایجادشده در استان، به لحاظ رفع موانع زمان‌بر و هزینه‌ساز، باید قم را به‌عنوان اولویت اصلی سرمایه‌گذاری خود انتخاب کند.
وی هدایت و آگاه کردن سرمایه‌گذاران را از مهمترین وظایف حوزه جذب و سرمایه‌گذاری استانداری دانست و گفت: باید این نکته که دولت ظرفیت‌های منحصربه‌فردی را برای سرمایه‌گذاری در قم ایجاد کرده به متقاضیان تفهیم شود.

غضنفری گفت:‌ در همین راستا برای معرفی دقیق فرصت‌های سرمایه‌گذاری در قم،‌ همایشی بزرگ در این استان برگزار خواهد شد که می‌تواند آغاز مطلوبی برای سرعت یافتن فرآیند جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در بخش‌های تولیدی و اقتصادی قم باشد.

امکان‌سنجی ۷۹۰ میلیون یورویی برای همایش سرمایه‌گذاری در قم

همچنین رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی قم بابیان اینکه برای همایش بین‌المللی فرصت‌های سرمایه‌گذاری قم تاکنون پیش امکان‌سنجی ۶۹ طرح به ارزش هشت هزار و ۱۷۰ میلیارد ریال تهیه‌شده است، گفت: ارزش ارزی این تعداد طرح سرمایه‌گذاری پیشنهادشده نیز ۷۹۰ میلیون یورو هست.

 ابوالفضل خاکی اظهار داشت: در این همایش علاوه بر سفیران و وابستگان اقتصادی کشورهای گوناگون، ۳۰ تن از کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی استان‌های مختلف نیز شرکت می‌کنند.

وی بیان داشت: اتاق بازرگانی برای برگزاری این همایش حدود ۲ میلیارد ریال سرمایه‌گذاری اولیه را انجام داده و درکمیته‌ای که برای پیشبرد کار همایش تشکیل‌شده نیز رقمی که هر دستگاه می‌تواند برای همکاری به این همایش اختصاص دهد، ۱۰۰ میلیون ریال تا ۶ میلیارد ریال پیش‌بینی‌شده است.

وی صنایع تبدیلی کشاورزی، نساجی، صنایع شیمیایی و الکترونیک و پنل های خورشیدی را ازجمله ۸۰ طرح سرمایه‌گذاری پیشنهادی برای این همایش عنوان کرد، که از سوی دستگاه‌های مختلف مانند شرکت شهرک‌های صنعتی، صنعت، معدن و تجارت و راه‌آهن ارائه‌شده است.

خاکی افزود: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری طرح‌هایی را در حوزه گردشگری ارائه داده و علاوه بر آن اداره کل اوقاف و امور خیریه نیز طرح‌هایی را درزمینهٔ مناطق گردشگری معرفی کرده است.

 وی با تبیین مزیت‌های این سرمایه‌گذاری‌ها گفت: کسانی که علاقه‌مند به استقرار درشهرکهای صنعتی استان هستند، می‌توانند از مزایای تحویل ۲۰ درصد زمین در قالب اقساط ۶۰ ماهه استفاده کنند.

شهرک تخصصی سرمایه‌گذاری خارجی در قم احداث می‌شود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم نیز در این رابطه گفت: مقدمات ایجاد شهرک تخصصی سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک الغدیر قم در دست پیگیری و اقدام است.

اسرافیل شعاعی بیان کرد: ایجاد نواحی صنعتی و شهرک‌های تخصصی از هدف‌گذاری‌های اصلی استان است.
وی بیان کرد: شهرک الغدیر حلقه مفقوده استان است که باوجود مساحت ۸۰۰ هکتاری، هنوز زیرساخت‌های صنعتی و خدماتی در آن به‌درستی شکل نگرفته است.
وی اظهار داشت: برای ایجاد شهرک تخصصی سرمایه‌گذاری در شهرک الغدیر در درجه نخست باید زیرساخت‌های موردنیاز ازجمله برق و گاز به‌صورت کامل و موردنیاز سرمایه‌گذاران خارجی تأمین شود.
شعاعی در ادامه با اشاره به روند مطلوب سرمایه‌گذاری در استان عنوان کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری شاهد افزایش سرمایه‌گذاری در قم بوده‌ایم.

شهرک صنعتی الغدیر قم در ۵۰ کیلومتری قم  قرارگرفته  و بیش از ۲ هزار هکتار وسعت دارد.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد،ثامن‌الائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خور آباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که بیش از ۹۰ درصد آن مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت می‌کنند.

همایش بین‌المللی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری قم قرار است در آبان ماه سال جاری برگزار ‌شود.

گزارش: سید محمد ابراهیم جنابان

۷۴۰۵/ ۶۱۳۳/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha