۱۵ مهر ۱۳۹۸، ۸:۲۲
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 83503502
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

روستاییان سردمداران تحقق اقتصاد مقاومتی

۱۵ مهر ۱۳۹۸، ۸:۲۲
کد خبر: 83503502
روستاییان سردمداران تحقق اقتصاد مقاومتی

سمنان- ایرنا- روستاییان و عشایر سمنان به سهم خود از سربازان جبهه تولید و بازوان تحقق راهبرد هوشمندانه اقتصاد مقاومتی کشور محسوب می‌شوند، برنامه‌های حمایتی دولت تدبیر و امید در بخش‌های رفع کم‌آبی، توسعه زیرساختی، کمک به اشتغال و معیشت، نقش مهمی در توسعه روستاهای سمنان داشته است.

۱۵ مهر ماه روز ملی روستا و عشایر، به دنبال درخواست مرکز توسعه روستایی به شورای فرهنگ عمومی، در تقویم کشور ثبت شده و فرصتی برای یادآوری و تکریم سلحشوران عرصه تولید و ترویج فرهنگ زندگی روستایی و عشایری است.

استان سمنان ۷۰۲ هزار نفر جمعیت دارد که حدود  ۱۴۲ هزار نفر در ۴۶ هزار خانوار در بیش از ۵۴۹ روستای استان سمنان زندگی می کنند. سمنان دارای ۳۰۸ روستای برخوردار از شورای اسلامی است و ۲۵۷ روستای استان هم دهیاری دارد.

بدون شک، روستاها در بخش‌های مختلف به‌ویژه در زمینه توسعه و رشد اقتصادی بدون چشمداشت ایفای نقش کرده و یکی از آرمان های انقلاب اسلامی محرومیت زدایی از روستاها بود، افزایش سطح سواد روستاییان، تامین زیرساخت هایی مانند آب، برق، گاز و تلفن و اعطای تسهیلات ارزان قیمت به منظور ایجاد اشتغال پایدار در روستاها گواه بر این ادعا است چرا که  در سال های قبل از انقلاب بسیاری از روستاها از خدمات و نعمت های اولیه مانند آب آشامیدنی، برق و راه دسترسی محروم بودند، اما بعد از انقلاب در کنار برخورداری از نعمت آب، برق، گاز، تلفن و اینترنت، از خدمات دیگری مانند وجود مسجد و مدرسه، خانه های بهداشت، پاسگاه پلیس، آتش نشانی و سایر امکانات زندگی بهره مند شدند.
برکسی پوشیده نیست که درآمد یک روستایی از طریق فعالیت های کشاورزی و دامداری تامین می شود، اما خود روستاییان شهادت می دهند دوران پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بیشتر روستاییان قشر ضعیف و محروم جامعه بودند و به برکت انقلاب زنگار محرومیت از روستاها زدوده شد.
در دهه ۵۰ فقط ۱۰ درصد مناطق روستایی از نعمت آب آشامیدنی و یک درصد از نعمت برق برخودار بودند، اکنون بیش از ۶۵ هزار روستا بالای ۲۰ خانوار کشور از نعمت گاز، برق، آب و تلفن برخوردار هستند.
 

اشتغالزایی ۲۴۰ نفر در روستاها با ایجاد اقامتگاه‌های بوم‌گردی

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان گفت: ساخت اقامتگاه‌های بوم‌گردی در روستاهای استان سمنان ۲۴۰ فرصت شغلی ایجاد کرده است.

منوچهر فخری همزمان با روز ملی روستا و عشایر افزود: در استان سمنان ۸۱ اقامتگاه بومگردی وجود دارد که از این تعداد ۷۶ اقامتگاه در روستاها ایجاد شده است.

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان، در دولت تدبیر و امید نگاه ویژه به روستاها شکل گرفته و خدمات خوبی به روستاها برای پویایی، اشتغالزایی، بهبود معیشت ارائه شده است.

وی با بیان اینکه روستاهای استان سمنان از زیرساخت‌های خوبی برخوردار است، تصریح کرد: روستاهای استان پویا و فعال و در رونق تولید و اقتصاد نقش آفرین هستند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان بیان کرد: روستاها و عشایر نقشی مهم در عرصه‌های مختلف مانند اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی دارد و توسعه روستاها، عامل توسعه شهرهاست.
منوچهری با اشاره به رانش زمین در حسین آباد کالپوش و ویرانی‌های این روستا، ابراز داشت: کارهای خوبی در این روستا با کمک دستگاه‌های اجرایی مختلف مانند بنیاد مسکن کارهای خوبی انجام داده و تا حدودی زیر ساخت‌ها شکل گرفته است.

اعطای بیش از ۲ هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغال روستایی

مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای استانداری سمنان با بیان اینکه روستاها مرکز آبادانی کشور هستند، گفت: یک هزار و ۲ طرح اشتغالزایی در استان با اعطای ۲ هزار و ۳۴۰  میلیارد ریال تسهیلات عملیاتی شد.

مهدی صمیمیان در گفت و گو با ایرنا افزود:  با افتتاح یک هزار و ۲ طرح در روستاهای استان سمنان ۲ هزار و ۴۳۴ شغل ایجاد شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته از محل ارزش افزوده ۳۱۰  میلیارد ریال  پول نقد به حساب دهیاری‌ها و ۷۰میلیارد ریال به حساب فرمانداری‌ها برای روستاهای فاقد دهیاری  واریز شد.

به گفته مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای استانداری سمنان، سرانه هر روستایی براساس اعتبارات اختصاص یافته ۲ میلیون و ۴۵۰ هزار ریال است.

وی با بیان اینکه ۱۴۲ هزار نفر از جمعیت استان سمنان در روستاها زندگی می‌کنند، خاطرنشان کرد: ۲۰ درصد جمعیت استان را جمعیت روستایی تشکیل می‌دهد که ۶ درصد کمتر از متوسط کشوری است.

صمیمیان با بیان اینکه ۳۹۵ مدرسه در روستاهای استان سمنان دایر است، اظهار داشت:  ۱۵ هزار و ۷۰۰ دانش آموز در مدرسه‌های روستایی استان مشغول تحصیل هستند.

مدیرکل دفتر روستایی و شوراهای استانداری سمنان بیان کرد: براساس ماده ۲۷ قانون برنامه ششم طرح روستای بدون بیکار در استان سمنان دنبال می‌شود.

۲۹۸ روستای سمنان طرح هادی اجرا شد

مدیرکل بنیاد مسکن استان سمنان با بیان اینکه طرح‌های هادی یکی از عوامل زمینه‌ساز توسعه عدالت در روستاهاست، گفت: ۲۹۸ روستای استان دارای طرح هادی شدند.

علیرضا فلاحی افزود: طرح‌هادی برای روستاهای استان باید طبق برنامه پنج ساله تهیه می‌شد، اما به همت کارشناسان اداره کل بنیاد مسکن  تهیه طرح هادی همه روستاهای استان در سال گذشته به اتمام رسید.

وی با بیان اینکه اعتبارات استانی اداره کل بنیاد مسکن استان سمنان محدود است، افزود: با کارها و تلاش‌های انجام شده اعتبار ملی هفت برابر اعتبار استانی به روستاهای استان اختصاص یافت

وی اختصاص قیر یارانه برای آسفالت معابر روستایی با مشارکت مردم و دولت را از جمله کارهای انجام شده در روستاهای استان سمنان عنوان کرد و افزود: امسال در قالب اجرای طرح‌های عمرانی مشارکت مردم  و دولت  ۱۵۳ میلیارد ریال برای آسفالت معابر روستایی اختصاص یافت.

شتاب رفع نیاز آبی روستاها در دولت تدبیر و امید

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان با بیان اینکه روستاییان مشکل افت فشار آب را اطلاع‌رسانی کنند تا به صورت خاص مشکلات پیگیری شود، تاکید کرد: روستاییان با گزارش و اعلام نقاط حادثه خیز در مسیر لوله کشی آب، می‌توانند از  لوله و اتصالات رایگان برای رفع نقص استفاده کنند.

منصور کشاورزیان ابراز داشت: اکنون با تلاش کارکنان شرکت آب و فاضلاب روستایی تا حد زیادی مشکلات روستاهای استان سمنان در زمینه کم‌آبی رفع شده و اکنون۳۶ روستای مواجه با کمبود آب استان با معضل اساسی در بخش نگهداری، بهره برداری و مدیریت مصرف مواجه است.

وی خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۳، حدود ۱۵۶ روستا از ۲۸۵ روستای تحت پوشش شرکت آبفار سمنان درگیر آب آشامیدنی بودند، در سال ۱۳۹۴ ، به دستور مقام معظم رهبری از محل صندوق توسعه ملی ۵۰۰ میلیون دلار برای آب و فاضلاب  اختصاص یافت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان سمنان ابراز داشت: ۸۹ طرح آب و فاضلاب روستایی در هفته دولت امسال با اعتبار ۱۵۱ میلیارد و ۸۵۷ میلیون ریال در این استان افتتاح و کلنگ‌زنی شد که در هفته دولت این شرکت از لحاظ تعداد طرح‌های آماده افتتاح رکورددار بود.

عشایر تسهیلات ارزان قیمت دریافت می‌کنند

مدیرکل امور عشایری استان سمنان گفت: امسال برای اولین بار برای توسعه کشت گیاهان دارویی و بهبود معیشت عشایر استان تسهیلات ارزان قیمت چهاردرصد به عشایر اعطا می‌شود.

مراد خادم افزود: کشت گیاهان دارویی در عرصه‌های مرتعی بخش عشایری استان سمنان در دستور کار است که با برنامه ریزی اصولی می توان در این بخش برای جوانان شغل ایجاد کرد.

وی ادامه داد: افزایش تولید گوشت قرمز در رونق کسب و کار در بخش عشایری استان سمنان موثر است و با اعطای بسته‌های مختلف حمایتی می توان برای توسعه این بخش از اقتصاد کشور گام برداشت.

خادم تصریح کرد: عشایر با وجود داشتن تولید مظلوم و دارای کمترین امکانات و تسهیلات هستند، با این حال، بیشترین سهم در تولید گوشت قرمز استان را دارند.

وی اضافه کرد: حمایت از بخش عشایری سمنان با اجرای طرح‌های مهم زیرساختی و عمرانی در دستور کار قرار دارد و با اجرای آن می توان برای رونق تولید در استان گام برداشت.

مدیرکل امور عشایری استان سمنان با بیان اینکه ۱۳ تشکل و شرکت تعاونی عشایری با  ۱۴ هزار و ۵۰۰ عضو در استان وجود دارد، گفت: تسهیلات ارزان قیمت چهار درصد برای تعلیف دام به تمام تعاونی‌ها اعطا می‌شود.

عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل می‌شوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل می‌دهند، بیش از یک میلیون و ۷۴ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند و سالانه ۹ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز به ارزش بیش از سه هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تولید می‌کنند.

۷۳۴۲/۶۱۰۳