علیرضا برشاهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اینکه دغدغه فعالان مدنی در حوزه میراث فرهنگی قابل تقدیر است، افزود: سالها قبل نفوذ رطوبت به داخل طاق های سنگی طاق بستان و احتمال آسیب دیدگی نقوش سنگی، موضوع نگران کننده ای بود که بصورت جدی در دستور کار اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه قرار گرفت.
او ادامه داد: با همکاری یک مشاور عالی رتبه مطالعات مرمتی و ساماندهی مجموعه طاق بستان انجام شد.
رئیس اسبق پایگاه ملی طاق بستان افزود: مشاور مربوطه با توجه به مستندات قدیمی اعلام کرد بدلیل پوشاندن و محبوس کردن جوی آب قدیمی جلوی طاق ها آب به صورت مویینگی به داخل طاق ها نفوذ میکند لذا لازم است روی جوی ها برداشته شود.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در خاتمه خاطرنشان کرد: با اقدام به برداشتن پوشش جوی آب، شاهد کاهش چشمگیر رطوبت در این طاق سنگی بودیم، لذا با انجام کلیه اقدام های حفاظتی، وجود چشمه های جاری اطراف طاق جای نگرانی ندارد.
طاق بستان یکی از بی نظیرترین آثار تاریخی ایران و جهان و مجموعه ای از سنگ نگارههای ساسانی است که در شمال شهر کرمانشاه واقع شده است. این مجموعه در قرن سوم میلادی ساخته شده است و ارزش هنری و تاریخی زیادی دارد.
چند صحنهٔ تاریخی از جمله تاجگذاری خسرو پرویز، تاجگذاری اردشیر دوم، تاج گذاری شاهپور دوم و سوم و همچنین چند سنگ نوشته (کتیبه) به خط پهلوی کتیبهای در آن کندهکاری شده است.
یکی از ویژگی های این مجموعه تاریخی وجود چشمه های جوشان آب در کنار سنگ نگاره ها و طاقهای سنگی آن است.
وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، یک اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اند حاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.
بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران و ... از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.
استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۶۲۲ روستا و ۳۴ شهر دارد.
۷۴۴۷/۸۰۶۶
کرمانشاه- ایرنا- سرپرست معاونت میراث فرهنگی، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمانشاه گفت: چشمه جاری آب در جوار طاقبستان که زیبایی این بنای سنگی را دو چندان کرده، تهدیدی برای تخریب و ایجاد رطوبت در این طاقسنگی محسوب نمیشود.