۱۴ مهر ۱۳۹۸، ۱۳:۳۸
کد خبرنگار: 878
کد خبر: 83505336
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

حدود ۴۰ درصد اقتصاد کشور از مالیات معاف است

تهران - ایرنا - رئیس‌ کل سازمان امور مالیاتی کشور گفت: حدود ۴۰ درصد اقتصاد کشور از مالیات معاف است و این امر، در کنار پایین بودن نرخ‌های مالیاتی و فرارهای مالیاتی گسترده، باعث شده میزان درآمدهای مالیاتی در کشور به نسبت حجم اقتصاد، پایین باشد.

به گزارش سازمان امور مالیاتی «امید علی پارسا»، در جمع دادیاران، دادیاران مسئول و دبیران دادستانی در مناطق هفتگانه مالیاتی کشور افزود: سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی در ایران به نسبت کشورهای دیگر، به ویژه کشورهای توسعه یافته پایین است.

وی اضافه کرد: این نسبت در کشورهای توسعه یافته حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد و در کشورهای در حال توسعه حدود ۱۵ تا ۱۸ درصد می رسد که البته این رقم در ایران حدود هشت درصد است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور تصریح کرد: پایین بودن مالیات از تولید داخلی به وضوح نشان می‌دهد که میزان فرار مالیاتی و میزان معافیت‌های مالیاتی در ایران بالاست،

به گفته پارسا، شاخص نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی رقم پایینی را نشان می‌دهد، با این حال، اقشار مختلف جامعه احساس می‌کنند که مالیات بالایی می‌پردازند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه مبارزه با فساد، قاطعیت، شجاعت و صبوری می طلبد، گفت: مبارزه با فساد، پیامدهایی نیز در بر دارد و کارگزاران این حوزه با فشارها و تنش هایی رو به رو می شوند، اما در نهایت نتیجه کار که ایجاد یک نظام اداری سالم و پاک است، آرامش و انگیزه مضاعفی را به دنبال می آورد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین با بیان اینکه چنانچه مردم متناسب با توان واقعی خود در توسعه و ساخت کشور مشارکت نداشته باشند، مسائل زیادی پیش می‌آید و افزود: مبارزه با فرار مالیاتی باعث می شود که اعتماد مردم به دستگاه مالیاتی افزایش یابد و البته سیاست نظام مالیاتی این است که درآمدهای مالیاتی امسال براساس شناسایی فرارهای مالیاتی و از طریق منابع جدید مالیاتی تامین شود.

وی تاکید کرد: پرداخت مالیات افراد چنانچه متناسب با درآمد و ثروت و مصرفشان انجام شود، اداره کشور با اتکا بر مالیات‌ها پیش خواهد رفت.

به اعتقاد پارسا، تمامی اقتصاددانان با هر گرایش و سلیقه‌ای بر این موضوع که بهترین روش تامین مالی بودجه برای اداره کشور، مالیات است، اجماع دارند، زیرا این روش دارای کمترین فشار تورمی بر مردم است.

وی تنها راه مبارزه اساسی و سیستماتیک با فساد را اجرای «مالیات هوشمند» بیان کرد و گفت: هوشمند سازی یا مدرن سازی نظام مالیاتی منوط به دریافت تمامی ریزداده های مربوط به درآمد، ثروت و مصرف افراد است.

پارسا با بیان اینکه اداره پایدار و مطلوب کشور با تکیه بر نظام مالیاتی کارا، منصف و هوشمند» امکان‌پذیر است و  نظام مالیاتی برای توسعه، نیازمند اجرای طرح جامع مالیاتی و دیگر مدرن سازی یا هوشمند سازی نظام مالیاتی است.

وی افزود: گام نخست مدرن سازی برداشته شده و اکنون شاهد اجرای سراسری طرح جامع مالیاتی در کشور و الکترونیکی شدن تمامی فرایندها و خدمات مالیاتی هستیم.

رئیس کل سازمان مزبور خاطر نشان کرد: لازم است تمامی اطلاعات مورد نیاز طرح جامع مالیاتی از دستگاه‌های ذیربط دریافت و در بانک‌های اطلاعاتی این طرح ذخیره شود و هر آنچه نظام مالیاتی در قالب ریزداده‌های اطلاعات اقتصادی افراد نیاز دارد را به دست آورد.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اضافه کرد: برای موفقیت در گام دوم، همکاری همه دستگاه‌های ذیربط برای دریافت ریزداده‌های مورد نیاز ضرورت دارد و سایر طرح‌ها و برنامه‌های مرتبط با گام دوم، از قبیل استقرار پایانه‌های فروشگاهی و اجرای مفاد قانونی در موفقیت بیشتر، اهمیت دارد.

پارسا تاکید کرد: برای موفقیت در برنامه مبارزه با فساد، باید سبک مدیریتی سازمان تغییر کند و از سبک اداری و بوروکراتیک، حافظ منافع موجود، مصلح اندیش و مسامحه‌گر دور شویم و مفاسد اداری به سرعت شناسایی و با مجازات‌هایی سنگین روبه رو شوند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بر مدیریت و کار جهادی در دستگاه مالیاتی تاکید کرد و گفت: مدیریت جهادی بدین معناست که یک مدیر متخصص که پرشور و شوق و مملو از انرژی است، کار موثر انجام دهد و  بقیه به کمک او می‌آیند و در مسیر مبارزه با فساد، همه فشارها را تحمل می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha