مرتضی سلیمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا، با ارائه آخرین گزارش خدمات امداد و نجات ارائه شده به زائران اربعین ۱۳۹۸ در سطح کشور از روز ۱۰ تا ۱۵ مهر جاری این مطلب را عنوان کرد.
وی گفت: در مدت یادشده دو هزار و ۱۹۰ نفر از زائران اربعین حسینی در مسیر سفر به عتبات عالیات در کشور عراق از خدمات پزشکی(تست فشار و قند خون) بهره مند شدند و ۹۸۹ نفر دیگر نیز خدمات امداد و کمک های اولیه سرپایی را دریافت کردند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: همچنین نیروهای امدادی مستقر در قرارگاه های مرزی چهارگانه در استان های ایلام، خوزستان و کرمانشاه به هزار و ۳۹۱ نفر از زائران اربعین حسینی خدمات اسکان موقت را ارائه و هشت نفر از زائران حادثه دیده را به مراکز درمانی و بیمارستانی منتقل کردند.
سلیمی از استقرار ۱۶ تیم عملیاتی امداد و نجات (هر قرارگاه ۳ تیم برادران و یک تیم خواهران) برای امدادرسانی به زائران اربعین حسینی در قرارگاههای مرزی این سازمان در مرزهای خروجی مهران، شلمچه، چزابه و خسروی خبر داد و گفت: این تیم های عملیاتی به منظور امدادرسانی و اسکان اضطراری و موقت حادثه دیدگان و مصدومین احتمالی در جاده های منتهی به مرزهای خروجی در قرارگاه های مرزی و استانی هم مرز با کشور عراق مستقر شده اند.
وی ادامه داد: همچنین ۸۸ دستگاه آمبولانس آماده عملیات، ۳۷ دستگاه خودروی نجات، ۱۸ دستگاه خودروی عملیاتی (کمکدار) ۳۶ دستگاه موتور سیکلت عملیاتی و موتورلانس، چهار دستگاه خودروی ارتباطات تیپ یک و چهار فروند بالگرد امدادی نیز در قرارگاه مرزی این سازمان در مرزهای مهران، شلمچه، چزابه و خسروی مستقر شده اند.
رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه کرد: هر ساله با فرارسیدن ایام اربعین، گروه عظیمی از عاشقان اباعبدالله الحسین (ع) از اقصی نقاط کشور و همچنین خارج از کشور برای زیارت عتبات عالیات به ویژه کربلای معلی به مرزهای چزابه و شلمچه در استان خوزستان، مرز مهران در استان ایلام و مرز خسروی در استان کرمانشاه مراجعه می کنند.
وی ادامه داد: کثرت زائرین در این حرکت حسینی در پشت مرزها و اضافه شدن لحظه به لحظه جمعیت مشتاق اهلبیت عصمت و طهارت از طرفی و محدودیتهای تردد در خروجی مرزها بهدلیل بازرسی و مسائل امنیتی از طرف دیگر، باعث بروز مشکلاتی از جمله اسکان، تغذیه، بهداشت و درمان برای زائرین میشود، از این رو جمعیت هلال احمر به منظور امدادرسانی به زائرین با استفاده از ظرفیتهای استانی ستادی و پشتیبانی به ویژه استانهای مرزی ایلام، خوزستان و کرمانشاه که در همسایگی کشور عراق هستند، اقدامات و تدابیر لازم را بعمل آورده است.
سلیمی از آمادگی کامل ۴۳ هزار و ۱۱۰ نفر روز نیروی امدادی در ۴۷۹ پایگاه امداد و نجات بین شهری در سراسر کشور برای پوشش امدادی اربعین خبر داد و گفت: ۸۰ پایگاه امداد و نجات بین شهری استان های معین در محورهای مواصلاتی منتهی به مرزهای خروجی هم در آماده باش کامل قرار دارند و ۹ هزار و ۷۲۰ نفر روز نیز در ۷۹ پایگاه امداد و نجات موقت و سیار در استان های ایلام، خوزستان و کرمانشاه نیز آمادگی کامل خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی را دارند.
وی توضیح داد: پیش بینی برپائی اردوگاه های اسکان اضطراری در زمان ایجاد بحران در مرزهای یادشده با همکاری سایر دستگاه های اجرایی ستاد مرکزی اربعین نیز در دستور کار این سازمان قرار دارد و تسهیل و تسریع در ارائه خدمات امدادی مناسب به زائرین در داخل و خارج از کشور در برنامه های این سازمان و مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر برنامه ریزی شده است.
عملیات امدادی اربعین هلال احمر به صورت رسمی از ۱۳ مهر آغاز و تا روز جمعه سوم آبان ۹۸ برای امدادرسانی به خیل عظیم عاشقان اباعبدالله الحسین(ع) به مدت ۲۱ روز ادامه دارد.
اربعین مصادف با ۲۰ صفر چهلمین روز شهادت امام سوم شیعیان جهان در صحرای کربلا است. هر ساله شیعیان زیادی به صورت پیاده و سواره به سوی کربلا برای زیارت مزار امام حسین (ع) عزیمت می کنند، این سنت از روزگار گذشته بین مسلمانان مرسوم بوده است. میلیون ها عاشق و شیدا از روزها قبل در تدارک سفر به کربلا و زیارت مزار سرور و سالار شهیدان هستند. شمار زائران کربلا در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته و به یکی از بزرگترین اجتماع مسلمانان جهان تبدیل شده است.
راهپیمایی اربعین حسینی نماد وحدت مسلمان جهان است چرا که در این روز همه مسلمانان از سراسر جهان به سمت کربلا در حرکت هستند. مسافت پیاده روی اربعین میان دو شهر نجف و کربلا حدود ۸۰ کیلومتر است و هزار و ۴۵۲ ستون در این مسیر وجود دارد که فاصله بین هر ستون ۵۰ متر است. برای پیاده روی کل مسیر زمانی در حدود ۲۰ تا ۲۵ ساعت لازم است و بهترین زمان برای شروع این پیاده روی روز ۱۶ صفر است.
نظر شما