محمدصادق معتمدیان در نشست خبری که عصر سه شنبه یک روز پس از برگزاری ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر در خراسان جنوبی، برگزار شد افزود: معینهای شهرستانهای مرزی باید براساس برنامه زمان بندی در زمینه اشتغال و زیرساختی اقداماتی را انجام دهند تا وضعیت این مناطق از لحاظ شاخصهای توسعهای ارتقا یابد.
وی گفت: در قالب این تفاهمنامه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به عنوان دستگاه معین شهرستان نهبندان، کمیته امداد امام خمینی (ره) دستگاه معین شهرستان سربیشه به خصوص بخش درح و مجموعه سپاه و بسیج سازندگی به عنوان معین شهرستان مرزی زیرکوه تعیین شدند که در زمینه ایجاد زیرساختها و اشتغال اقدام خواهند کرد.
استاندار خراسان جنوبی اظهار داشت: از آنجا که فرمت تفاهمنامه شهرستان درمیان مشخص نشده بود و نمایندهای از طرف بنیاد مستضعفان نیز در استان حاضر نشد لذا در سفرهای آتی با حضور رئیس بنیاد مستضعفان جمع بندی کامل را انجام خواهیم داد.
وی گفت: یک فرصت سه ماهه در تفاهمنامه ها مشخص کردیم تا با پیگیری معاونت عمرانی استانداری برنامه اجرایی محرومیتزدایی را در شهرستانهای مرزی دنبال کنیم و هدف ما رسیدن به میانگین شاخصهای توسعهای در این شهرستانها است.
خراسان جنوبی ۱۱ شهرستان دارد و نهبندان، سربیشه، زیرکوه و درمیان چهار شهرستان مرزی این استان هستند.
ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر نخستین بار خارج از پایتخت و دیروز (دوشنبه) پانزدهم مهر با حضور معاون اول رئیس جمهوری، شماری از وزرا و مسئولان کشوری در خراسان جنوبی برگزار شد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: به دنبال این هستیم که برای سایر مناطق استان که محرومیت زیادی دارند از جمله سه قلعه سرایان و عشقآباد طبس نیز این الگو را ادامه دهیم و برای آنان متولی و دستگاه معین انتخاب کنیم.
وی افزود: انتخاب معین به این معنا نیست که تمام مسئولیت را به آن دستگاه محول کنیم بلکه محوریت با این دستگاه است و در کنار آن تمام ظرفیتهایی که بخشهای دیگر کشور دارند نیز به کار گرفته خواهد شد.
معتمدیان با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهوری به بخش دُرح سربیشه گفت: در این بخش توافق کردیم دستگاههایی به عنوان متولیان اصلی توسعه درح کمک کنند که معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، معاونت عمرانی وزارت کشور و استانداری خراسان جنوبی به عنوان متولیان توسعه این منطقه انتخاب شدند و ماهانه گزارش عملکرد به مرکز کشور ارسال شود.
وی اظهار داشت: با تمرکز بر منطقه زیرساختهای شهری را در منطقه ایجاد خواهیم کرد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: همایش روز ملی روستا و عشایر با حضور حداکثری مسئولان کشوری و ۴۰ نفر از مقامات ارشد کشور در این استان برگزار شد و رویکرد دولت توجه به مناطق محروم و عشایری است.
وی تصریح کرد: علیرغم تمام هزینههایی که در زمینه زیرساخت روستاها انجام شده ولی شاهد روند مهاجرت روستاییان هستیم و خراسان جنوبی نیز از جمله استانهایی است که بیشتر درگیر مهاجرت شده است.
وی با بیان اینکه تعداد دستگاههای متولی در کشور زیاد و حدود ۴۰ دستگاه است گفت: در خراسان جنوبی هم ۲۰ دستگاه متولی محرومیتزدایی وجود دارد و ما هم در دبیرخانه معاونت عمرانی استانداری خراسان جنوبی ستادی برای محرومیتزدایی تشکیل دادهایم.
استاندار خراسان جنوبی گفت: با تشکیل این ستاد، خدمات مختلف محرومیتزدایی در شهرستانها مدیریت میشود و این خدمات براساس ظرفیتهای هر منطقه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه برگزاری همایش روز ملی روستا و عشایر دستاوردهای خوبی برای استان در پی خواهد داشت اضافه کرد: برگزاری این همایش اولین بار در خارج از تهران و در خراسان جنوبی نشان از توجه دولت به این استان است.
معتمدیان گفت: با برگزاری همایش روز ملی روستا و عشایر و حضور مسئولان ارشد کشور در استان تلاش کردیم ظرفیتها و مشکلات استان در سطح ملی مطرح شود همچنین چهار تفاهمنامه اختصاصی برای خراسان جنوبی امضا شد.
وی گفت: هدف ما از سفر مسئولان کشوری این است که این رفت و آمدها خروجی برای توسعه استان داشته باشند زیرا خراسان جنوبی در حال توسعه و دارای عقب ماندگی زیادی است که رفع این عقب ماندگی و مشکلات نیازمند توجه و عزم ملی است.
وی کم آبی را مهمترین مشکل شرق کشور دانست و اضافه کرد: مدل جدیدی برای تکمیل مجتمعهای آبرسانی استان و آبرسانی به روستاهای خراسان جنوبی با مشارکت بانکها صورت گرفت.
معتمدیان عنوان کرد: ۳۹ مجتمع آبرسانی برای تامین آب روستاها در خراسان جنوبی با پیشرفت ۶۰ درصدی در دست اجرا است که برای تکمیل آنها به حدود ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی گفت: با روند کنونی تخصیص اعتبارات تا ۱۰ سال آینده این طرحها به اتمام خواهد رسید اما با پیگیریهای صورت گرفته از طریق وزارت نیرو به دنبال این بودیم که ردیف مالی جدیدی برای تکمیل این پروژهها در نظر گرفته شود.
استاندار خراسان جنوبی افزود: ظرفیت قانونی در برنامه ششم توسعه تحت عنوان ماده ۵۶ وجود دارد که نوعی فایناس داخلی و استقراضی است به گونهای که سازمان برنامه و بودجه تضمین پرداخت اصل و فرع تسهیلات بانکی را انجام خواهد داد.
وی بیان کرد: مقرر شد که سه هزار میلیارد ریال اعتبار توسط سه بانک رفاه کارگران، ملی و صادرات تامین شود و مابقی که حدود ۲ هزار میلیارد ریال است توسط سازمان برنامه و بودجه، وزارت نیرو و استان تامین خواهد شد تا با این روند پرداخت تا پایان دولت دوازدهم مجتمعهای آبرسانی نیمه تمام استان را به اتمام برسانیم.
معتمدیان گفت: از محل اعتبار این تفاهمنامه ۵۰ میلیارد تومان در راستای تکمیل مجتمعهای آبرسانی عشایری هزینه خواهد شد.
وی اظهار داشت: بنابر اعلام وزیر نیرو طی ۶ سال گذشته در زمینه آب روستایی ۲۰۷ میلیارد تومان در استان هزینه شده و مبلغ این تفاهمنامه ۴۶۰ میلیارد تومان است.
مقام عالی دولت در استان گفت: نقش مدیریت اینجا خود را نشان میدهد که در این شرایط بحران مالی از این نوع راهکارها و ظرفیتهای قانونی استفاده و پروژههای خود را از رکود خارج کنیم.
وی عنوان کرد: با تصویب سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی در سال جاری و اولین بار در کشور تکلیف دستگاههای متولی مشخص شد و براساس این سند تا افق ۱۴۲۵ سالانه حدود ۲۱۷ میلیون مترمکعب آب برای استان نیاز است که ۱۰۰ میلیون مترمکعب باید از طریق سند سازگاری با اقلیم استان تامین شود.
معتمدیان گفت: در حالی که استان کم آبی هستیم در کشت گلخانه جزو استانهای آخر قرار داریم وه در این خصوص تفاهمنامهای برای احداث یک هزار کیلومتر کشت گلخانهای را به امضا رساندیم.
وی افزود: در زمینه مهار روان آبها در سال جاری ۶۰ میلیارد تومان به خراسان جنوبی اختصاص خواهد یافت که روز گذشته عملیات اجرایی ۱۰۰ سازه آبخیزداری با اعتبار حدود ۳۰ میلیارد تومان در استان آغاز شد و این طرحها در دهه فجر امسال به اتمام خواهد رسید.
استاندار خراسان جنوبی گفت: در زمینه احیای قنوات سال گذشته کمتر از هفت میلیارد تومان اعتبار داشتهایم که در سال جاری به ۱۴ میلیارد تومان افزایش یافته و این اعتبار ابلاغ شده و چندین برابر حجم سال گذشته مرمت قنوات را خواهیم داشت.
وی بیان کرد: یکی دیگر از تفاهمنامههای ما با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درخصوص صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر است که در این زمینه خراسان جنوبی به عنوان پایلوت انتخاب شده و همه سرپرستان خانوارهای روستایی استان با مدل مالی دو سوم سهم دولت و یک سوم سهم متقاضی زیرپوشش بیمه اجتماعی قرار میگیرند.
معتمدیان گفت: تفاهمنامهای هم با صندوق کارآفرینی امید امضا کردیم که این دستگاه ۱۵ میلیارد تومان در زمینه مشاغل خرد در استان سرمایهگذاری خواهد کرد.
وی اظهار داشت: همچنین امسال ۱۲۰ میلیارد تومان برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری به استان اختصاص یافته است.
وی گفت: تاکنون ۶۷ هکتار گلخانه اجرا شده که احداث یک هزار سطح کشت گلخانه تحول بزرگی در استان ایجاد خواهد کرد.
استاندار خراسان جنوبی افزود: وزارت نیرو مکلف است در زمینه تامین آب این گلخانهها مجوز بدهد و سند سازگاری با کم آبی این تکلیف را برای وزارت نیرو مشخص کرده است.
وی گفت: در زمینه هدررفت آب چهار تا پنج درصد از میانگین کشوری بالاتر هستیم که برای جبران این موضوع، برنامهریزی شده سالانه خطوط و شبکههای فرسوده آب را بازسازی کنیم.
معتمدیان یادآور شد: در ارتباط با خروج روان آبهای سطحی شهرستان مرزی زیرکوه به خارج از استان نیز معاون اول رئیس جمهوری دستور داد کار کارشناسی انجام شود که منتظر پاسخ وزارت نیرو هستیم.
وی با بیان اینکه روز گذشته عملیات اجرایی راهآهن بیرجند - یونسی به طول ۳۲ کیلومتر در استان آغاز شد گفت: عملیات قطعه اجرایی شماره ۱۶ در بخش بیرجند - یونسی با اعتبار ۹۰ میلیارد تومان آغاز شد که اقدام بزرگی در استان بود.
نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی با اشاره به اینکه ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای اتمام دوباند سازی جاده بیرجند - قاین نیاز داریم افزود: همچنین آسفالت جاده ماهیرود سربیشه به فراه افغانستان ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که به زودی عملیات اجرایی قطعه ۳۰ کیلومتری جدیدی در این مسیر آغاز خواهد شد.
وی اظهار داشت: مبلغ ۲ میلیون یورو برای تکمیل جاده ماهیرود - فراه پیگیری شد که این اعتبار به وزارت راه و شهرسازی ابلاغ شده است.
معتمدیان عنوان کرد: در زمینه بازگشایی مرزها دیپلماسی فعال ایجاد و زیرساختهای این مرز از نظر جمهوری اسلامی فراهم شده همچنین دستگاه حاکمیتی استقرار پیدا کرده است.
وی گفت: تجارت بین الملل معاهدهای است که بین ۲ کشور اتفاق میافتد لذا ما نمیتوانیم برای خودمان به تنهایی مرز را فعال کنیم بلکه در تمام مرزهای خراسان جنوبی زیرساختهای گمرکی ایجاد شده است و آمادگی بازگشایی بازارچهها را داریم.
استاندار خراسان جنوبی افزود: با پیگیری صورت گرفته دیپلماسی فعال است همچنین تمام اقدامات خود را شفاف در اتاق شیشهای و در معرض نقد قرار میدهیم، نهضت مطالبهگری از ناحیه دولت انجام میشود و هیچ کار پنهانی نداریم.
وی گفت: دغدغه اصلی ما خدمت به مردم است در حالی که برخی تصور میکنند دغدغههای دیگری برای ما مطرح است اما با تمام توان سعی میکنیم مشکلات مردم را پیگیری و حل کنیم تا شرمنده مردم نشویم.
معتمدیان با اشاره به اینکه تمام دشمنان نظام به دنبال این هستند که مردم را ناامید کنند اضافه کرد: هرکسی ایجاد ناامیدی را در جامعه ترویج کند، مردم را مقابل نظام قرار دهند و مطالبات غیرواقعی ایجاد کنند از رویکردهای دشمن است و هرکسی در این زمین بازی میکند در زمین دشمن است.
وی گفت: فضای مجازی ظرفیت بسیار خوبی است که مردم بهرهمند میشوند اما آسیبهایی هم دارد که مراقب باشیم در این فضای ناشناخته تحت تاثیر جریانات معاند قرار نگیریم چراکه در این فضا گروههای معاند و ضد انقلاب به دنبال این هستند که اخبار ناامیدی و اختلاف انگیز انتشار بدهند.
استاندار خراسان جنوبی تاکید کرد: مراقب باشیم که شناسنامه دار باشیم و کسانی را که خود را پنهان میکنند و در پستوها قرار میگیرند با مراقبت رصد کنیم.
وی با بیان اینکه در شورای تامین استان کمیته فضای مجازی را ابلاغ کردیم گفت: با توجه به فضای انتخاباتی پیش رو باید مراقب باشیم این فضای سالم تحت تاثیر القای ناکارآمدی نظام که توسط دشمنان دنبال میشود، قرار نگیرد و هرجا عبور از خطوط قرمز است باید برخورد شود تا جریانات ناشناخته فضای کاری استان را برهم نزنند.
۷۵۵۶*۳۰۲۸
نظر شما