ابراهیم تقوایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سالانه بر اساس نیاز، دام زنده از استان های غربی کشور به استان وارد می شود، اظهار داشت: دام های مزبور با مجوز دامپزشکی از استان های اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی وارد استان شده است.
وی افزود: برای کنترل محموله های دام، پست قرنطینه دامپزشکی در محور چمن بید به صورت شبانه روز فعال است و برای کنترل ورود دام، پست های قرنطینه ای نیز به صورت موقت در محورهای مختلف استان فعال می شود.
وی تصریح کرد: همچنین گشت های مشترکی با همکاری نیروی انتظامی برقرار می شود.
تقوایی اظهار داشت: دامپزشکی استان برای صیانت از سرمایه های دامی، جلوگیری از انتقال بیماری ها و پیشگیری از مخاطرات بهداشتی، از خروج غیرمجاز دام و فرآورده های دامی جلوگیری و با آن برخورد می کند
وی درباره خروج غیرمجاز دام از استان نیز گفت: حضور و فعالیت واسطه ها، علت خروج غیرمجاز دام است و سودجویان با استفاده از حضور کم پلیس و پایین بودن نظارت ها در محورهای فرعی، اقدام به جابه جایی دام بدون مجوز می کنند.
کارشناس مسئول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی حمل دام بیمار را از علت های خودداری افراد برای دریافت مجوزهای لازم برشمرد و افزود: از افراد انتظار می رود برای حمل دام، نسبت به دریافت مجوزهای لازم مبادرت داشته باشند در غیر این صورت فعالیت آنان قاچاق تلقی می شود.
تقوایی با بیان اینکه ۹۰ درصد از دامداری های خراسان شمالی سنتی است، گفت: دلالان با حضور در روستاها و دامداری های سنتی، افدام به خرید دام کرده و با خارج کردن آن از استان، با قیمت بیشتری به فروش می رسانند.
کارشناس مسئول قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی افزود: با توجه به افزایش قیمت نهاده ها، دامدار برای نگهداری دام خود با هزینه بالا دچار مشکل می شود و در این شرایط دامداران اقدام به فروش دام می کنند و واسطه ها وارد عرصه شده و اقدام به خروج دام می کنند.
بر اساس این گزارش در خراسان شمالی بیش از ۲ میلیون راس دام سبک و حدود ۶۰ هزار راس دام سنگین نگهداری می شود و سالانه معادل ۵۰ درصد جمعیت دام سبک و ۳۰ درصد دام سنگین موجود به جمعیت دام های استان افزوده می شود.
بر این اساس، سالانه یک میلیون راس دام سبک و ۲۰ هزار راس دام سنگین به دام های استان افزوده می شود و امسال به دلیل شرایط خوب برای نگهداری دام سبک، میزان افزایش جمعیت دام سبک استان بیشتر بوده است.
سالانه ۱۰۰ هزار راس دام سبک و هفت هزار راس دام سنگین در کشتارگاه های استان کشتار می شود و البته معادل نیمی از این رقم هم در روستاها کشتار می شود.
سالانه باید ۳۰۰ هزار راس دام سبک پیر که بازدهی ندارند، از گله های دام خراسان شمالی خارج شود.
۷۱۸۵/۵۱۳۲
نظر شما