به گزارش پایگاه اطلاعرسانی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور خلیل آقایی پس از شنیدن گزارش طرح مطالعات مدیریت منابع طبیعی حوزه جنگلی شمال کشور تأکید کرد: تغییر کاربری و واگذاری جنگل ممنوع است، صنعت باید در جایی استقرار یابد که جنگلها را تحت تأثیر قرار ندهد.
وی افزود: واقعیت این است که در یک اکوسیستم هم عرصههای منابع طبیعی و هم مردم در کنار هم حیاتشان را ادامه میدهند، اما نمیتوانیم منافع نسلهای امروز و آینده را نادیده بگیریم و شاهد تخریب جنگلها و مراتع باشیم.
فضای مناسبی برای نجات شمشاد هیرکانی بهوجود آمده است
ارائه گزارش پیشرفت طرح نجات شمشاد هیرکانی از بخشهای دیگر جلسه امروز بود که رئیس سازمان جنگلها ضمن تشکر از اقدامات انجام شده گفت: فضای مناسبی برای نجات شمشاد هیرکانی به وجود آمده است، اما هنوز اول کار هستیم و همچنان باید با حساسیت و جدیت اقدامات را پیش ببریم.
وی با تأکید بر اینکه باید از همه ظرفیتها و توان فنی و علمی برای زندهمانی شمشاد استفاده کنیم، افزود: با توجه به اهمیت مدیریت زمان برای کار در طبیعت، باید تمام اقدامات با حداکثر سرعت و دقت پیگیری و اجرایی شود.
جنگلهای هیرکانی با ۱.۹ میلیون هکتار وسعت، از آستارا در شمال استان گیلان تا گُلیداغ در شرق استان گلستان، در گسترهای به طول تقریبی ۸۰۰ کیلومتر و عرض ۲۰ تا ۷۰ کیلومتر پراکنش دارد.
با تایید کارشناسان اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت و منابع طبیعی ( IUCN ) در چهل و سومین اجلاس یونسکو در ۱۴ تیر ماه ۹۸، جنگلهای هیرکانی، نام دومین پرونده جهانی میراث طبیعی ایران را از آن خود کرد و در یونسکو به ثبت جهانی رسید.
نظر شما