به گزارش خبرنگار ایرنا، عباس پارسامنش در جمع دهیاران و شوراهای اسلامی این شهرستان اظهار داشت: کاهش پرونده های ورودی یکی از دغدغه های مهم قوه قضائیه است و آگاهی مردم به مسائل حفوقی می تواند در رفع این دغدغه موثر باشد.
وی با بیان اینکه 70 درصد از پرونده های قضایی شرایط سازش را دارند افزود: بخش عمده پرونده های ورودی به محاکم قضائی نیز مربوط به مناطق روستایی است که دهیاران و شوراهای اسلامی می توانند در کاهش آن نقش داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه باید ارتباط بین دهیاران و شوراهای اسلامی با قوه قضائیه بیشتر شود تصریح کرد:محکم تر شدن این ارتباط موجب کاهش زمینه های ارتکاب جرم در مناطق روستایی خواهد شد، ضمن آنکه انتظار می رود دهیاران و شوراهای اسلامی با اقدامات موثر خود زمینه صلح و سازش در بین طرفین پرونده های روستایی را فراهم کنند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه دهیاران و شوراهای اسلامی باید در خصوص زمینه های ارتکاب جرم در مناطق روستایی حساس و پیگیر باشند اظهار داشت: استفاده از ظرفیت مساجد در پیشبرد امور فرهنگی به ویژه افزایش سطح آگاهی مردم در خصوص مسائل حقوقی نیز از جمله برنامه هایی است که می تواند در کاهش زمینه های ارتکاب جرم درسطح روستاها موثر باشد.
پارسا منش در ادامه با اشاره به وظایف دهیاران و شوراهای اسلامی گفت: جلوگیری از ساخت و سازهای غیر مجاز ، جلوگیری از برداشت های غیر مجاز شن و ماسه ، جلوگیری از تغییر کاربری های غیر مجاز و حفظ منابع ملی از جمله وظایف مهم دهیاران و شوراهای اسلامی است.
وی با بیان اینکه دستگاه قضا از دهیاران و شوراهای اسلامی برای برخورد با متخلفان حمایت خواهد کرد ، ابراز امیدواری کرد با همکاری دهیاران و شوراهای اسلامی شاهد ایجاد امنیت بیشتری در سطح روستاهای این شهرستان باشیم.
وی با اشاره به مهاجرت افراد غیر بومی به منطقه نیز گفت: به منظور پیشگیری از هرگونه آسیب به بافت سنتی و قدیمی مناطق روستایی نیاز است با دقت بیشتری عمل کنیم تا در آینده دچار مشکل نشویم.
فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه نیز در این نشست شوراهای اسلامی و دهیاران را حافظان منافع مردم مناطق روستایی دانست و گفت: به این منظور ضرورت دارد تا دهیاران و شوراهای اسلامی ارتباط بیشتری با ادارات و نهادها داشته باشند.
رحیم حیدری در ادامه به نقش شوراها و دهیاران در توسعه مناطق روستایی اشاره کرد و گفت: تعامل مناسب شوراها و دهیاران با مسئولان کاهش بسیاری از آسیب های اجتماعی را به همراه دارد ضمن آنکه ضروری است تا به ارتباط بیشتر با قوه قضائیه توجه شود.
به گفته حیدری شوراهای اسلامی و دهیاران باید در حفظ منابع طبیعی و تاسیسات زیربنایی دقت کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه های ساخت و ساز و تغییر کاربری اراضی موارد را به مسئولان اطلاع دهند.
وی در پایان ضمن قدردانی از تلاش ها و زحمات شوراهای اسلامی و دهیاران از آنان خواست تا با جدیت بیشتری در جهت رفع مشکلات مردم مناطق خود قدم بردارند.
بخشدار بخش مرکزی شهرستان آستانه اشرفیه نیز در این نشست اظهار داشت: بخش مرکزی این شهرستان دارای 71 روستاست که از این تعداد 58 روستا دارای دهیاری مصوب هستند.
محمد حسن خواه با اشاره به فعالیت 213 عضو شورای اسلامی در روستاهای این بخش اظهار داشت: برگزاری این نشست با هدف تعامل و همکاری بیشتر بین شوراهای اسلامی و دهیاران این منطقه با دادگستری و ادارات و نهادها صورت گرفته است.
وی شوراهای اسلامی و دهیاران را مدیران مناطق روستایی دانست و گفت: تعامل خوب شوراهای اسلامی و دهیاران این منطقه با ادارات و نهادها موجب شده تا فعالیت های بسیار خوبی در زمینه توسعه مناطق روستایی این بخش صورت گیرد.
بخشدار بخش مرکزی شهرستان آستانه اشرفیه در خاتمه از شوراهای اسلامی و دهیاران این بخش خواست تا رفع مشکلات و مسائل روستاهای خود را با جدیت بیشتری دنبال کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، در ادامه این جلسه به مناسبت پانزدهم مهرماه روز روستا در محل فرمانداری آستانه اشرفیه ، جمعی از شوراهای اسلامی و دهیاران این بخش به بیان مشکلات مناطق روستایی پرداختند.
شهرستان آستانه اشرفیه با داشتن دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر با 105 روستا در شرق استان گیلان قرار دارد.
7287 /6030
نظر شما