۱۸ مهر ۱۳۹۸، ۲۳:۰۱
کد خبرنگار: 2100
کد خبر: 83512185
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

صالحی: تلقی رایج درباره هزینه‌بر بودن حوزه فرهنگ و هنر نادرست است

شیراز- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این تلقی رایج را که فرهنگ و هنر حوزه‌ای هزینه‌بر و حمایتی است، نادرست خواندو گفت:با تقویت صنایع خلاق که زیرمجموعه فرهنگ و هنر است، می‌توان از این حوزه با عنوان گرداننده چرخ اقتصاد در کشور بهره گرفت.

سید عباس صالحی شامگاه پنج‌شنبه ۱۸مهرماه در جمع فرهنگوران و هنرمندان شیرازی موضوع فرهنگ و هنر را از یک منظر نمادی هویتی خواند و تصریح کرد: ایران را هم در گذشته تاریخی‌اش و هم در حال حاضر با مولفه‌های فرهنگی و هنری می‌شناسند؛ در این میان، گرچه ممکن است جسته و گریخته در حوزه‌هایی دیگر  راهی باز کرده باشیم، هیچ حوزه‌ای مانند فرهنگ و هنر نمی‌تواند هویت ایرانی را چنین شکوفا معرفی کند.

صالحی ابراز داشت: وقتی از فرهنگ و هنر سخن می‌گوییم، منظور بخشی از زندگی اجتماعی ملت نیست، بلکه از روح ملت حرف می‌زنیم؛ از همین رو همه کسانی که به ایران و آینده کشور،  به بقا و ماندگاری فکر می‌کنند باید به فرهنگ و هنر توجه کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: مسئولان باید همواره این نگاه را داشته باشند که گرچه به عنوان عضوی از جامعه فعالیت می‌کنند، هیچ عضوی نمی‌تواند بدون روح معنا شود؛ از همین رو نگاه به اثر هنری یا اجرای برنامه‌های فرهنگی صرفا خدمت یا کالای اجتماعی محسوب نمی‌شود.

نگاه انحصاری به حوزه فرهنگی و هنر پذیرفته نیست

صالحی یکی از مشکلات این حوزه را نگاه انحصاری به آن دانست و عنوان کرد: اینکه فرهنگ و هنر را تنها متعلق به بخشی از جامعه بدانیم، حتی اگر به آن تعلق خاطری هم نشان دهیم، دیدگاهی نادرست است.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ و هنر صرفاً امدادبگیر نیست، خاطرنشان کرد: با آنکه دولت‌ها باید در برخی موارد کمک‌هایی به این حوزه داشته باشند، جریان فرهنگ و هنر امروز در زمینه‌هایی همچون مد و لباس، طراحی، فناوری‌های دیجیتال، غذاهای محلی و... یک حوزه اقتصادی فعال است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۱۶ نزدیک به ۳۰ میلیون شغل در صنایع فرهنگی در کشورهای عمدتاً توسعه خلق شده بود، افزود: از این تعداد ۲۵ میلیون شغل متعلق به  آمریکا، اروپا و ژاپن بوده است؛ همچنین ۱۶درصد شاغلان در آمریکا در صنایع خلاق فعالیت می‌کند و گردش مالی این حوزه در این کشور ۶۲۰ میلیون دلار برآورد شده است؛ افزون بر این در اروپا نیز ۷میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در همین زمینه فعال هستند.

صالحی ادامه داد: با توجه به این آمار، جریان سرمایه‌گذاری از نظر قدرت ارتباطی و صادراتی و ویژگی‌های فراوان این حوزه فرصتی را برای ایران ایجاد کرده است که در این فضا با منابع انسانی قابل توجه، فرصتی ملی خلق کند.

وی تکیه بر عنصر جوانی و خلاقیت را از مولفه‌های گرایش اقتصادی به هنر در زمینه‌های یادشده عنوان کرد و بیان داشت: بسیاری از صنایع خدماتی می‌توانند در بستر صنایع خلاق حرکت کنند؛ از آن جمله باید به حوزه گردشگری اشاره کرد که می‌تواند هم از صنایع هنری درآمد کسب کند و هم با مردم ارتباطی عمیق برقرار کند.

ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر فرصتی برای شکوفایی اقتصادی

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین رابطه ایجاد گذرهای فرهنگ و هنر را یکی از راهکارهای بهره‌گیری از صنایع خلاق دانست که همه اجزای هویتی شهر را درگیر می‌کند و به آن تشخصی می‌بخشد که با معنای فرهنگ تعریف می‌شود و فرصتی برای اقتصاد فرهنگ و هنر ایجاد می‌کند.

صالحی اعلام کرد: نخستین خیابان فرهنگ و هنر شیراز بعد از ماه صفر آماده افتتاح است و با این رویکرد شکل می‌گیرد که بتوانیم رد پاهای فرهنگ و هنر را در حوزه‌های اقتصادی، اشتغال‌آفرینی و تسهیلات مالی بیشتر ببینیم.  

وی تقویت اقتصاد هنر را در گرو عزم جزمی دانست که اصحاب فرهنگ و هنر باید آن را ایجاد کنند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از شکل‌گیری صنوف اصحاب فرهنگ و هنر، به‌منزله جریان مدنی یاد کرد که می‌توانند از هویت و اقتصاد فرهنگ و هنر دفاع کنند.  

صالحی با بیان اینکه در این مسیر، گام‌هایی برداشته شده است، ابراز داشت: تا امروز هزار  میلیارد تومان تفاهم‌نامه استانی امضا شده است که ۹۴ میلیارد تومان آن مربوط به استان فارس بوده است و تایید می‌کند که این حوزه هم هویت‌آفرین و هم اقتصادزاست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ظهر سه‌شنبه در سفری سه روزه با هدف شرکت در آیین یادروز حافظ و دیدار با فرهنگوران استان فارس وارد شیراز شد.

آیین  یاد روز حافظ شامگاه جمعه با حضور سید عباس صالحی و جمعی از اصحاب اندیشه و مسوولان استان فارس در محل آرامگاه حضرت لسان الغیب حافظ شیرازی برگزار می شود.

۹۸۸۵ /۶۱۱۳

اخبار مرتبط