۱۹ مهر ۱۳۹۸، ۵:۵۸
کد خبرنگار: 1195
کد خبر: 83512264
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

زلنسکی: آماده تحقیق درباره دخالت اوکراین در انتخابات آمریکا هستم

تهران- ایرنا- رئیس جمهوری اوکراین اعلام آمادگی کرد که تحقیقاتی درباره دخالت کی‌یف در انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا و همچنین فساد مالی مرتبط با شرکت پسر بایدن آغاز کند.

«ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین که به شکلی ناخواسته وارد یک بازی سیاسی میان دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و دمکرات‌های این کشور شده، عصر پنجشنبه (به وقت محلی) کنفرانس خبری ۱۴ ساعته‌ای برگزار کرد که بیشتر آن مربوط به این موضوع بود.

به نوشته تارنمای خبرگزاری رویترز، مجلس نمایندگان آمریکا تحقیقاتی را آغاز کرده تا بداند آیا ترامپ از کمک مالی تایید شده توسط کنگره به عنوان اهرم فشار برای وادار کردن زلنسکی برای تحقیق درباره «جو بایدن» یکی از رقبای دمکرات ترامپ در انتخابات ۲۰۲۰ ایالات متحده، استفاده کرده یا خیر.

رئیس جمهوری اوکراین در کنفرانس خبری خود گفت که ترامپ در دیداری که ماه گذشته با وی در کاخ سفید داشت، نه از او باج‌خواهی کرده و نه در تماس‌های تلفنی‌اش او را برای چنین کاری تحت فشار قرار داده است.

زلنسکی گفت که آماده است تحقیقاتی مشترک درباره شرکت نفتی «بوریزما» که «هانتر» پس بایدن از اعضای هیئت مدیره آن بوده، و همچنین درباره انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آغاز کند. وی در عین حال تاکید کرد که اوکراین کشوری مستقل با نظام قضایی مستقل است که او حق دخالت در آن را ندارد.

یک افشاگر ناشناس در جامعه اطلاعاتی آمریکا فاش کرده است که ترامپ سوم مردادماه در تماس تلفنی با رئیس جمهوری اوکراین از وی خواسته بود تا در مورد بایدن رقیب دمکرات ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ و پسرش هانتر تحقیق کند.

بایدن پیشتر در زمانی که معاون باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا بود، یک بسته کمک پولی به اوکراین را تعلیق کرده بود تا کی‌یف تحقیقات درباره شرکت بوریزما را متوقف کند.

در حین کنفرانس بسیار طولانی زلنسکی، دادستان‌های آمریکا گفتند که دو دستیار «رودی جولیانی» وکیل شخصی ترامپ که در پرونده مورد مناقشه نقش داشته، تلاش کرده‌اند تا پول خارجی را به یکی از کمیته‌های انتخاباتی حامی ترامپ و برخی دیگر از نامزدها تزریق کنند.

زلنسکی در پاسخ به خبرنگارانی که درباره این دو دستیار اوکراینی‌تبار جولیانی از وی پرسیدند، گفت که هرگز آن‌ها را ندیده است.

وی تاکید کرد در زمانی که با ترامپ به صورت تلفنی گفت‌وگو کرده، از بلوکه شدن کمک ۴۰۰ میلیون دلار آمریکا به اوکراین خبر نداشته و وقتی از طریق وزیر دفاع خود مطلع شده، هنگام ملاقات با مایک پنس معاون ترامپ در لهستان این موضوع را با وی در میان گذاشته است.

انتشار محتوای تماس تلفنی ترامپ و زلنسکی، دموکرات‌های مجلس نمایندگان را بر آن داشت تا در مورد امکان استیضاح ترامپ به اتهام سوء استفاده از قدرت، تحقیقاتی را آغاز کنند.

ترامپ پیش تر در توییت‌هایی، رسانه‌های خبری این کشور را متهم کرد که برای حمایت از بایدن و پسرش، از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کنند.

مجلس نمایندگان آمریکا تاکنون بسیاری از مقام‌های دولت ترامپ از جمله مایک پمپئو وزیر خارجه، مارک اسپر وزیر دفاع و «ریک پری» وزیر انرژی او را احضار کرده است. پمپئو با رد درخواست مجلس نمایندگان، اعضای دمکرات این مجلس را به قلدری متهم کرد.

کنگره آمریکا بر اساس قانون اساسی این کشور اجازه دارد که رئیس جمهوری را پیش از به پایان رسیدن دوره چهار ساله از کار برکنار کند، به شرطی که به اعضای کنگره ثابت شود رئیس‌جمهوری به یکی از این موارد متهم است: خیانت، رشوه و سوء‌ استفاده از قدرت.

آدام شیف رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه هفتم مهر ماه اعلام کرد که کنگره به دنبال دسترسی به تماس‌های تلفنی ترامپ با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و سایر رهبران جهان است.

به نظر می رسد تحرکات ترامپ در حوزه سیاست خارجی آنچنان هنجارشکنانه بوده که کنگره چنین درخواستی را ارائه کرده است. شیف دلیل این درخواست را نگرانی‌ از احتمال به خطر افتادن امنیت ملی آمریکا عنوان کرده است.

برای حذف ترامپ از قدرت، ۶۷ نفر از ۱۰۰ عضو سنا باید به گناهکاری او رای دهند. جمهوریخواهان ۵۳ کرسی در سنا دارند که این تعداد برای دموکرات ها ۴۵ کرسی است. همچنین دو نماینده مستقل در این مجلس حضور دارند که به طور معمول موافق با دموکراتها رای می‌دهند.

«جف فلیک» سناتور جمهوریخواه پیشین آمریکا هفته گذشته گفت که دستکم ۳۵ سناتور جمهوریخواه در صورت برخورداری از رای مخفی، به استیضاح ترامپ رای می‌دهند.

تاکنون ۲۱۸ تن از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا که ۴۳۵ کرسی دارد، نیز به صورت علنی اعلام کرده‌اند که خواستار نوعی استیضاح برای ترامپ هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha