تاکید بر نقش‌آفرینی احزاب در انتخابات

شیراز-ایرنا-تاکید بر اهمیت و نقش‌آفرینی احزاب در ایجاد شور و نشاط انتخاباتی در انتخابات دوم اسفند ۹۸ و ضرورت تلاش تمام حزب‌های سیاسی استان فارس برای مشارکت حداکثری مردم در پای صندوق‌ رای از جمله موارد مطرح شده در نشست مشترک مسئولان سیاسی این استان و شیراز با نمایندگان احزاب و تشکل‌های سیاسی فارس بود.

نشست مشترک احزاب سیاسی شهرستان شیراز با حضورمعاون سیاسی، امنیتی و مدیر کل دفتر سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس و همچنین دبیران احزاب مختلف سیاسی اصلاح طلب، اصولگرا، مستقلین و اعتدالیون این استان شنبه در شیراز برگزار شد.

انتظار از احزاب باسابقه فارس بالاست

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، در این نشست نگاهی به عملکرد احزاب مختلف استان و تأثیر آن در حوزه سیاسی کرد و گفت: باید قبول کنیم که جریان ها و شخصیت های سیاسی استان فارس دارای سابقه سیاسی مفید و توانمند هستند که این امر انتظارات را از احزاب فعال استان بالا می برد.

سید احمد احمدی زاده اظهار داشت: امروز نماینده عالی دولت به عنوان یک استاندار بومی و با آشنایی و اشراف کامل به تمام موضوعات در حوزه های مختلف به همراه دیگر معاونین آمادگی کامل خود را به منظور دریافت هرگونه انتقاد و پیشنهاد به همراه ارایه راهکار لازم اعلام داشته‌اند که می بایست احزاب با سلایق مختلف با هدف توسعه پایدار استان خود به صحنه بیایند و اجازه ندهند تخریب جای نقد را بگیرد.

وی با انتقاد از برخی رفتارها و جلسات که هیچ خروجی و حاصلی برای توسعه استان و حل مشکلات مردمی ندارد، افزود: اعتقاد داریم که احزاب و جریانات سیاسی مختلف با سلایق گوناگون باید هر کجا منافع استان ایجاب کند یا با هدف پیگیری مطالبات مردمی بتوانند دور یک میز جمع شوند و برای مسایل و مشکلات مطرح شده راهکار ارایه دهند.

احمدی زاده یکی از کارکردهای مهم احزاب را قانون مداری و نهادینه کردن قانون در جامعه عنوان کرد و گفت: تمام احزاب با گرایش‌های سیاسی مختلف در دولت دارای سهم و مسئولیت هستند و احزاب مختلف در استان نیز می بایست با برنامه اثر گذار برای حل مشکلات موجود به صحنه بیایند و از حضور و برنامه‌های مدون به همراه راهکارهای ارایه شده تمام احزاب استقبال کرد.

بیانیه گام دوم را احزاب بومی‌سازی کنند

او در ادامه سخنان خود اشاره ای نیز به بیانیه گام دوم انقلاب کرد و افزود: انتظار می‌رود که احزاب سیاسی استان با هر گرایش سیاسی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را که رهبر معظم انقلاب تدوین کرده اند بیش از گذشته مورد توجه قرار دهند و ضمن بومی سازی موضوعات متناسب با شرایط استان بر روی آن نشست های تخصصی و تحلیلی به منظور بهره برداری حداکثری برگزار کنند.

رئیس و سخنگوی ستاد انتخابات استان فارس با بیان اهمیت و نقش احزاب در معرفی نامزدهای اصلح و فراهم کردن بستر لازم در راستای حضور حداکثری مردم در پای صندوق های رای ،گفت: دولت در بحث سلامت و امنیت انتخابات با تمام توان ایستادگی خواهد کرد که در همین راستا گروها و کمیته های مختلفی تشکیل و فعالیت شان را آغاز کرده اند و در بحث رقابت سالم نامزدها در چارچوب قانون و مشارکت حداکثری مردم که موضوعی ملی است نیز انتظار داریم همگان علی الخصوص احزاب سیاسی در صحنه حاضر باشند.

معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استانداری فارس در ادامه ضمن تاکید به ضرورت و استمرار نشست مشترک فرمانداران سراسر کشور  با احزاب و گروهای سیاسی اظهار داشت: تشکیل خانه احزاب یکی از اولویت های حوزه سیاسی استان است که  با پیگیری های انجام شده ، مکانی در نظر گرفته شده و در تلاش هستیم هر چه سریعتر این مطالبه بحق احزاب استان مبنی بر تشکیل خانه احزاب محقق شود.

احمدی زاده گفت:‌سند پیشران و توسعه فارس با در نظر گرفتن اقتصاد مقاومتی و رونمایی از آن با حضور وزیر کشور تهیه شد و یکی از اولویت های اصلی مدیریت ارشد استان تحقق شعار سال و رونق تولید و ترغیب سرمایه گذاران این استان با برداشتن موانع مختلف از جمله پیچ و خم های اداری است که با تشخیص و دستور مستقیم استاندار فارس تعداد ۱۲۸ مجوز بی نام و آماده سرمایه گذاری صادر شده که با استقبال کم نظیر سرمایه گذاران نیز مواجه و تا امروز بیش از ۳۰ مجوز به نام متقاضیان سرمایه گذاری در استان ثبت شده است.

فرماندار شیراز: شور و نشاط احزاب به جامعه گسترش یابد

شور و نشاط احزاب 

فرماندار شهرستان شیراز در این نشست گفت: هدف از برگزاری این نشست‌ها ایجاد شور و نشاط سیاسی و بسط آن در جامعه است.

محمدرضا امیری با  اشاره به الزامات مردم سالاری اضافه کرد: معتقدیم تحکیم پایه های نظام و مردم سالاری دینی با حضور جریان ها و بازیگران عرصه‌های مختلف امکان پذیر است و یقینا یکی از بازیگران و کارگردانان عرصه سیاست جامعه، تشکل ها و احزاب سیاسی هستند.

وی با بیان اینکه فصل انتخابات بهار احزاب سیاسی است اما فعالیت احزاب نباید محدود به زمان انتخابات شود،افزود: انتظار است که احزاب سیاسی در برهه‌های مختلف زمانی در مباحث مختلف ایفای نقش کرده و دامنه این نوع نشستها و گفت گو ها بله سطح جامعه توسعه یابد.

فرماندار شیراز با بیان اینکه هر حزب سیاسی با سلایق مختلف که مطالبه گری خود را در چارچوب قانون دنبال کند مورد حمایت دولت و حاکمیت قرار دارد، خاطر نشان کرد:  در شورای اداری اخیر شهرستان شیراز بر این موضوع مهم تأکید شد که نهادهای دولتی و حاکمیتی به تنهایی نمی‌توانند شور و نشاط سیاسی را ایجاد کنند و این ارگانها تنها می توانند بستر ساز باشند.

امیری ادامه داد: یقینا یکی از ابزارهای اعمال حاکمیت در نظام مردم سالاری عرصه انتخابات، کنشگران سیاسی و احزاب فعال هستند که در عرصه جامعه بر ایجاد شور و نشاط سیاسی نقش ایفا می کنند.

رییس ستاد انتخابات شهرستان شیراز در ادامه سخنان خود، برگزاری انتخابات با شکوه و با مشارکت حداکثری مردمی در پای صندوق‌های رأی را فصل مشترک تمامی احزاب سیاسی در کشور دانست و اضافه کرد: امروز از یک سو با جنگ نابرابر اقتصادی تمام عیار مواجه هستیم و از طرفی دیگر برخی مباحث داخلی ناشی از تحریم داریم که در این شرایط بایستی بر نقاط اشتراک‌های فراوانی که بین احزاب وجود دارد تاکید کرد.

وی بر اهمیت انتخابات پیش رو تاکید و به اقدامات انجام شده ستاد انتخابات شهرستان شیراز اشاره کرد و گفت: در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی کار مطالعات و بررسی نقایص احتمالی گذشته ستاد انتخابات از جمله پیش بینی شعب اخذ رأی با ملاک قرار دادن انتخابات دور قبل ریاست جمهوری و در نظر گرفتن فزونی جمعیت و تعداد نیروی انسانی لازم برای انعکاس به هیات اجرایی انتخابات آغاز شده تا در صورت اعلام آن هیئت آمادگی کامل تصمیمات اخذ شده وجود داشته باشد.

در این نشست تعدادی از دبیران تشکل های سیاسی به ترتیب زمانی که در اختیار آنان قرار گرفته بود سخنانی  در رابطه با مسائل سیاسی روز و نقطه نظرات، پیشنهادها و انتقادات نسبت به برخی جریانات و انتظارات خود را از دولت و حاکمیت بیان کردند.

گلایه احزاب اصلاح طلب از بی قانونی‌های مدیریت شهری قبلی شیراز

از جمله گلایه هایی که اصلاح طلبان مطرح کردند جذب بیش از سه هزار نیرو بدون ضابطه در زمان شهردار سابق  شیراز و خسارات مالی به شهر بود که طیف اصولگرا در پاسخ معتقد به جذب نیروهای گفته شده نه تنها در یک دوره بلکه در دوره شهرداران مختلف قبل تا امروز بودند.

جریان اعتدال با ذکر تاریخچه احزاب به دفاع از عملکرد دولت تدبیر و امید پرداخت و حزب اعتدال را برای اولین بار در کشور حزبی دانست که از دل قدرت خارج نشده و توانست رییس جمهوری معرفی کند که این سخنان با واکنش یکی از احزاب اصلاح طلب مواجه شد.

از دیگر نکات مطرح شده بیان مشکل بحران آب، تولید و اشتغال، مشکلات مدیریت شهری، تورم و رکود اقتصادی و .. بود.

احزاب قبل از انقلاب فرمایشی بود

مدیر کل دفتر سیاسی ، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس نیز در این نشست  با اشاره به  تاریخچه احزاب در کشور،گفت: نگاه به احزاب در کشور ما در زمان مشروطیت و قبل از انقلاب اسلامی از بالا به پایین و به صورت فرمایشی بود که همواره با ناکارآمدی مواجه می شدند.

حجت رضایی افزود: می توان گفت در دو مقطع پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا آغاز جنگ تحمیلی و به دنبال آن پس از دوران دفاع مقدس،سه دهه به معنای واقعی از عمر احزاب گذشته و در این برهه از زمان احزاب با گرایش‌های سیاسی مختلف فراز و نشیب های فراوانی را تا امروز پشت سر گذشته اند.

وی ادامه داد: در ساختار سیاسی کشور ما احزاب در ابتدا از بالا به پایین فعالیت خود را آغاز کردند به نحوی که به نوعی منتظر بودیم دولت برای احزاب تصمیم بگیرد اما امروز این موضوع با شیبی ملایم از پایین آغاز می‌شود و شاهدیم که احزاب به راحتی نمایندگان مجلس و شوراهای اسلامی شهرها را مشخص و به مردم معرفی میکنند.

رضایی افزود: امروز به گواه مستندات موجود احزاب خود تصمیم می گیرند و می گویند که نمایندگان ما چه کسانی هستند،اتفاقی که شاید تا دیروز به این صورت نبود که این مهم حرکت احزاب به سمت و سوی نهادینه شدن و رسیدن به جایگاه واقعی خود در چارچوب وظایف ذاتی و قانونی را نشان می دهد.

مدیر کل دفتر سیاسی ، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری فارس با بیان اینکه علیرغم ارتقای جایگاه احزاب در کشور اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیاری وجود دارد گفت: شاید مشکلات و آسیب هایی در ادامه مسیر احزاب تا رسیدن به وضعیت ایده آل وجود داشته باشد اما از نخبگان سیاسی احزاب انتظار می رود که با رعایت قواعد فعالیت های سیاسی خود،از قدرت گفت و گو نهایت بهره را برای ارتقای سطح وجودی احزاب و توسعه سیاسی پایدار ببرند.

رضایی اظهار داشت: با برنامه ریزی و تئوریزه کردن گفت و گو به شکل کارآمد می توان به بلوغ سیاسی رسید و باید بپذیریم که یکی از کارکردهای مهم اصل احزاب در کشور ما شکل دهی و جامعه پذیری سیاسی، ابتدا از درون خود احزاب و انتقال آن به بدنه جامعه است، امری که با همت احزاب سیاسی کنونی و فعال ما بدلیل داشتن اهداف مشترک بسیار، علیرغم برخی اختلاف نظرها دست یافتنی است.

۹۸۷۳ /۱۸۷۶ 

اخبار مرتبط