هر ساله برداشت گُل زعفران در گلستان به ویژه در روستاهای شرقی استان همچون وامنان، سیب چال، نراب و کاشیدار در صورت مساعد بودن شرایط جوی از میانه یا اواخر مهر شروع و تا حدود یک ماه بعد ادامه دارد ولی امسال به دلیل کاهش زودهنگام دما در این مناطق کوهستانی، زمینهای بارور زعفران زودتر به گل دهی نشسته و روستائیان را به چیدن ترغیب کرده است.
کشت زعفران در وامنان حدود ۲۰ سال قبل از سوی حجت الاسلام محمد احمدی روحانی اهل همین روستا آغاز شد و امروز با توسعه روند کشت این محصول و درآمدزایی برای روستائیان منطقه آوازه کشوری دارد.
آب و هوای وامنان در تابستان معتدل و در زمستان سرد است، اکنون این روستا افزون بر دو هزار نفر جمعیت دارد و بیشتر ساکنان آن از طریق کشاورزی و دامپروری امرار معاش می کنند.
کارشناس زعفران معاونت باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان در این پیوند گفت: تاکنون بیش از ۴۰۰ هکتار زعفران در استان ایجاد شده که ۳۰۰ هکتار آن در آزادشهر، ۶۵ هکتار در مینودشت، ۲۵ هکتار در گالیکش، ۲۰ هکتار در رامیان و بقیه در علی آباد و گرگان قرار دارد.
معصومه ژیان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال ۳۲۱ هکتار از زمین های زیر کشت زعفران در استان بارور هستند.
به گفته وی به طور میانگین از برداشت هر ۷۰ تا ۸۰ کیلوگرم گل زعفران، یک کیلوگرم محصول سَرگل به دست می آید.
براساس گزارش معاونت باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان، پارسال یک هزار و ۸۷۰ کیلوگرم سَرگل زعفران از ۲۸۷.۷ هکتار باغ زعفران بارور در استان تولید شد که میانگین عملکرد تولید در هکتار، ۶.۵ کیلوگرم سَرگل بوده است.
حمایت از زعفران کاران و ایجاد صنایع وابسته آن
مدیر صنایع غذایی و تبدیلی جهاد کشاورزی گلستان در این باره گفت: برای حمایت از زعفرانکاران و سرمایهگذاران در حوزه بستهبندی و فرآوری زعفران و ارایه تسهیلات بانکی در استان مشکلی وجود ندارد.
عید محمد فاروقی به خبرنگار ایرنا افزود: اکنون در استان گلستان دو واحد بهرهبرداری و بستهبندی زعفران با ظرفیت ۲۳۰ کیلوگرم محصول فعال است.
به گفته فاروقی، سال زراعی قبل هم افزون بر هشت میلیارد ریال وام بانکی از محل اعتبارات اشتغال روستایی برای خرید تجهیزات و فرآوری زعفران تخصیص یافت که با معرفی شرکت تعاونی زعفران کاران وامنان آزادشهر در اختیار متقاضیان قرار گرفت.
زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنایع غذایی، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع به مصرف می رسد.
نظر شما