پویا طالبنیا روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه ارسال این پرونده در بهمن ماه نیازمند همت مضاعف مسئولان ۲ استان کردستان و کرمانشاه است، اظهار داشت: کارهای نقشه برداری، مدیریت و تهیه فیلم مستند از این منطقه از جمله کارهای مهمی است که در این مدت باید انجام شود و انجام این اقدامات نیازمند تخصیص اعتبارات ویژه است.
وی با اشاره به اینکه ۸۰ کارشناس و متخصص در حوزههای مختلف کار جمعآوری این پرونده را انجام دادند، افزود: این مطالعات در قالب مردم شناسی، باستان شناسی و تاریخ، علوم طبیعی، معماری، اسناد تاریخی، هوار نشینی و دیگر زمینههای مرتبط با این پرونده بوده است.
طالبنیا با اشاره به دستور ویژه رئیس جمهوری برای ثبت جهانی این منطقه یادآور شد: ارسال پیشنویس هیچ ضمانتی برای ارسال کل پرونده در بهمن ماه ایجاد نمیکند.
به گزارش ایرنا، هورامان یا اورامان نام منطقهای تاریخی با بافت پلکانی و آداب و رسوم بسیار خاص است که بخشهایی از شهرستانهای سروآباد، سنندج و کامیاران استان کردستان و شهرستانهای پاوه، جوانرود، نودشه و نوسود استان کرمانشاه را شامل میشود.
منطقه اورامانات در استان کردستان دارای یک شهر (اورامان تخت) و ۷۶ روستا است که تاکنون ۱۳ روستای این منطقه در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و پرونده ثبتی ۲۲ روستا نیز در حال پیگیری است.
واژه هورامان یا اورامان از ۲ بخش هورا به معنی اهورا و مان به معنای خانه، جایگاه و سرزمین تشکیل شده و در واقع به معنای سرزمین اهورایی و جایگاه اهورا مزدا است.
اورامانات در استان کرمانشاه به منطقه ای در شمال غربی این استان شامل شهرستان های پاوه، جوانرود، روانسر و ثلاث باباجانی اطلاق می شود که حدود ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.
بخشی از اورامانات نیز در شهرستان های مریوان، سروآباد و کامیاران استان کرمانشاه واقع شده و بخش دیگری از آن نیز در استان حلبچه عراق واقع است.
۷۳۴۹/۹۱۰۲
نظر شما