ابراهیم جلیلی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در سالهای گذشته مرمت و بازسازی این بنا انجام و ایزوگام سقف نیز به اتمام رسیده است.
وی با اشاره به بارندگیهای فروردین امسال افزود: آرامگاه بابا حسین به دلیل مرمتهای انجام شده در اثر این بارندگی های امسال هیچ آسیبی ندید و بیشترین آسیب متوجه یخدان میرفتاح شد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ملایر ادامه داد: مراقبتهای لازم از آرامگاه بابا حسین در کنار دیگر بناهای تاریخی شهرستان انجام میشود و بنای خوبی برای بازدید علاقهمندان است.
جلیلی با بیان اینکه اولویت میراث فرهنگی بازسازی و مرمت بناهای آسیبدیده است بیان کرد: آرامگاه بابا حسین یک بنای آجری ۱۲ ضلعی و سالم است و نیازی به مرمت ندارد.
وی افزود: این بنا مربوط به دوره ایلخانی است و به دلیل قرار گرفتن در کنار گورستان روستای سیاهکمر، حفاریهایی در این محدوده انجام شده که به دلیل جلوگیری از آسیب رسیدن به بنا اقدامات لازم صورت گرفته است.
جلیلی تاکید کرد: حفظ و نگهداری از بناهای تاریخی یکی از وظایف میراث فرهنگی است و هر ساله اعتبارات مورد نیاز برای مرمت این آثار در نظر گرفته میشود.
در فاصله ۵۵ کیلومتری غرب ملایر و ۱۲ کیلومتری شرق مرکز دهستان انوج، در دامنه باغهای روستای سیاه کمر، بنای برج مانندی خودنمایی میکند که به مقبره بابا حسین یا «دَده حسین» معروف است.
این مکان طبق روایتها آرامگاه یکی از پیامبران بنیاسرائیل «حضرت یوشع بن نوح» بوده که در گذشته مورد توجه یهودیان ساکن در منطقه بوده است و به نظر میرسد این آرامگاه متعلق به دورانی از قرن ششم تا هشتم هجری قمری است.
این بنا دارای پلان و و طرح ۱۲ ضلعی منتظم از نوع برج مقبرههای دارای گنبد رک(مخروط) است و قسمت داخلی آن بهصورت هشت ضلعی و در داخل هریک از اضلاع طاقنمایی نسبتا عمیق با قوسهای جناغی ایجاد شده که این طاقنماها هریک داخل قاب مستطیل شکلی که با آجرکاری برجسته ایجاد شده، قرار گرفته اند.
مقبره «بابا حسین» در سال ۱۳۷۹ به شماره ۲۷۱۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
در شهرستان ملایر بیش از ۳۴۰ اثر تاریخی شناسایی شده است که حدود ۲۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
۷۵۲۸/۲۰۸۷
نظر شما