عبدالله رحیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس آمارهای مستند هشت درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل میدهند در حالیکه شهرستان سقز با ۱۰/۰۲ درصد جمعیت سالمند از میانگین کشوری و استانی بالاتر است.
وی با بیان اینکه این تعداد سالمند در سقز هم به نوعی نشان دهنده امید به زندگی بیشتر است، افزود: هر چند این آمار از یک دیدگاه ناخوشایند است ولی امید به زندگی بیشتر را هم نشان می دهد و طبق این آمار سقزی ها بیشتر عمر میکنند.
رحیمی با اشاره به اینکه ۲۳ هزار نفر سالمند در سقز داریم، یادآور شد: از این تعداد حدود ۱۲ هزار نفر مرد و ۱۱ هزار نفر زن هستند و ۹ هزار سالمند در روستاها و ۱۴ هزار نفر نیز در شهر سکونت دارند.
وی اضافه کرد: دوره سالمندی از سن ۶۰ سالگی به بالا آغاز میشود که دورهایی سرشار از احساس کمبودهاست چرا که در این زمان اتفاقهایی اعم از دست دادن همسر، دوستان، نزدیکان، عدم استقلال مالی و غیره برای سالمند رخ میدهد.
رحیمی گفت: بنیان فرزانگان سقز برای رهایی از گوشه گیری و ماندن در خانه و توانمندسازی سالمندان، فعالیتهای فرهنگی، هنری، اقتصادی و ورزشی و اردوهای تفریحی و زیارتی را برای این قشر در نظر گرفته و در طول سال برگزار میکند.
رئیس اداره بهزیستی سقز تاکید: بنیان فرزانگان در حال حاضر ۵۰ عضو سالمند دارد و سالمندانی را که توانایی انجام کار و فعالیت داشته باشند، پذیرش کرده و از آنها در فعالیتهای مختلف استفاده میکند تا هم اوقات فراغت مناسب داشته باشند و هم بتوانند از فعالیتهای دیگر هم استفاده موثر ببرند.
سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.
۷۳۴۵/۹۱۰۲
نظر شما