عربستان درنهایت واقعیت یمن را می‌پذیرد

قم - ایرنا - پژوهشگر مسائل منطقه و استاد دانشگاه ادیان و مذاهب قم گفت:‌ عربستان درنهایت واقعیت یمن را پذیرفته و خواهد دانست که با جنگ نظامی نمی‌تواند به موفقیتی دست یابد.

سید علی موسوی نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به این‌که عربستان سابقه طولانی مداخله در یمن را دارد، اظهار داشت: عربستان که پس از شکل‌گیری نهضت بیداری  اسلامی در یمن و به ویژه پس از بهار عربی با بن‌بست سیاسی مواجه شد، دست به عملیات انتحاری زد و با حمله به یمن ریسک بالایی را پذیرفت تا خود را از شرایطی که در آن گرفتارشده بود،‌ نجات دهد.

انصار الله هیچ‌گاه خواهان جنگ نبوده است

این استاد دانشگاه بیان کرد: جنگ امروز در یمن، ادامه مداخله‌های چندین ساله عربستان در این کشور است، جنگ را انصار الله و مردم یمن شروع نکردند و آنان از همان ابتدا اعلام داشتند که قصد جنگ و تصاحب سرزمین‌های اطراف را ندارند.

وی افزود: نیروی‌های انصارالله از ابتدا آماده مذاکره و صلح بودند و نمی‌خواستند جنگ شود،‌ اما وقتی در برابر تهاجم سنگین عربستان و هم‌پیمانانش قرار گرفتند، باوجود نداشتن امکانات با تمام توان در برابر مهاجمان مقاومت کردند.

وی ادامه داد: عربستان درنهایت چاره‌ای جز مواجهه با واقعیت یمن و گفت‌وگو با انصار الله ندارد، اما این‌که این موضوع چه زمان رخ می‌دهد، باید منتظر بود و دید چند عملیات دیگر شبیه عملیات نصر من الله لازم است تا عربستان واقعیت‌های یمن را بپذیرد.

قدرت یمن از روحیه خودباوری مردم آن نشات می‌گیرد

موسوی نژاد گفت: بسیاری از کشورهای عربی منطقه و ازجمله عربستان و امارات، وابستگی شدید تسلیحاتی به کشورهای غربی دارند و همواره برای تأمین نیازهای خود در این بخش منتظر دیگران هستند.

وی بیان کرد: اما ارتش و نیروهای مردمی یمن در این سال‌های جنگ باوجود از بین رفتن بیشتر تجهیزات نظامی آنان در اثر حملات کشورهای متخاصم، تلاش کردند باروحیه خودباوری در ساخت تجهیزات نظامی خودکفا شوند در این راه به پیشرفت‌های چشمگیری دست یافتند.

اتهام زنی به ایران به دلیل ناکامی در میدان

وی ادامه داد: وقتی کشورهای درحال جنگ با یمن آن را به‌طور کامل محاصره کرده‌اند و حتی اجازه ارسال دارو، غذا و وسوخت برای استفاده مردم این کشور را هم نمی‌دهند، قطعاً این‌که گفته شود موشک‌ها و تجهیزات نظامی از ایران برای یمن ارسال‌شده است، نمی‌تواند واقعیت داشته باشد.

این پژوهشگر مسائل منطقه گفت: آنچه امروز درصحنه جنگ یمن مشاهده می‌شود،‌ حاصل خودباوری و مقاومت خود مردم این کشور است و قطعاً این مجاهدت‌ها معادلات منطقه را تغییر و عربستان را بیش از گذشته تحت‌فشار قرار می‌دهد و سعودی‌ها چاره‌ای جز پذیرش این واقعیت ندارند.

وی بیان کرد: این‌که در جریان موفقیت‌های نظامی اخیر نیروهای مردمی یمن ازجمله در موضوع حمله به آرامکو،‌ به‌اشتباه ایران متهم می‌شود،‌ به دلیل آن است که سعودی‌ها و سایر کشورهای همراه او نمی‌خواهند توانمندی‌های ارتش و کمیته‌های مردمی یمن را قبول کنند.

تجهیزات پیشرفته عربستان در برابر روحیه مقاومت یمنی‌ها ناکارآمد است

وی ادامه داد: عربستان و هم‌پیمانانش نمی‌خواهند بپذیرند که یمنی‌ها باروحیه خودباوری،‌ امروز می‌توانند از تجهیزات پیشرفته نظامی استفاده کنند و نقاط موردنظر خود را هدف قرار دهند و این کشورها با داشتن پیشرفته‌ترین سلاح‌ها در برابر آنان عاجزند.

موسوی نژاد گفت: مردم یمن در طول تاریخ نشان داده‌اند که انسان‌هایی مقاوم و شجاع هستند و در برابر هیچ دشمنی تسلیم نمی‌شوند،‌ اما درطرف مقابل نیروهای سعودی آمادگی روحی و جسمی موردنیاز برای حاضر شدن درصحنه‌های نبرد را ندارند و به دلیل نداشتن ایمان و انگیزه و رفاه‌زدگی، کارآمدی لازم  را در زمان جنگ از خود نشان نمی‌دهند.

تشکیل ائتلاف توسط عربستان سرپوشی برای جبران ناتوانی‌های نظامی است

وی بیان کرد: عربستان از ابتدا به ناتوانی ارتش خود برای مقابله با نیروهای مردمی واردش یمن واقف بود و به همین دلیل به اسم ائتلاف نیروهایی را از برخی کشورهای آفریقایی و دیگر مناطق برای جنگ به یمن فرستاد.

وی ادامه داد: به‌مرور برخی از کشورهای منطقه که همسو با عربستان وارد جنگ با یمن شدند در حال خروج از این بن‌بست هستند و تحلیل‌ها نشان می‌دهد در صورت استمرار جنگ، عربستان روزهای دشواری را در پیش رو خواهد داشت.

بهبود روابط ایران و عربستان در صورت اتمام جنگ در یمن

این استاد دانشگاه بیان کرد: اگر عربستان با عقلانیت سیاسی واقعیت یمن را بپذیرد و اجازه دهد مردم یمن کشورشان را اداره کنند، به نظر روابط سیاسی ایران و عربستان تا حد زیادی بهبود می‌یابد.

وی افزود: یمن این ظرفیت تعیین‌کننده را در معادلات منطقه دارد و اگر عربستان جنگ در این کشور را متوقف کند، بهبود روابط عربستان و ایران دور از انتظار نیست.

ترامپ به دنبال استفاده از منابع مالی و غارت کشورهای منطقه است

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این‌که ترامپ تاجر و تنها به دنبال منافع اقتصادی خود است،‌ گفت: هدف او از صحبت در مورد تأمین امنیت عربستان تنها برای گرفتن پول بیشتر از طریق فروش گسترده سلاح به این کشور است و با توجه به صحبت‌های وی به نظر نمی‌رسد که قرار باشد آمریکا برای تأمین امنیت عربستان خود را با ورود مستقیم به جنگ یمن، دچار دردسر کند.

موسوی نژاد گفت: سعودی‌ها می‌دانند با روند فعلی قادر به شکستن مقاومت مردم یمن نیستند و این جنگ به نفع آنان تمام نخواهد شد اما از طرف دیگر حاضر به پذیرش واقعیت نیستند و همچنان به راه غلط خود ادامه می‌دهند ولی درنهایت مجبور به قبول کردن شرایط جدید به وجود آمده در یمن خواهند شد.

۷۴۰۵/ ۶۱۳۳/

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha