«سید مجید حسینی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش درباره افزایش تعداد دانشگاهها در ایران اظهار داشت: تعدد دانشگاهها در هر کشوری در چهارچوب سرمایه داری آموزشی انجام می شود.
وی افزود: پیش از این در کشور استدلال می شد که باید آموزش عالی عمومی شود اما این اقدام در هیچ جای دنیا انجام نمیشود، در ایران به اندازه دانشگاههای چین، مراکز آموزش عالی تاسیس شده و این در حالی است که جمعیت کشور ایران یک دهم چین است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران معتقد است که افزایش تعداد دانشگاهها در کشور موجب افزایش بیکاری فارغ التحصیلان میشود چراکه سیستم اقتصادی کوچک کشور توانایی جذب این فارغ التحصیلان را ندارد.
حسینی یادآورشد: افزایش تعداد مدرک هر جوان موجب افزایش افسردگی آنها میشود، دلیل اصلی احساس رخوت و ناراحتی در نسل جوان مدارک بدون شغل است که به واسطه دانشگاههای پولی در جامعه بوجود می آید.
وی با یادآوری اینکه تاسیس دانشگاههای متعدد به دلیل افزایش سودآوری است، خاطرنشان کرد: دانشگاهها در قالب غیرانتفاعی و غیردولتی برای خود پول تولید می کنند اما فارغ التحصیلان در نهایت بدون شغل و مدرک می مانند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با یادآوری اینکه ۴۵ درصد فارغ التحصیلان دانشگاههای پولی بیکار هستند، گفت: جوانان برای اخذ مدارک هزینههای بسیاری پرداخت میکنند اما در نهایت بیکار و افسرده هستند، چراکه نتیجه ای از این تحصیل نگرفتند و اگر همان پول را صرف شغل و مهارت آموزی می کردند، آینده بهتری برای خود رقم می زدند.
حسینی تصریح کرد: ۸۵درصد دانشجویان در دانشگاههای شهریه ای مشغول تحصیل هستند، وضعیت باید به گونهای باشد که اخذ مدرک دلیل حضور مردم در دانشگاهها نباشد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه محل تحصیل علاقهمندان به علم است، از این رو باید فرآیندهای بسیاری را برای اشتغال در نظرگرفت تا در نهایت موجب افسردگی و ناامیدی در آینده افراد نشود.
نظر شما