طغیان‌های بیماری ناشی از آب و غذا در مسیر زائران پیگیری می‌شود

نجف اشرف- ایرنا- مسئول تیم بهداشت محیط مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در نجف اشرف از انجام تمهیدات بهداشتی لازم برای زائران ایرانی اربعین در این شهر خبر داد و گفت: یکی از وظایف تیم های بهداشت محیط پیگیری و رصد طغیان‌های بیماری ناشی از آب و غذا است.

رسول پرتوی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اعزامی ایرنا، افزود: این پیگیری و رصد بدین ترتیب است که به محض دریافت گزارش بیماری و موارد مشکوک به بیماری بلافاصله تیم بهداشت محیط با تجهیزات کامل به محل اعزام و آب و غذای مشکوک را بررسی می کنند تا به دیگر افراد سرایت نکرده و باعث اشاعه بیماری نشود.
وی ادامه داد: با توجه به اهمیت کنترل عوامل محیطی به ویژه آب و غذای زائرین اربعین حسینی، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با هماهنگی کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین کشور در قالب تیم سلامت مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، تعداد ۲۶ نفر از کارشناسان مهندسی بهداشت محیط را به کشور عراق اعزام کرد.

مسئول تیم بهداشت محیط مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در نجف اشرف به تکالیف تیم های اعزامی به عراق اشاره کرد و گفت: هماهنگی با مسئولین مرکز پزشکی حج و زیارت برای پیشبرد اهداف و همراهی با نمایندگان این مرکز پزشکی در عراق، هماهنگی با مسئولین وزارت بهداشت عراق طبق تفاهم نامه با عراق، هماهنگی با مسئولین ستاد بازسازی عتبات و مسئولین عتبات مستقر در نجف، کربلا و کاظمین جهت همکاری، هماهنگی با مسئولین موکب ها جهت همکاری، آموزش خادمین موکب ها، آموزش زائرین، بازدید و نظارت بهداشتی از موکب ها و تاسیسات بهداشتی و محل های پخت غذا، کلرسنجی آب مصرفی و در صورت نیاز کلرزنی با قرص کلر در اختیار، سنجش با تجهیزات پرتابل بازرسی (دمای مواد غذایی، سنجش روغن)، پیگیری کنترل مدیریت پسماند و پساب از جمله اقدامات تیم های اعزامی است.    

پرتوی با تشریح مهمترین فعالیت های انجام شده تا ۲۰ مهرماه، یادآور شد: کل بازدید بهداشتی انجام شده  ۳۳۱ مورد، کلرسنجی انجام شده از آب شبکه های توزیع و مخازن ۴۸۵ مورد، مقدار آب مخازن کلرزنی شده با قرص کلر ۱۹۸ هزار و ۶۰۰ لیتر، کل سنجش انجام شده با تجهیزات پرتابل ۳۷۵  مورد، نظارت بر طبخ و توزیع غذای زائرین ایرانی ۲۳۲ مورد، آموزش به زائرین در بحث بهداشت محیط، بهداشت فردی و بهداشت موادغذایی ۲ هزار و ۷۸۷ نفر بوده است.
وی توضیح داد: در زمان حاضر یکی از دغدغه های ما نبود آب آشامیدنی سالم، بهداشتی و بسته بندی در مسیر زائران ایرانی اربعین است که زائران به دلیل گرمای شدید هوا در روز به مخازن آب موکب ها هجوم می آورند که به دلیل کثرت زائران و پر و خالی شدن آب این مخازن در چندین نوبت شبانه روز بررسی و پیگیری این مخازن قدری مشکل شده است، از این رو از تمامی زائران در خواست می کنیم در صورت امکان حتما از آب سالم بسته بندی شده استفاده کنند.

مسئول تیم بهداشت محیط مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در نجف اشرف به تمامی زائران ایرانی اربعین توصیه کرد: به منظور کاهش بیماری های ناشی از آب و غذا حتما مواد غذایی پخته شده ای را مصرف کنند که کاملا داغ باشد و از خوردن غذاهای مانده و سردشده پرهیز کنند.
وی تاکید کرد: زائران ایرانی اربعین از مصرف سالادها و سبزی های خام خوداری کنند مگر اینکه خودشان آن را تهیه و شسته باشند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha