موسی اسلامیان روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگارایرنا اظهار داشت: در راستای ابلاغ بخش نامههای بانک مرکزی به شبکهی بانکی کشور، در خصوص الزام استفاده از رمز یک بار مصرف (رمز پویا)، به جای رمز ثابت (رمز ایستا)، به منظور جلوگیری از سرقت اطلاعات حساب مشتریان بانکی، بالا رفتن امنیت تراکنشهای اینترنتی، افزایش اعتماد مشتریان به سیستم بانکداری الکترونیک و همچنین کاهش جرایم سایبری، از اوایل شهریور ماه سال ۹۷، همه بانکها باید ظرف سه ماه، بستر استفاده از رمز دوم یک بار مصرف (One-Time Password -OTP) را برای مشتریان خود فراهم مینمودند.
وی ادامه داد: مطابق با این بخش نامه، مقرر شد از ابتدای خرداد ماه رمز اول ثابت (رمز ایستا)، حذف و رمز دوم یک بار مصرف استفاده شود که در واقع اول خرداد ماه سال ۹۸، آخرین مهلت بانکها، برای اجرای این طرح در نظر گرفته شده بود و از آن به بعد، استفاده از رمز یک بارمصرف، در تمام تراکنشهای بانکی، که به صورت غیرحضوری، از طریق اینترنت و با استفاده از اپلیکیشنهای مربوط به بانک مورد نظر، صورت میپذیرند، الزامی است که دوباره مهلت تعیین شده به دلیل آماده نبودن نرم افزار برخی بانکها تمدید شد.
اسلامیان گفت: دراین میان بانک ملی برای گوشیهای غیرهوشمند سامانه پیامکی از طریق ussd به شماره #۶۰*۷۳۷* در اختیار مشریان قرار داده است.
وی بیان داشت: حداکثر زمان استفاده از رمز یک بار مصرف، برای هر تراکنش، ۶۰ ثانیه است و پس از آن دیگر قابل استفاده نخواهد بود.
هزینه پیامکی رمز یک بار مصرف رایگان است
دبیر شورای هماهنگی بانک های استان البرز و مدیر شعب بانک ملی این استان گفت : هزینه پیامکی رمز پویا برای مشتریان بانک ملی رایگان است.
وی در خصوص مزایای این طرح گفت: با افزایش تهدیدها و حملات فیشینگ، فارمینگ، کی لاگرها، همچنین گستردگی بد افزارها، استفاده از رمزهای ایستا (رمز ثابت) باعث پایین آمدن امنیت در سیستمهای بانکداری الکترونیک شده و به همین منظور بهترین راهکار برای افزایش هر چه بیشتر امنیت در انجام تراکنشهای بانکی، تولید اپلیکیشنهای بانکی است که در آن ها، مشتریان بتوانند از رمزهای یکبار مصرف استفاده کنند.
وی بیان داشت: در واقع، اگر رمز ثابت یک فرد توسط سارقان (یا افراد دیگر) شناسایی شود به راحتی و در هر زمانی میتوانند به اطلاعات حساب آن شخص دسترسی پیدا کنند، این در حالی است که استفاده از رمز یکبار مصرف، حتی اگر برای دیگران قابل مشاهده هم باشد، خطری حساب بانکی و تراکنشهای مالی افراد را تهدید نمی کند.
از طرفی چون برای بیشتر مردم، حفظ کردن رمزهای طولانی و پیچیده دشوار است، از رمزهای آسان و قابل حدس زدن به عنوان رمز دوم بانکی خود استفاده میکنند، که همین امر سبب در خطر بودن اطلاعات حسابشان میشود و استفاده از رمز یکبار مصرف، سبب بهبود امنیت حسابهای کاربران میشود.
بانک ملی البرز ۷۳ شعبه فعال در سراسر این استان دارد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز هفته گذشته از تمام بانکها و موسسات مالی و اعتباری استان خواست تا آبان ماه امسال نسبت به فعالسازی رمزهای دوم پویا مشتریان خود اقدام کنند.
حاجی رضا شاکرمی درنامهای به دبیر کمیسیون هماهنگی بانکهای استان البرز با اشاره به بخشنامه بانک مرکزی در خصوص «الزامات رمزهای پویا در تراکنش های مبتنی بر کارت و لزوم حذف ارائه رمز دوم ایستا برای تمام تراکنش ها» خواست تا نسبت به اجرای این بخشنامه در استان اقدام شود.
شاکرمی از بانک های عامل نیز خواست تا در این زمینه اطلاع رسانی لازم به مشتریان بانک ها انجام شود.
طبق بررسی های آماری بخشی از پرونده های قضایی مربوط به جرائم مالی و برداشت غیرمجاز از حساب های مشتریان بانک ها در استان البرز است.
استان البرز با جمعیتی حدود سه میلیون نفر بیش از ۳۰۰ شعبه بانکی و موسسه مالی و اعتباری دارد.
۷۴۱۰/ ۶۱۵۵
نظر شما