به گزارش خبرنگار ایرنا؛ آیت الله مصطفی علما روز دوشنبه در جمع مسئولان استان کرمانشاه در قرارگاه اربعین حسینی (ع) در مرز خسروی با بیان اینکه خسروی قدمتی بیش از ۱۰۰ سال دارد، افزود: درگذشته تنها معبر عبور زائران امام حسین (ع) از این مرز و منذریه بود و سایر مرزها وجود نداشت.
او با بیان اینکه در گذشته مراسم اربعین به این شیوه و با چنین جمعیتی وجود نداشت، گفت: امروز میبینیم که عراق پذیرای زایران ۶۰ کشور است و این کرامت امام حسین (ع) است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه در ادامه اربعین را از مختصات سیدالشهدا (ع) دانست و با بیان اینکه اسلام را زنده نگه داشته است، گفت: اگر هیچ کس هیچ کاری نکند همین جمعیت کفایت میکند تا دنیا عقبنشینی کند و امروز دنیا متوجه قدرت اسلام شده است.
آیت الله علما، از مسئولان استان کرمانشاه بابت فراهم کردن زمینههای عبور زائران امام حسین (ع) از مرز خسروی قدردانی کرد و گفت: وزیر کشور و استاندار کرمانشاه در این راه تلاش زیادی کردند که قدردانی میکنم.
عبور ۱۲۰ هزار نفر از مرز خسروی تاکنون
رئیس قرارگاه اربعین مرز خسروی در ادامه این مراسم با بیان اینکه باز شدن مرز خسروی از مرداد امسال ابلاغ شد، گفت: ستاد اربعین استان با ۱۶ کمیته فعالیت خود را از ۲ ماه گذشته آغاز کرده و اکنون نیز ادامه دارد.
جعفر همتی، با قدردانی از همکاری همه دستگاهها، افزود: شاهد هم افزایی و همکاری بسیار خوب دستگاههای اجرایی و خدماترسان در این موضوع هستیم.
او به عبور ۱۲۰ هزار نفر زائر از مرز خسروی تاکنون، گفت: باتوجه به محدودیتهای تردد شاهد عبور این تعداد زوار بودیم که اگر مرز شبانهروزی شود تعداد زوار به ۹۰ هزار نفر در روز هم می رسد.
به گفته او، ۳۰۰ دستگاه اتوبوس در شهرهای سامرا و نجف برای تردد زائران پیش بینی شده است.
امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.
مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات عالیات به عراق پس از سالها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفتهاند.
مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.
براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدماتدهی به زائران در قالب موکبها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامهریزی شده است.
شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.
۳۰۱۲/۸۰۶۶