جعفر علیزاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال زراعی گذشته ۲۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان زیر کشت پیاز رفت که به طور میانگین میزان برداشت از هر هکتار ۴۵ تن بود.
وی ادامه داد: امسال برداشت پیاز از هر هکتار ۲ تن افزایش یافته که افزایش سطح کشت، استفاده از نوار تیپ و آموزش کشاورزان از مهمترین عوامل افزایش تولید این محصول است.
وی اضافه کرد: سال گذشته نیز ۱۰۰ هکتار از مزارع مهاباد به کشت پیاز اختصاص یافته بود.
وی با بیان اینکه ارقام کشت شده شامل پیاز قرمز آذرشهر و پیاز محلی است، اظهار داشت: عملیات کاشت، داشت و برداشت این محصول در مهاباد به صورت سنتی انجام شده و اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار میتواند میزان تولید این محصول را به مراتب افزایش دهد.
رییس اداره تولیدات گیاهی جهادکشاورزی مهاباد تاکید کرد: میتوان با کشت این گیاه بهصورت نشایی که صرفهجویی در بذر، کاهش مصرف آب و کوتاه کردن زمان کاشت تا برداشت را به همراه دارد، زمینه کشت این ماده غذایی را توسعه داد.
پیاز در فصل بهار و تنها به صورت آبی کشت میشود و در طول تابستان نیازمند چندین نوبت آبدهی است و در اواخر شهریورماه برداشت میشود.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
در سال زراعی جاری، ۶۳ هزار هکتار از مزارع مهاباد به کشت محصولات مختلف اختصاص یافته که ۵۲ هزار هکتار آن به صورت دیم و مابقی به صورت آبی کشت شده است.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما