امسال نیز به رسم هر ساله عاشقان امام حسین (ع) در آستانه چهلمین روز شهادت ایشان مسیر زیارت را با پای پیاده می پیمایند با این تفاوت که آئین پیاده روی اربعین هر سال نسبت به سال قبل پرشورتر و گسترده تر برگزار می شود.
دانشجویان و جامعه دانشگاهی نیز همانند هر سال یک پای ثابت در پیاده روی اربعین هستند. امسال نیز این قشر از جوانان با حضوری پررنگ بار دیگر پای در مکتب و رکاب امام حسین (ع) نهادند.
از راهی شدن هفت هزار دانشجو معلم تا سه هزار دانشجوی دانشگاه های تهران گرفته تا دانشجویان، اساتید و کارکنان سایر دانشگاه های کشور همگی بار دیگر پای در این مسیر نهادند تا در دانشگاهی بزرگ تر آموزش ببینند.
درس آموزی در مکتب حسین (ع) در کناری و خدمت به زائران او از کناری دیگر دو هدف عمده دانشجویان از حضور در پیاده روی اربعین به شمار می رود. هر آنکه دستش می رسد کاری می کند؛ از برپایی موکب و خدمت رسانی به زائران تا خدمت رسانی طبیبان در مسیر به زائران حسین (ع).
در این باره جواد زهرایی مسئول برگزاری سفر اربعین بسیج ناحیه تهران بزرگ به ایرنا گفت: برنامه اربعین سال ۹۸ به چند دسته تقسیم میشود؛ یکی از آنها مسئله موکب داری است که بخش اعظم آن را دانشگاهها برعهده گرفته اند.
وی ادامه داد: دانشگاههای بزرگ تهران مثل علوم تحقیقات، صنعتی شریف، تربیت مدرس، شهید مطهری، علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه امام صادق(ع) در مسیر پیاده روی اربعین و همچنین شهر کربلا برای زوار امام حسین(ع) موکب برپا می کنند.
مسئول موکب اربعین بسیج ناحیه تهران بزرگ اظهارداشت: برخی از موکبهای دانشگاهها محتوابندی شده و دارای موضوع خاص خود هستند؛ مثلا مدرسه عالی شهید مطهری در فضای خانواده فعالیت میکند؛ اما در کنار آن ایستگاه صلواتی هم دارد. موکب دانشگاه علوم تحقیقات علاوه بر خدمات پزشکی، مسئله توزیع غذا و اسکان دانشجویان را نیز بر عهده دارد.
عرضه خدمات فرهنگی در موکبان دانشگاهی
در کنار خدمت رسانی به زائران در موکب متعلق به دانشگاه ها، ارائه خدمات و انجام امور فرهنگی نیز بخش دیگری از خدمات را به خود اختصاص می دهد.
علی محمدی معاون فرهنگی دانشگاه فرهنگیان در این باره به ایرنا گفت: اقلام فرهنگی مخصوص دانشجو معلمان در قالب کتاب، شعر، دفترچه های یادداشت و خاطرات رزمندگان دوران جنگ و دیگر محصولات فرهنگی در این موکب ها وجود دارد و بسته های فرهنگی در پایانه های مرزی به دانشجو معلمان اهدا می شود.
دانشگاه فرهنگیان هرسال برنامه های مختلفی را برای دانشجو معلمان برگزار می کند.
جواد محمد زاده دبیر هیات الزهرا(س) دانشگاه صنعتی شریف نیز در باره موکب های این دانشگاه عنوان کرد: دو موکب در مرزهای مهران و خسروی برای زائران از طرف دانشگاه صنعتی شریف مستقر شده است. موکب مهران چهارمین سال خدمترسانی خود را سپری میکند و از چند روز پیش از اربعین آماده پذیرایی از زائران است.
دانشجویان پزشکی؛ طبیبان در مسیر
در مسیر زیارت استاد آزادگی و شهامت حسین (ع)، هر که هر چه از دستش می رسد انجام می دهد تا بلکه غباری، گردی یا ناراحتی از مشتاقان زیارت وی بزداید. از این رو، تعدادی از دانشجویان علوم پزشکی حضور خود را در پیاده روی اربعین در مسیر درمان و سلامتی زائران به کارگرفته اند.
جمعی از دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه با راه اندازی گروهی به نام طبیب مسیر با همراه داشتن داروهای مورد نیاز برای بیماری های شایع ویروسی و گوارشی میان زائران به درمان موقتی آنان پرداخته و خدمت رسانی می کنند.
از قیام امام حسین (ع) اگرچه هزار و ۵۰۰ سال گذشته اما عشق او و راه او هر سال پیروان بیشتری را به خود مجذوب می سازد. دانشجویان و دانشگاهیان یکی از این گروه ها هستند. امسال جامعه دانشگاهی گسترده، منسجم و هماهنگ تر از هر سال در پیاده روی اربعین حضور یافته اند.
هر یک از دانشگاه ها با برپایی موکب هایی به ارائه خدمات رفاهی، فرهنگی و پزشکی می پردازند. دانشگاه ها برای زائران اربعین تسهیلات پرداخت می کنند. غیبت دانشجویان زائر موجه است که اگر تمامی این ها نیز نباشد، باز هم عاشقانی هستند که برای زیارت استاد و معلم آزادگی خود پای پیاده در مسیر او قرار دهند.
نظر شما