اتحادیه اروپا خواستار توقف فوری حمله ترکیه به سوریه شد

تهران - ایرنا - اتحادیه اروپا امروز (دوشنبه) با اتفاق نظر کامل اعضا، ضمن محکوم کردن حمله نظامی ترکیه به سوریه، خواهان توقف فوری این اقدام شد.

بیانیه شورای اروپا که با موافقت همه ۲۸ عضو اتحادیه اروپا صادر شده، این تهاجم را موجب تضعیف ثبات و امنیت تمامی منطقه خاورمیانه و موجب درد و رنج و آوارگی بیشتر غیرنظامیان و جلوگیری از دسترسی آنان به کمک های انساندوستانه دانسته و خواستار توقف فروش سلاح کشورهای عضو به ترکیه شده است.

اتحادیه اروپا در این بیانیه افزود: این اقدام دورنمای دستیابی به روند سیاسی سازمان ملل متحد برای دستیابی به صلح را در سوریه  بسیار دشوارتر و پیشرفت کنونی ائتلاف جهانی برای شکست داعش را به میزان قابل توجهی تضعیف می کند.

این بیانیه، داعش را همچنان تهدیدی برای امنیت اروپا، ترکیه، منطقه خاورمیانه و جهان دانسته و بر وحدت، حق حاکمیت و یکپارچگی سرزمین سوریه تاکید کرده است.

به نوشته تارنمای شورای اروپا، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیران امور خارجه آلمان و فرانسه پیش از آغاز نشست امروز (دوشنبه) وزیران امور خارجه این نهاد، بر لزوم تصمیم‌گیری در مورد حمله نظامی ترکیه به سوریه تاکید کرده بودند.

وی در هنگام ورود به محل برگزاری نشست وزیران امور خارجه این نهاد در لوکزامبورگ به خبرنگاران گفت که در کنار دیگر وزیران، «جیر پدرسن» (Geir Pedersen) نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور سوریه نیز حضور خواهد داشت.

موگرینی با  بیان اینکه موضوع اصلی جلسه امروز عملیات نظامی ترکیه در سوریه خواهد بود، گفت: نحوه محافظت از روند سیاسی در برابر افزایش تنش های نظامی را به بحث خواهیم گذاشت. اهمیت جلسه امروز نه تنها به خاطر تصمیمات آن بلکه به منظور مهیا ساختن شورای اروپا است که در این هفته (۲۵ و ۲۶ مهر در بروکسل) تشکیل جلسه داده و این دو موضوع در کنار دیگر موضوع ها در دستور کار آن خواهد بود.

وزیر امور خارجه آلمان نیز پیش از آغاز نشست امروز، اوضاع کنونی شمال شرق سوریه را "بسیار نگران کننده" خواند که "پیامدهای فاجعه بار انسانی" در برداشته و بیش از ۱۰۰ هزار نفر را آواره کرده است. هایکو ماس گفت: اوضاع در منطقه در حال بی ثباتی کامل است که پیامدهایی نیز برای روند صلح سوریه خواهد داشت.

به گفته ماس، توافق برای تشکیل کمیته قانون اساسی که در آن کردها و دولت سوریه همکاری کنند، به دست آمده است و حمله ترکیه به سوریه اوضاع را بسیار دشوار ساخته و منجر به احیای داعش می شود. باید این امر را با موضع بسیار متحد اتحادیه اروپا برای مسئولان ترکیه روشن سازیم.

وزیر امور خارجه آلمان با اشاره به تصمیم برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا به قطع صادرات تسلیحات به ترکیه گفت: ممکن است که تمهیدات بیشتری را اتخاذ کنیم زیرا  بی ثباتی ای در منطقه وجود دارد که پیامدهایی فراتر از آن خواهد داشت و منافع امنیتی ما در اروپا را تحت تاثیر قرار خواهد داد اما اجازه نمی دهیم که چنین اتفاقی بیافتد.

ماس با این حال بر حفظ گفت وگو با آنکارا تاکید کرد و آن را برای حفظ تاثیرگذاری بر ترکیه مهم دانست، اما اگر (گفت و گو با ترکیه) نتیجه ندهد، وادار به بررسی و در نظرگرفتن اقدام های بیشتری خواهیم شد.

وزیر امور خارجه فرانسه نیز امروز از اتحادیه اروپا خواست تا ضمن محکومیت تهاجم نظامی ترکیه علیه سوریه، موضع محکمی در مورد صادرات اسلحه به این کشور اتخاذ کند. ژان ایو لودریان گفت:‌ این حمله، تلاش های امنیتی و بشردوستانه ائتلاف علیه داعش را زیر سووال می برد و خطراتی را برای تضمین امنیت اروپایی ها به وجود می آورد.

نیروهای ارتش ترکیه روز چهارشنبه ۱۷ مهر ماه در عملیاتی به نام «چشمه صلح» به بخش های کردنشین شمال سوریه حمله کرد. «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه، این اقدام نظامی عملیات را علیه گروه های تروریستی حزب کارگران کردستان ترکیه (پ. ک.ک) و یگان‌های مدافع خلق (ی. پ.گ) عنوان کرد.

ارتش ترکیه از سال ٢٠١۶ به این سو در دو عملیات سپر فرات (سوم شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دیماه ۹۶ تا چهار فروردین ۹۷) با همکاری عناصر مخالفت دمشق، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله شهرهای الباب، اعزاز، جرابلس و عفرین در شمال این کشور را تصرف کرده است.

۱۰۷۱

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha