ارتش با تمام توان در خدمت زائران اربعین حسینی است

قصرشیرین- ایرنا- فرمانده قرارگاه عملیاتی ارتش در غرب کشور گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران با تمام توان در خدمت زائران اربعین حسینی است و در این رابطه ۳۰۰ تن از نیروهای خود را به طور مستقیم برای خدماترسانی به زوار درمرزهای خسروی و مهران پای کار آورده است.

امیرفرهاد آریانفر روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: مسئولیت در جناحین مرز با ارتش جمهوری اسلامی ایران و حوزه داخل پایانه مرزی مربوط به عبور و مرور زائران را  مرزبانی و ناجا پوشش می‌دهد.

وی اظهار داشت: ارتش جمهوری اسلامی از یک ماه قبل از حرکت عظیم اربعین، نسبت به آماده سازی پارکینگ های اربعین برای خودروهای سواری به میزان ۴۰ هکتار و محل استقرار اتوبوس های ویژه جابجایی زائران اقدام کرد.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ارتش در غرب کشور گفت: همچنین بیمارستان صحرایی ارتش با امکانات بسیار عالی هم اکنون در مرز خسروی با ۲ اتاق عمل، ظرفیت پذیرش ۶۰ تخت بیمارستانی و امکانات دندانپزشکی، آزمایشگاه و رادیولوژی در خدمت زائران است که تاکنون خدمات بسیار خوبی را  ارائه کرده است.

امیر آریانفر اضافه کرد: سه موکب در مرز خسروی و ۲ موکب در مرز مهران از سوی ارتش برپا شده و تاکنون در مرز خسروی از سوی موکب های ارتش ۳۰ هزار وعده صبحانه، ناهار، شام و میان وعده بین زائران اربعین حسینی توزیع شده است .

 وی ادامه داد: هم اکنون بالن‌های پایش تصویری و دوربین‌های فوق پیشرفته در منطقه نصب شده است که این دوربین ها تا عمق ۱۵ کیلومتر داخل خاک عراق را پایش می‌کنند .

 او گفت: بالگردهای امدادی هوانیروز نیز در محل پادگان ابوذر به منظور اورژانس هوایی مستقر هستند و هواپیماهای غول پیکر ما در پایگاه هوایی دزفول نیز آماده خدمات رسانی به زائران در مواقع لازم هستند که در اتفاقات اخیری که در شلمچه افتاد در بحث انتقال مصدومان به شیراز به کارگیری شدند.

فرمانده قرارگاه منطقه ای غرب ارتش ادامه داد: تعداد قابل ملاحظه ای آمبولانس نیز برای خدمات‌رسانی در بیمارستان صحرایی ارتش مستقر کرده ایم.

او ادامه داد:  تمهیدات لازم برای امنیت زائران اندیشیده شده و در رابطه با خدمات رسانی به زائران و همچنین در تامین امنیت نیز با مرزبانی، ناجا و سپاه پاسداران کاملا هماهنگ عمل می کنیم.

امسال چهار مرز خسروی، مهران، چذابه و شلمچه برای تردد زائران اربعین حسینی باز است.

مرز خسروی به عنوان نزدیکترین مسیر عبور زوار عتبات‌ عالیات به عراق پس از سال‌ها انتظار ۱۵ شهریور امسال با حضور وزرای کشور ایران و عراق بازگشایی شد، به همین علت مسئولان استان تمام تلاش خود را برای میزبانی هرچه بهتر از زوار به کار گرفته‌اند.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه از کشورمان به بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۲۲۸، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد، عملیات ساخت پایانه بین المللی مرز خسروی از سال ۷۷ در نقطه صفر مرزی آغاز شد و در سال ۸۱ با ۷۵ میلیارد ریال اعتبار به بهره برداری رسید.

براساس اعلام ستاد اربعین کشور، خدمات‌دهی به زائران در قالب موکب‌ها در داخل کشور از ۱۳ تا ۳۰ مهرماه و در داخل عراق از ۱۶ تا ۲۷ مهر برنامه‌ریزی شده است.

شهرستان قصرشیرین دارای ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت است که بیشتر این اماکن در اوایل دهه ۸۰ ساخته شده است تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشد.        

قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲۷ هزار تن جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد و در امتداد این مرزهای طولانی، ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان قرار دارد که اولی هم مرز با حوزه حکومت مرکزی (بخش عربی) و دومی هم مرز با اقلیم کردستان عراق است.        

مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است.

۳۰۱۲/۸۰۶۶ 

اخبار مرتبط