معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی روز چهارشبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عملیات مرمت این بنای تاریخی در سه فاز انجام می شود که برای فاز اول آن ۲۰۰ میلیون ریال اعتبار در نظر گرفته شده است و تا ۲ ماه آینده به پایان می رسد.
علی مستوفیان با تاکید بر حفظ ظاهری بناهای تاریخی گفت: این بنا در اثر بارندگی های امسال که سقف آن دچار آسیب و رطوبت شده است در دستور کار قرار گرفت و مرمت محوطه آن برای جلوگیری از تجمع آب های سطحی در اطراف این بنا انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه در فاز اول اقدامات لازم برای حفاظت از تزیینات بنا و ساختار معماری آن انجام می شود، گفت: عملیات مرمت و محوطه سازی این بنا در محدوده ای به مساحت ۱۰۰ متر مربع خواهد بود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: مرمت کار بسیار حساسی است و به همین علت باید در زمانبندی مشخص عملیاتی شود.
بنای تاریخی و کهن چهارتاقی تیموری که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است در نوشته برخی مورخان به عنوان بنای چهارتاقی یا مقبره تیموری و مربوط به اوایل دوره تیموریان یاد شده که در سنگ نبشته قبر داخل مقبره نیز تاریخ بنای این اثر تاریخی ۷۸۵ هجری قمری عنوان شده است.
براساس نوشته های تاریخی، این مقبره متعلق به یکی از سرداران معروف تیمور گورگانی به نام «عید خواجه» است که بارزترین خصوصیت ویژگی این بنا استفاده از خشت و تزیینات آن بوده و کتیبه هایی که در قسمت فوقانی داخل بنا نقش شده از جمله دیگر ویژگی های این بنای مهم تاریخی است.
بنای چهارتاقی تیموری در بخش شمال شرقی مقبره امام زاده حمزه رضا(ع) و حدود پنج کیلومتری جاده اصلی بجنورد به شیروان قرار دارد.
۷۱۸۶/ ۶۰۴۲
نظر شما